reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny :)
Co u Was słychać? Jak tam starania? Coś ruszyło? Ciężko mi Was nadrobić, chociaż patrząc na inne fora, to my tu milczki jesteśmy, ale o pierdołach nie piszemy, może dlatego ;)
Słuchajcie, ważna sprawa. Obligatoryjnie nakazuje Wam pod groźbą osobistego pojawienia się u każdej z Was ;) zbadania genu MTHFR. To koszt 200-300 zł, więc mały pikuś w stosunku do tego, co wydajemy na inne badania, leki, dawców, procedury itd.
Oczywiście ja NIGDY się nie dowiem, co w moim przypadku się stało, ale wiem, że mam tą mutację, więc moje suplementowanie kwasu foliowego o kant d...py można rozbić. A tak naprawdę może wystarczyłoby zwiększenie dawki albo formy na lepiej wchlanialna. Czasu nie cofnę, ale gdybym wiedziała wcześniej to byłaby chociaż opcja, żeby spróbować zapobiec... Lekarzem niestety nie jestem.
Mam też całkiem pozytywną wiadomość. Nie ma przepukliny, więc może się okazać, że ten rozszczep jest zamknięty A wiem to od najlepszego neurochirurga, prof. Sagana. u którego byłam na konsultacji.
Wiecie, ok 20% społeczeństwa może mieć tego typu rozszczep i o tym nie wiedzieć. Jeśli się okaże, że jest pokryty skórą, to operację można przeprowadzić nawet ok rok po narodzinach. To b.dobre wieści.
Oczywiście nie biorę tego jako pewnik, bo ciągle słyszałam, że otwarty, ale jest światełko w tunelu.

No jak nic ściągnęłam Ciebie myślami!!
Super wiesci!!! Bardzo sie ciesze!!! Naprawde ogromna ulga! Caly czas robiac kalendarz spogladam na Twojtermin porodu i mysle co u Was! [emoji3] i trzymam kciuki[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Tez czytalam ze polowa robionych operacji na kregoslup (!!) jest niepotrzebna... dokladnie to co piszesz...

Zapamietalam co mowilas juz wczensiej. Biore taki lek ktory ma dwa rodzaje kwasu foliowego (chyba femibion) wiec mam nadzieje ze to temat w razie czego zalatwi ale czekaja mnie i tak badania wiec dolacze go. [emoji8]
Starania trwaja - walczymy caly czas!!
Nikt nie zamierza sie poddac! I Wam tez zycze spelnienia naj naj najlepszej wersji!!
A Ty jak sie czujesz?

reklama
Nie to, żebym ja miałam problem, bo jak dzieciaczki zdrowe to i blizniacza ciąża może być :) ale lekarze widzą w tym problem..

Oczywiscie sa tacy lekarzeu ktorzy nie chca ciazy blizniaczej - ich decyzja. Ale jak pacjentka sie uprze to na jej odpowiedzialnosc i swiadoma decyzje powinni podac.
Ja bylam swiadkiem jak lekarz nie chcial dac do ivf jednego zarodka ale laska sie uparla i co zrobi? Musal podac dwa. On tylko moze rekomendowac lub upierac sie ze nie ma wskazan.
Osobiscie boje sie ciazy blizniaczej ze wzgledu na powiklania - wczesny porod itp. Ale moznaby bac sie wszystkiego... trzeba osobiscie w swoim sumieniu zdecydowac.

No jak nic ściągnęłam Ciebie myślami!!
Super wiesci!!! Bardzo sie ciesze!!! Naprawde ogromna ulga! Caly czas robiac kalendarz spogladam na Twojtermin porodu i mysle co u Was! [emoji3] i trzymam kciuki[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Tez czytalam ze polowa robionych operacji na kregoslup (!!) jest niepotrzebna... dokladnie to co piszesz...

Zapamietalam co mowilas juz wczensiej. Biore taki lek ktory ma dwa rodzaje kwasu foliowego (chyba femibion) wiec mam nadzieje ze to temat w razie czego zalatwi ale czekaja mnie i tak badania wiec dolacze go. [emoji8]
Starania trwaja - walczymy caly czas!!
Nikt nie zamierza sie poddac! I Wam tez zycze spelnienia naj naj najlepszej wersji!!
A Ty jak sie czujesz?
Super, że walczycie. Kciuki zaciśnięte :)
Co do mojego samopoczucia, to wiesz, po wczorajszej wizycie dużo mi lepiej. A fzycznie od samego początku super. Męczę się tylko i górki w parku coraz wyższe jakieś ;) Młody się wierci, czuję w różnych miejscach (o zgrozo - w pęcherz też potrafi przyłożyć) i to mnie baaaaaardzo uspokaja.
Dzisiaj rozpakowuje pakę z łóżeczkiem. Celebruję te chwile.

Dziewczyny, a jeśli lekarz już podejmie decyzje, że iui będzie to jakie są zasady? Ile musi mieć jajeczko dominujące? Może być tylko jedno?

Jesli pojdziesz na wizyte i okaze sie ze jest jajeczko ktore mozna juz uznac za dojrzewajace a takim jest rozmiar 18-20 mm - i masz wszystkie wymagane badania (partner/ maz i Ty) to mozna robic iui. Do tego endometrium powinno byc min 8mm
Choc mi zrobilo na 5mm ale dzis wiem ze bez sensu. Moze byc tylko jedno jajeczko - mialam iui na moim naturalnym cyklu gdzie bylo 1 jajeczko

Super, że walczycie. Kciuki zaciśnięte :)
Co do mojego samopoczucia, to wiesz, po wczorajszej wizycie dużo mi lepiej. A fzycznie od samego początku super. Męczę się tylko i górki w parku coraz wyższe jakieś ;) Młody się wierci, czuję w różnych miejscach (o zgrozo - w pęcherz też potrafi przyłożyć) i to mnie baaaaaardzo uspokaja.
Dzisiaj rozpakowuje pakę z łóżeczkiem. Celebruję te chwile.

Wspaniale[emoji3] pokaz brzuszek [emoji3][emoji3][emoji3]

Wspaniale[emoji3] pokaz brzuszek [emoji3][emoji3][emoji3]
:D z cyklu znajdź różnice.
Moje najwygodniejsze spodnie. Bohaterka drugiego planu - Flicka z podrozezpsem.pl na jednodniowym urlopie u cioci ;)
974094

Dziewczyny, mam do was pytanko.. ile czasu u was upłynęło od 1 wizyty w klinice do próby iui? Chciałabym spróbować podejść do iui w Polsce, a mieszkam za granicą. Z góry dziękuję za pomoc!
U nas było wiadomo że muszę podejść do iui i tylko po to poszliśmy do kliniki pierwsza wizyta dostałam na badania wirusologie cytologia i miałam się zgłosić między 1-3dc zobaczyć czy coś nie zostalo po poprzedniej owu dostałam leki do stymylacji i w tym cyklu właśnie podeszliśmy do iui także z badaniami to półtora cyklu chyba że masz wszystko i jestes przed samym okresem to od razu

U nas było wiadomo że muszę podejść do iui i tylko po to poszliśmy do kliniki pierwsza wizyta dostałam na badania wirusologie cytologia i miałam się zgłosić między 1-3dc zobaczyć czy coś nie zostalo po poprzedniej owu dostałam leki do stymylacji i w tym cyklu właśnie podeszliśmy do iui także z badaniami to półtora cyklu chyba że masz wszystko i jestes przed samym okresem to od razu
A orientujesz się może czy badania są obowiązkowe nawet jak ma się już dziecko?

A orientujesz się może czy badania są obowiązkowe nawet jak ma się już dziecko?
Badania mają termin "ważności " i bez tego nikt Ci inseminacja nie zrobi. Oboje robicie badania czeka sie na ktorys wynik 2 tyg , ja drożności nie miałam bo nie było wskazania udało się za 3razem .

reklama
Do góry