reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niebajka: 13.04 - progesteron, walcze dalej!

Kredka: 12.04 - @, 23.04 pierwsze usg przed inseminacją w 12dc, 24.04 -inseminacja na peknietym pecherzyku.

Inis: 15.04. - iui; 29.04. - test :)
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Diore: 10.04 - @; 13.04-wizyta , 17.04- zastrzyk Menopur , 20.04- drugie podejście do IUI, 03.05- testuję

Marzen: w oczekiwaniu na @, 20.04.wizyta i dalsze plany

Lumia: Owu 15/16 (bez iui), testuje 28.04.

Beti: druga iui 27 styczeń,10 luty beta 140,drugie badanie prenatalne 1 czerwiec,termin porodu 18 pazdziernik :)

Zuzik: owulacja bez stymulacji 26.04. @ +/- 12 maj

Anika: przerwana stymulacja, @ +/- 10 maja, wtedy IV iui, a potem... nowy plan :)

Magda:

Sliczna: czekam na info czy będzie inseminacja czy IVF- nasieniem męża, a miał być dawca. IVF - połowa lipca

reklama
Kredka, pisząc o podejsciu do laboratorium miałam na myśli Twoją obecnośc w Polsce przed iui. wiem, ze potrafisz odczytać sygnały., jakie daje Ci organizm. dlatego czytając o Twoich przejsciach z lekarzami, którym musisz coś tłumaczyc i pokazywac testy owu, twierdzę, ze mialabyś odatkowo podkładkę, że jesteś po owu - co potwierdza się badaniem odpowiednich hormonow. to miałam na mysli.

chyba się nie zrozumiałysmy.

anika to myslisz ze jak bede jechac na wizyte to zeby wtedy przed to zrobic? tylko ja nie wiem jak szybko mi to zrobia i jak szybko beda wyniki rano bo ja jeszcze do lekarza musze ponad 2h jechac. wszystko zalezy jaki lekarz tak mi sie wydaje bo jestem na 10000% pewna ze moj by mi zrobil wtedy co mowilam i by bylo idealnie. ogolnie co chlop to chlop hehe

Kredko
Zapomnialam Ci napisac, a nie wiem czy wiesz, ze musisz z tymi testami, po zrobieniu zastrzyka, poczekac min do 10 dni po owulacji;-) bo te zastrzyki moga falszowac dodatnio testy;-)

Ja jestem za zachodnia granica i tu pogoda ok 10 stopni, wiec szalu nie ma, bardziej psychicznie odpoczywam;-)

A ja Dziewczynki lapie dola. W poprzednim cyklu tez bylo duzo pozytywnych info przed moim testowaniem i dla mnie tego szczescia zabraklo:-(
Poza tym z tego wszystkiego brzebadalam sobie szyjke no i robi sie mieka, czyli szykuje sie na @...:-(
Kurcze a ja duphaston biore i nie wiem co robic:-( gdybym byla w pl to juz bym byla po becie, a tak to zaczynam sie schizowac. Chyba jednak jutro zrobie test...ehhh

w laboratorium Diagnostyka (siec ogolnopolska - w Krk na pewno mają) wyniki są po jakichś 2-3 godzinach w internecie, wiec szybko miałabys do nich dostep :) zawsze to klejny argument dla lekarza, no nie? :)

Lumia zrob ten test juz dzis i sie nie schizuj a najwyzej jeszcze jeden kupisz. A tam gdzie jestes nie robia gdzies bety?
Ja co do miekosci szyjki to sie nie wypowiem bo ja bym tego nie potrafila zbadac. Wiem tylko ze jak mi robil moj gin inseminacje to mowil ze jest otwarta czy jakos tak.
Ile tego duphastonu wzielas?

A co do zastrzykow i blednego testu to ja wiem o tym dkatego jutro zrobie test ale nie zeby sprawdzic tylko zeby sprawdzic czy juz hormon z zastrzyku zaniknal i jak juz bede pewna to w weekend zaczne testowac az do 14dpo

Ja dupka biore dwa razy dziennie.
Zrobie jutro z ranca. Jak wyjdzie ujemny odstawiam leki (duphaston, estrofem, encorton).

Ojjj bardzo Was przepraszam, ale nie wiem co sie stalo z moim samopoczuciem:-( ...ehhh ide sie przejsc...przewietrzyc mozg...

Przed wyjsciem bylam jeszcze na kibelku i jak sie podcieralam to sluz byl lekko zabarwiony...wiec...

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie w miescie nie ma diagnostyki ale jest 20km odemnie bo moj m tam robil badania i mial w necie potem wyniki. Moge z samego rana tam jechac a potem do lekarza macie racje:-) predko i tak inseminacji nie bede robic dopoki nie sprawdze droznosci. Na pewno po @ wizyta u gina tutaj bo sie o te polipy boje i zobaczymy. Na razie trzymam sie mysli ze jeszcze nic nie wiadomo;-)

Do góry