reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kobietki, może któraś z Was miała podobny przypadek. W poniedziałek mój największy pęcherzyk miał 12mm. Dzisiaj byłam na kolejnym monitoringu a tam nic nie urosło[emoji31]...dalej 12mm. Doktorek chce mnie widzieć jeszcze w sobote, jeśli nic się nie zmieni to odpuszczamy ten cykl.

reklama
Ja tak miałam w tym cyklu na stymulacji, miałam dwa pęcherzyki dominujące urosly do 13mm a na następnej kontroli była taka sama wielkość a rosły inne (miały wtedy jakieś 10mm). W pewnym momencie ruszyły inne i uzyskały prawidłowa wielkość i miałam IUI. Jeśli jesteś na stymulacji to bym się tak szybko nie poddawała

Ja tak miałam w tym cyklu na stymulacji, miałam dwa pęcherzyki dominujące urosly do 13mm a na następnej kontroli była taka sama wielkość a rosły inne (miały wtedy jakieś 10mm). W pewnym momencie ruszyły inne i uzyskały prawidłowa wielkość i miałam IUI. Jeśli jesteś na stymulacji to bym się tak szybko nie poddawała
Jestem na stymulacji[emoji4] jeszcze sie nie poddaje. Do soboty trochę czasu jest, więc wszystko mozliwe

cześć dziewczyny!
nie było mnie ty od środowej załamki i tyle do nadrobienia. W poniedziałek byłam u lekarza z podsumowaniem wyników, dostałam antybiotyk na te grzyby co mi wyszły ale to nie stanowi przeszkody do działań. reszta wyników powiedział, że są dobre :) teraz na dniach powinnam miec @ i od razu zapisuje się na drożność. Na wtorek planujemy się z mężem zapisac na wybór nasienia ( będziemy korzystać z materiału dawcy). i jesli drożnośc będzie dobra to myślę, że 1 IUI tuż tuż. :)

Miki- ja jestem na początku w sumie... na pierwszej wizycie miałam zlecone badania, potem robiłam badania dłuższy czas bo oczywiście trzeba było się wstrzelić w odpowiedni DC, i poczekać na wyniki ( niektóre wymazy nawet 2 tyg. ) potem wizyta u lekarza na podsumowanie wyników, i teraz jeszcze przede mna drożność... i to juz będzie 3 wizyta u lekarza. myślę ze w okolicach 5-6 będzie zabieg ( nie wiem jak to wygląda dokładnie jesli chodzi o monitoring itd.)
super trzymam kciuki mocno

reklama
Do góry