reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja też mam nadzieję, że za pierwszym razem mi się przytrafi cud i myślę, że każda wychodziła z tego założenia.
Mnie też boli wiek że zaraz może być już tylko coraz ciężej i rodzi się mała panika...mogę wiedzieć w jakim wieku jesteś?
Monia jeszcze dochodzi stres związany z tym, że u mnie też może być "coś nie tak" :/
W tym roku koncze 37 lat moj maz 42.Dlatrgo nie mam czasu na 6 prob inseminacji tylko zalozylam ze 2 i jak sie nie uda to invitro.Ciaza mnoga to bylby szczyt marzen

reklama
Najpierw zaleca stymulację albo może być też na naturalnym cyklu chodzisz na monitoringi i jak będziesz już mieć odpowiedniej wielkości pęcherzyki każe wziasc zastrzyk na pęknięcie po ok 24-36h po nim zgłaszasz się na iui on jeszcze przed samym podaniem nasienia robi podgląd pęcherzyków i wpuszczą nasienie a następnego dnia przychodzisz i on sprawdza czy pękły a później czekasz dwa tygodnie na efekt. Przynajmniej tak było u mnie.
U mnie tak samo, z tym że pęcherzyki sprawdza po zrobieniu inseminacji... jak już się zapłaci.

U mnie też zawsze przed. Robiłam 3 razy na niepeknietym. Problem w tym że nigdy nie robili mi usg po iui czy pękł.
Mi później też nie, bo zawsze twierdzi, że bez sensu, co ma być, to będzie. Że przecież nic mi nie da jak zobaczę czy pękł czy nie. A człowiek by chciał jednak wszystko wiedzieć.

Dziewczyny, wracam właśnie z monitoringu. Endo 10 i aż 3 pęcherzyki: 19, 21, 23 😍 I to na Aromku! Lekarz ostrzegł o ryzyku ciąży mnogiej, ale kij z tym! Dostałam zastrzyk z Ovitrelle i działamy jutro o 17:30 💪🏻
Super trzymam kciuki powodzonka 😘 ja właśnie czekam do godziny 12 na monitoring przed inseminacją zobaczymy jakie ja mam kuleczki 😁 ale czuję, że może być grubo

Mi później też nie, bo zawsze twierdzi, że bez sensu, co ma być, to będzie. Że przecież nic mi nie da jak zobaczę czy pękł czy nie. A człowiek by chciał jednak wszystko wiedzieć.
Jednak warto sprawdzić. Bo przy 1 zastrzyku może nie pekac.sa kobiety które potrzebują większej dawki. I na marne wszystko :-)

Jednak warto sprawdzić. Bo przy 1 zastrzyku może nie pekac.sa kobiety które potrzebują większej dawki. I na marne wszystko :-)
On to tłumaczy tak, że jak przychodzę potem na wizytę po w 2 tygodniach to wtedy widać czy pękł czy nie. Ja bym wolała sprawdzić wcześniej , ale taką mają politykę niestety.

reklama
Moim zdaniem warto sprawdzić... Mi się nigdy okres nie zaczyna od wydzieliny z zabarwieniem, zawsze jest to od razu krew. Nie wiem jak masz Ty, ale może jeszcze nie wszystko przesądzone?

No i wcale nie jesteś beznadziejna! Żadna z nas nie jest! Przecież robimy co w naszej mocy, a nawet więcej... ❤ Nie ma dzielniejszych babek niż my! Może potrzebujesz przerwy? Jednego, dwóch cykli odpuszczenia sobie?
No jak 4 iui się nie powiedzie to będę mieć przynajmniej rok przerwy przed in vitro 😒 I tak mam już dość tych monitoringów tabletek wizyt.. przyda się przerwa.

Do góry