reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MAJ

24 - MoKa (I)- Monitoring cylku, Gynocentrum Katowice
25- .sowa0110. (I)- powtórka beta hcg :)
26 - Sylviia (II) - Beta HCG, Invicta Gdańsk
30 - Froncia (I)- Monitoring i iui,

CZERWIEC

02.06 - Cikulinka (V) - Beta HCG
02.06 - Sikulinda (III) - Beta HCG
09-11 – Evelevel (III) – badania szpitalne, Lublin

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

@.sowa0110. gratulacje, cieszę się niezmiernie, to pokazuje, że uiu się udaje, oczywiście nie wszystkim ale skuteczność ma!!! Trzymam kciuki za piękne przyrosty i 40 nudnych tygodni :)))

Ktoś coś w kalendarzu?
@Bubu19821 , @natalix0 jak wasze wizyty? Coś wiadomo?
Cześć dziewczynki. Przepraszam za brak odpowiedzi po wizycie. A więc u mnie wygląda to tak, że do września mamy starać się naturalnie zajść w ciążę a we wrześniu jeśli to nie pomoze to in vitro. Lekarz dziwi się że nam nie wyszło bo mamy bardzo dobre wyniki i warunki. Ale pomijając już ten fakt to mam niewydolność drugiej fazy cyklu a do tego nie zawsze pękają pęcherzyki. Do tego co miesiac mam brać luteine od 16-25 dc i 27 dc mam robić test ciążowy z bthcg, jeśli wyjdzie pozytywnie to mam wrócić do suplementacji. Lekarz powiedział że te dwa dni bez progesteronu nie spowoduje żadnych problemów w razie ewentualnej ciąży. Kochane i tu mam pytanie do was...już kiedyś pisalyscie o oleju na poprawę śluzu. Będę wdzięczna za napisanie mi od którego dnia cyklu do którego można stosować. A i jeszcze muszę zrobić badanie homocysteiny i kwasu foliowego.

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MAJ

25- .sowa0110. (I)- powtórka beta hcg :)
26 - Sylviia (II) - Beta HCG, Invicta Gdańsk
26 - MoKa (I)- Monitoring cylku, GynCentrum Katowice
30 - Froncia (I)- Monitoring i iui,

CZERWIEC

02.06 - Cikulinka (V) - Beta HCG
02.06 - Sikulinda (III) - Beta HCG
09-11 – Evelevel (III) – badania szpitalne, Lublin
10.06 - Natalix0 - wizyta w trakcie stymulacji ivf

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

@.sowa0110. pięknych przyrostów dzisiaj:)

Cześć dziewczynki. Przepraszam za brak odpowiedzi po wizycie. A więc u mnie wygląda to tak, że do września mamy starać się naturalnie zajść w ciążę a we wrześniu jeśli to nie pomoze to in vitro. Lekarz dziwi się że nam nie wyszło bo mamy bardzo dobre wyniki i warunki. Ale pomijając już ten fakt to mam niewydolność drugiej fazy cyklu a do tego nie zawsze pękają pęcherzyki. Do tego co miesiac mam brać luteine od 16-25 dc i 27 dc mam robić test ciążowy z bthcg, jeśli wyjdzie pozytywnie to mam wrócić do suplementacji. Lekarz powiedział że te dwa dni bez progesteronu nie spowoduje żadnych problemów w razie ewentualnej ciąży. Kochane i tu mam pytanie do was...już kiedyś pisalyscie o oleju na poprawę śluzu. Będę wdzięczna za napisanie mi od którego dnia cyklu do którego można stosować. A i jeszcze muszę zrobić badanie homocysteiny i kwasu foliowego.

@Bubu19821 ja brałam olej z wiesiołka od 5 dc do owulacji max, można go kupić normalnie w aptece, koszt jest bardzo mały ;)

@Bubu19821 Kochana a powiedz mi jak lekarz stwierdził ze masz niewydolność drugiej fazy ?? ja tez biore olej w z wiesiołka tylko ze ja braklam od 1 dnia cyklu do owulki.....
W sumie to sama to zauważyłam. Czasami 1-3 dni przed miesiączka miałam brązowe plamienie a do tego zrobiłam progesteron w 16 dc jak lekarz kazał i wynik podobno tragiczny bo powinno być pow 15 a ja miałam 4,0 i lekarz stw że rzeczywiście wygląda to na niewydolność drugiej fazy cyklu. Przy takim wyniku to w sumie nie ma co się dziwić że do zapłodnienia nie dochodzi...

reklama
Dziewczyny a znacie się może na testosteronie? Nie mogę znaleźć nic na temat mojego wyniku. Wynosi on 0,174

Do góry