reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nie wiem jak to wszystko działa. Ja od ostatniego poronienia prawie rok udokumentowanych starań miałam i nic nie pomagało... Wiec lekarz sam mnie zapytał, widząc, że już ze mną kiepsko (najpierw dwie straty, a później posucha:( ) czy chcem IUI. Powiedziałam , że tak. Wzięłam CLo, to jest koszt 25 zl. No i miesiąc później miałam IUI. Za nic nie płaciłam, badania już wcześniej miałam porobione w związku z poronieniami, więc szybko poszło. Teraz czekam na wyniki mojej pierwszej IUI.

reklama
arcala ja brałam przed iui clo (ale nie pamiętam ile kosztuje), menopur (113,00), choragon (74,00) i sam zabieg (450,00), potem duphaston (jakieś 30, 00), ale każda z nas jest inna i raczej kazda ma inna stymulację no i w różnych miastach koszty samej iui są różne.
madziorrek &&&&&&&&&&&&& za wynik iui

Dziękuję Dziewczyny. U mnie problemem są przeciwciała przeciw plemnikom. Pozostałe wyniki i moje i Męża są ok. Owulacja jest, pęcherzyk pęka tylko te przeciwciała....
Teraz dzięki Wam już przynajmniej wiem jakie to są mniej więcej koszty.

Jeszcze raz dziękuję.

Pewnie niedługo dołączę do Was już jako czekająca na pierwszą IUI :)

Agaawa super, że macie plan, trzymam kciuki :tak:

Arcala ja płaciłam za IUI 650 zł., jak się stymulowałam clo to koszt leków niewielki, około 20 zł. ale jak Menopurem to 700 zł. Zastrzyk na pękniecie od 20 do 70 zł. w zależności co. Do tego 2-3 usg po 50 zł. I luteina po około 15 zł. No i na koniec beta 26 zł.

Madziorek wiele dziewczyn nie ma objawów nawet po ivf a są w ciąży więc brak objawów to też objaw :tak: Kciukasy :-)

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczęta,
Chcę do Was dołączyć w oczekiwaniu i staraniach o dzidziusia :), wczoraj miałam monitoring i we wtorek mam o godz. 11.00 1 IUI :), jestem już trochę podekscytowana, równo miesiąc temu wyszłam ze szpitala po laparoskopii (niedrożne oba jajowody, liczne zrosty, wodniaki itd), podczas której lekarz zrobił mi plastykę jajowodów i udrożnił je pięknie, w dniu wypisu zrobił HSG i wszystko ładnie wyszło :) a teraz pozostało działać, niestety męża aktualnie nie ma w Polsce, dlatego zdecydowalismy się na zamrożenie nasienia i wykonanie na takim IUI :)
Trzymam za Was i za siebie kciukasy :), musi się udać :)

Ostatnia edycja:
kasik36 ​A to jakimi lekami jest się stymulowaną zależy od tego czy ma się jakieś problemy z owulacją? Czy to nie ma żadnego znaczenia?

witajcie dziewczyny,

Chciałabym się przyłączyć do Was Zawsze razem to o wiele raźniej:-) Jestem w trakcie stymulacji Aromkiem i czekam na pierwszą IUI pewnie Wigilia lub dzień przed Wiąże z tym zabiegiem wielkie nadzieje, choć jestem realistką,więc wiem, że różnie może być Ale to właśnie ta nadzieja nadaje sens mojemu życiu, ...warto wierzyć Mam już 35 lat i gdybym mogła cofnąć czas, na pewno te starania rozpoczęłabym znacznie wcześniej, ale zawsze "coś" było ważniejsze:-(Dopiero teraz, gdy w uszach brzęczy ostatni dzwonek, determinacja osiągnęła swoje apogeum Dlatego też muszę wierzyć i mieć nadzieję, że skutek zostanie osiągnięty Pozdrawiam serdecznie i życzę Wszystkim starającym się dużo optymizmu.

Moja kolezanka dzisiaj urodzila coreczke
icon29.gif
,3100 naturalnie, mala zdrowa tylko w pepowinie obkrecona wyszla.Miala porod wywolywany i meczyla sie od wczoraj Jestem ciociaaaa
1_jupi.gif
1_jupi.gif
:love:
icon29.gif

Prosze o kciuki jutro o 18:00 pl czasu mam IUI aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa stresss:szok:

witajcie dziewczyny,

Chciałabym się przyłączyć do Was Zawsze razem to o wiele raźniej:-) Jestem w trakcie stymulacji Aromkiem i czekam na pierwszą IUI pewnie Wigilia lub dzień przed Wiąże z tym zabiegiem wielkie nadzieje, choć jestem realistką,więc wiem, że różnie może być Ale to właśnie ta nadzieja nadaje sens mojemu życiu, ...warto wierzyć Mam już 35 lat i gdybym mogła cofnąć czas, na pewno te starania rozpoczęłabym znacznie wcześniej, ale zawsze "coś" było ważniejsze:-(Dopiero teraz, gdy w uszach brzęczy ostatni dzwonek, determinacja osiągnęła swoje apogeum Dlatego też muszę wierzyć i mieć nadzieję, że skutek zostanie osiągnięty Pozdrawiam serdecznie i życzę Wszystkim starającym się dużo optymizmu.

Witaj kochana i powodzenia :) Z nami razniej :-):-)

reklama
Do góry