reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kobietki, może któraś z Was miała podobny przypadek. W poniedziałek mój największy pęcherzyk miał 12mm. Dzisiaj byłam na kolejnym monitoringu a tam nic nie urosło[emoji31]...dalej 12mm. Doktorek chce mnie widzieć jeszcze w sobote, jeśli nic się nie zmieni to odpuszczamy ten cykl.

reklama
Ja tak miałam w tym cyklu na stymulacji, miałam dwa pęcherzyki dominujące urosly do 13mm a na następnej kontroli była taka sama wielkość a rosły inne (miały wtedy jakieś 10mm). W pewnym momencie ruszyły inne i uzyskały prawidłowa wielkość i miałam IUI. Jeśli jesteś na stymulacji to bym się tak szybko nie poddawała

Ja tak miałam w tym cyklu na stymulacji, miałam dwa pęcherzyki dominujące urosly do 13mm a na następnej kontroli była taka sama wielkość a rosły inne (miały wtedy jakieś 10mm). W pewnym momencie ruszyły inne i uzyskały prawidłowa wielkość i miałam IUI. Jeśli jesteś na stymulacji to bym się tak szybko nie poddawała
Jestem na stymulacji[emoji4] jeszcze sie nie poddaje. Do soboty trochę czasu jest, więc wszystko mozliwe

cześć dziewczyny!
nie było mnie ty od środowej załamki i tyle do nadrobienia. W poniedziałek byłam u lekarza z podsumowaniem wyników, dostałam antybiotyk na te grzyby co mi wyszły ale to nie stanowi przeszkody do działań. reszta wyników powiedział, że są dobre :) teraz na dniach powinnam miec @ i od razu zapisuje się na drożność. Na wtorek planujemy się z mężem zapisac na wybór nasienia ( będziemy korzystać z materiału dawcy). i jesli drożnośc będzie dobra to myślę, że 1 IUI tuż tuż. :)

Miki- ja jestem na początku w sumie... na pierwszej wizycie miałam zlecone badania, potem robiłam badania dłuższy czas bo oczywiście trzeba było się wstrzelić w odpowiedni DC, i poczekać na wyniki ( niektóre wymazy nawet 2 tyg. ) potem wizyta u lekarza na podsumowanie wyników, i teraz jeszcze przede mna drożność... i to juz będzie 3 wizyta u lekarza. myślę ze w okolicach 5-6 będzie zabieg ( nie wiem jak to wygląda dokładnie jesli chodzi o monitoring itd.)
super trzymam kciuki mocno

reklama
Do góry