W tym roku koncze 37 lat moj maz 42.Dlatrgo nie mam czasu na 6 prob inseminacji tylko zalozylam ze 2 i jak sie nie uda to invitro.Ciaza mnoga to bylby szczyt marzenJa też mam nadzieję, że za pierwszym razem mi się przytrafi cud i myślę, że każda wychodziła z tego założenia.
Mnie też boli wiek że zaraz może być już tylko coraz ciężej i rodzi się mała panika...mogę wiedzieć w jakim wieku jesteś?
Monia jeszcze dochodzi stres związany z tym, że u mnie też może być "coś nie tak" :/
reklama
U mnie tak samo, z tym że pęcherzyki sprawdza po zrobieniu inseminacji... jak już się zapłaci.Najpierw zaleca stymulację albo może być też na naturalnym cyklu chodzisz na monitoringi i jak będziesz już mieć odpowiedniej wielkości pęcherzyki każe wziasc zastrzyk na pęknięcie po ok 24-36h po nim zgłaszasz się na iui on jeszcze przed samym podaniem nasienia robi podgląd pęcherzyków i wpuszczą nasienie a następnego dnia przychodzisz i on sprawdza czy pękły a później czekasz dwa tygodnie na efekt. Przynajmniej tak było u mnie.
kolor nadzieji
Fanka BB :)
U mnie sprawdzał przed żeby zobaczyć na jakim etapie sa
U mnie tak samo, z tym że pęcherzyki sprawdza po zrobieniu inseminacji... jak już się zapłaci.
Mi później też nie, bo zawsze twierdzi, że bez sensu, co ma być, to będzie. Że przecież nic mi nie da jak zobaczę czy pękł czy nie. A człowiek by chciał jednak wszystko wiedzieć.U mnie też zawsze przed. Robiłam 3 razy na niepeknietym. Problem w tym że nigdy nie robili mi usg po iui czy pękł.
Beta120996
Zaciekawiona BB
Super trzymam kciuki powodzonka ja właśnie czekam do godziny 12 na monitoring przed inseminacją zobaczymy jakie ja mam kuleczki ale czuję, że może być gruboDziewczyny, wracam właśnie z monitoringu. Endo 10 i aż 3 pęcherzyki: 19, 21, 23 I to na Aromku! Lekarz ostrzegł o ryzyku ciąży mnogiej, ale kij z tym! Dostałam zastrzyk z Ovitrelle i działamy jutro o 17:30
Jednak warto sprawdzić. Bo przy 1 zastrzyku może nie pekac.sa kobiety które potrzebują większej dawki. I na marne wszystko :-)Mi później też nie, bo zawsze twierdzi, że bez sensu, co ma być, to będzie. Że przecież nic mi nie da jak zobaczę czy pękł czy nie. A człowiek by chciał jednak wszystko wiedzieć.
On to tłumaczy tak, że jak przychodzę potem na wizytę po w 2 tygodniach to wtedy widać czy pękł czy nie. Ja bym wolała sprawdzić wcześniej , ale taką mają politykę niestety.Jednak warto sprawdzić. Bo przy 1 zastrzyku może nie pekac.sa kobiety które potrzebują większej dawki. I na marne wszystko :-)
reklama
madzialena_baby
Fanka BB :)
No jak 4 iui się nie powiedzie to będę mieć przynajmniej rok przerwy przed in vitro I tak mam już dość tych monitoringów tabletek wizyt.. przyda się przerwa.Moim zdaniem warto sprawdzić... Mi się nigdy okres nie zaczyna od wydzieliny z zabarwieniem, zawsze jest to od razu krew. Nie wiem jak masz Ty, ale może jeszcze nie wszystko przesądzone?
No i wcale nie jesteś beznadziejna! Żadna z nas nie jest! Przecież robimy co w naszej mocy, a nawet więcej... ❤ Nie ma dzielniejszych babek niż my! Może potrzebujesz przerwy? Jednego, dwóch cykli odpuszczenia sobie?
Podziel się: