ZielonaMamma
Fanka BB :)
Cześć. Mój dwukatek przez rok spadł z 97 centyla do 50 na siatce wagowej. Zastanawiam się, czy może ja mu źle przygotowuję posiłki? Możecie się wypowiedzieć? Jadłospis z dwóch dni.
8: śniadanie: ciasteczka owsiane (4), pół jabłka
11: zupa: barszcz czerwony. Spróbowane, zjadł jogurt
14: obiad: 3 kluski śląskie z masłem. Marchewka i groszek na parze
16: placki z kaszy jaglanej z gruszką, orzechami i suszonymi owocami (zjadł 12!)
18: pół suchej bułki, pół tosta
Drugi dzień:
8 śniadanie : naleśnik z żółtym serem
10:30: zupa z wczoraj: dalej nietknięta, zjadł banana
12:30: obiad: makaron z rybą w sosie śmietanowym, fasolka szparagowa na parze (dużo zjadł)
15: bułka maślana
16: 6 placków z kaszy jaglanej, z wczoraj
18: kolacja : jabłko
Te kolacje u nas takie nijakie, ale synek więcej nie chce. Zazwyczaj sam coś znajdzie i pokaże, że będzie to jadł. Przekąsek raczej nie mamy. Jak mówi, że głodny, to wolę mu dać coś pożywnego. Pory posiłków też takie, że zazwyczaj sam powie, że głodny. Mi się wydaje, że coś nie tak z tym jedzeniem.
8: śniadanie: ciasteczka owsiane (4), pół jabłka
11: zupa: barszcz czerwony. Spróbowane, zjadł jogurt
14: obiad: 3 kluski śląskie z masłem. Marchewka i groszek na parze
16: placki z kaszy jaglanej z gruszką, orzechami i suszonymi owocami (zjadł 12!)
18: pół suchej bułki, pół tosta
Drugi dzień:
8 śniadanie : naleśnik z żółtym serem
10:30: zupa z wczoraj: dalej nietknięta, zjadł banana
12:30: obiad: makaron z rybą w sosie śmietanowym, fasolka szparagowa na parze (dużo zjadł)
15: bułka maślana
16: 6 placków z kaszy jaglanej, z wczoraj
18: kolacja : jabłko
Te kolacje u nas takie nijakie, ale synek więcej nie chce. Zazwyczaj sam coś znajdzie i pokaże, że będzie to jadł. Przekąsek raczej nie mamy. Jak mówi, że głodny, to wolę mu dać coś pożywnego. Pory posiłków też takie, że zazwyczaj sam powie, że głodny. Mi się wydaje, że coś nie tak z tym jedzeniem.