reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziekuję.
Pierwszą IUI miałam 8.04, pełna nadziei. W zasadzie po tygodniu zaczęłam krwawić, bardzo niewiele- co jak pewnie każda z Was tłumaczyłam sobie magicznym plamieniem implementacyjnym. Ale krwawienie nie ustało. Jeszcze nie mam okresu, ale już wiem że to kwestia chwili. Będę rozmawiać z lekarzem. Chciałabym spróbować w następnym cyklu, ale lekarz chyba najpierw będzie chciał przeprowadzić kurację męża (ma nienajlepsze wyniki, ale wcale nie złe). Problemy z zajściem ciążę mamy z dwóch przyczyn: nienajlepsze wyniki męża, a ja mam jeden jajnik i przez to nieregularne cykle, ale bądź co bądź naturalne owulacje i całkiem dobrej jakości. Ot co. Dwie przyczyny, żadna nie jest jakaś ogromna, ale jak się dwie na siebie nakładają to jestem tu gdzie jestem, po ponad dwóch latach starań. Pozdrawiam Was ciepło.

reklama
Witaj Julka. Jak pisała kasik bardzo dobrze trafiłaś :-) Z Twoją IUI to w sumie tak do końca jeszcze nie wiadomo, może jednak się udała... Za to trzymam kciuki!

genna wpisuję Cię już na naszą magiczną listę. Coraz więcej nas :-)
kate26: 03-04-2013
yes2.gif

Esiek: 06-04-2013
no.gif

m_i_a: 08-04-2013
blueskye: 08-04.2013
julka27: 08-04-2013
dzidzik: 09-04-2013
elianka: 13-04-2013
Alu: 13-04-2013
kasik36: 17-04-2013
Pole: 19-04-2013
genna: 22-04-2013

julka27 a robiłaś test lub betę, że jesteś pewna, że się nie udało? Skoro miałaś IUI 8 kwietnia to może jeszcze za wcześnie na prawidłowy wynik? Pozwoliłam sobie wpisać Cię na naszą magiczną i SZCZĘŚLIWĄ listę, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu?

Cześć Kobietki!
Wow, lista jest imponująca :szok: "Listowe Kobitki" trzymam za Was kciuki! Dagna i Kasik81 za Waszego naturalsa również :tak:
Kasik81 jak autko? już z Wami? jeszcze jak to każda baba zapytam - a jaki kolor? :-D
Genna jesteś zapalonym biegaczem?
Pole, jak mężuś? Został w szpitalu, czy nawiał już? ;-)
Witaj Julka! Jeśli masz ochotę się wyżalić pisz ile wlezie, my to wszystko rozumiemy :tak: Trzymaj się dzielnie, niestety pierwsza iui najczęściej się nie udaje, choć sama się zastanawiam tak jak Kasik36, ona ma rację, bo to chyba faktycznie jeszcze za szybko na 100% pewność czy się nie udało

Miłego dzionka i wieczoru życzę!!!! Jedziemy pozałatwiać niektóre bzdurki... i chyba do kina bo mamy sporo biletów do wykorzystania...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podczas porządków w biurze znalazłam - BOCIANA, taką maskotkę Warmii i Mazur, którą wylicytowałam 2 lata temu na Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy. To na pewno znak, trzeba w coś wierzyć ;-) W takim razie teraz on będzie moim avatarem :-)

Ostatnia edycja:
Pole (sorki ze tak personalnie tylko do Ciebie)bylam odcieta caly tydzien od neta i mnie juz zskrecalo co tam u Was.Modly odczynione.!!!Moj łobuziak i eevlee chlopaki tez transferowane w piatek.wiec:D:D:Duda sie!!!!musi nie ma innej opcji.a Twoj maz to jest dopiero łobuz!moze zagra w odcinku :szpital"?!:p

Dziewczyny krwawię od tygodnia, coraz bardziej z każdym dniem. Lekarz nie miał złudzeń, kazał odstawić luteinę i czekać na okres. Wydzwaniałam do lekarza jak szalona, bo mnie to krwawienie już tydzień po strasznie martwiło.
Nie mam nic przeciwko pojawieniu się na liście.
A co do bociana, dzień po IUI jechałam służbowo autem i przeleciał nade mną cały klucz bocianów:) Myślę, że to fajna wróżba, tylko nie na teraz najwyraźniej.

reklama
Mam ostatnio taka mantrę, którą sobie cały czas powtarzam: BĘDZIE DOBRZE- TYLKO NIE WIEM KIEDY.
Przecież musi być.
Będę mamą, dzieciaczka-cudu, albo pomoże IUI, albo pomoże in vitro.
Przecież coś pomoże prawda?
A jak nie pomoże adoptujemy jakieś małe słonko, chociaż o tym jeszcze nie myśle, bo nie czuję się gotowa.
Będzie dobrze, tylko nie wiem kiedy- nie mogę powiedzieć, że mnie ta myśl pociesza, ale na pewno uspokaja :)

Do góry