reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Wczoraj byliśmy na wizycie żeby skonsultować się w sprawie in vitro .. póki co kończę leczenie ureaplasmy .. później miesiąc przed in vitro mam wziąć antykoncepcję na wyciszenie jajników i myśle ze w sierpniu podejdziemy do in vitro .. Między czasie załatwiliśmy już wakacje i to takie daleeeelie wakacje, żeby się trochę odstresować przed tym wszystkim i nabrać sił na dalszą część walki .. ;)
Świetny pomysł [emoji4]

reklama
Po wizycie.
Jutro wkraczamy w 29 tc. Dziewczyny ważą 1416 i 1417 gr :O ważą tyle ile w ciąży pojedynczej :)
Lekarz bardzo zadowolona z przebiegu ciąży.
Niestety wypieły się do nas tyłkami więc fotek brak.

A się chyba żebra rozszerzyły bo już nie bolą tak bardzo :)))

Jesus ale szybko minelo!!!
No to sie pieknie pokazaly nam [emoji3][emoji3][emoji3]

Wczoraj byliśmy na wizycie żeby skonsultować się w sprawie in vitro .. póki co kończę leczenie ureaplasmy .. później miesiąc przed in vitro mam wziąć antykoncepcję na wyciszenie jajników i myśle ze w sierpniu podejdziemy do in vitro .. Między czasie załatwiliśmy już wakacje i to takie daleeeelie wakacje, żeby się trochę odstresować przed tym wszystkim i nabrać sił na dalszą część walki .. ;)

A mieliscie dwie iui?

Milego wypoczynku!!! Zazdroszcze!!

Dziękuje za informacje i przyjęcie do grupy.

Miesiączki mam regularne, wiem kiedy mam owulacje. Mierze temperaturę, robię testy owulacyjne clearblue advance i miałam monitoring w zeszłym cyklu, wszystko sie pokryło. Nie wiem jak było przed bo to trzeci cykl z temperatura i testami.
Mąż badał nasienie i jest wzorowym dawca, jak to pani w klinice określiła. Mam już 2 córki z poprzedniego małżeństwa 16 i 10 lat. Oprócz tarczycy nic mi nie dolega, nie biorę żadnych innych leków niż euthyrox i witaminy (nie będę wymieniać ale te co trzeba). Nie chcemy już dłużej czekać aż się uda bo lata nam lecą i chcielibyśmy jak najszybciej zostać rodzicami póki mamy siły i ochotę. Marzy nam się 2 łobuzów ale biorę co Bóg da.
Praktycznie w ogóle nie mam śluzu płodnego, zawsze jest kremowy i mało i myśle ze tu może być problem. Olej z wiesiołka nie pomaga. Stosowaliśmy ze concieve plus ale mąż ma uczulenie. Braliśmy oboje witaminy dla starających i próbowaliśmy już chyba wszystkiego naturalnego. Mamy dosc i dlatego decyzja o IUI. Mówią ze czasami trzeba odpuścić nosie udaje, ale ja nie potrafię. Odpusze jak się IUI nie powiedzie.
Jakbyś opisywała moja historię , tylko że bez dzieci 16 i 10 lat [emoji6] mieliśmy dwie IUI , niestety nieudane , potem zaczęłam badać genetykę , immunologię , zmieniłam klinikę i lekarz rozpisał nam szczegółowy plan działania , czekam na okres żeby zacząć badania , a ten okres nie przyszedł do dziś [emoji16] u nas złoty środek to zmiana środowiska , pracy , stylu życia oraz przede wszystkim nastawienia . Mąż mimo dość dobrych wyników nasienia brał witaminy na poprawę go . Ja brałam witaminę D , kwas , Wit E (na sluz) i i i i nie pamiętam ale coś tam jeszcze.
Ale może akurat przypadek. Nigdy się tego nie dowiem. Staraliśmy się 5 lat [emoji6]

Jakbyś opisywała moja historię , tylko że bez dzieci 16 i 10 lat [emoji6] mieliśmy dwie IUI , niestety nieudane , potem zaczęłam badać genetykę , immunologię , zmieniłam klinikę i lekarz rozpisał nam szczegółowy plan działania , czekam na okres żeby zacząć badania , a ten okres nie przyszedł do dziś [emoji16] u nas złoty środek to zmiana środowiska , pracy , stylu życia oraz przede wszystkim nastawienia . Mąż mimo dość dobrych wyników nasienia brał witaminy na poprawę go . Ja brałam witaminę D , kwas , Wit E (na sluz) i i i i nie pamiętam ale coś tam jeszcze.
Ale może akurat przypadek. Nigdy się tego nie dowiem. Staraliśmy się 5 lat [emoji6]

Czyli IUI nie pomogło wcale czy poprostu tylko pierwsze 2 razy?

Wczoraj dzwoniłam do kliniki, maja termin na 20tego maja i chyba polecę na konsultacje. Zrobie wszystkie potrzebne badania i umówię się na inseminacje.
Dziś 13dc a testy owulacyjne pokazują tylko je się zbliża a już powinnam być po. Nie wiem o co chodzi. Martwię się czy wogole będzie owulacja czy może te 2x clo zaszkodziło i pecherzyki nie pękną :(

reklama
Ja przed pierwszym iui miałam cykl od początku pod kontrolą lekarza. Brałam gonal najpierw dawkę 25 potem 50 a na około 36 godzin przed iui ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Teraz też pewnie tak będzie, jutro idę na pierwszą wizyte
Czyli IUI nie pomogło wcale czy poprostu tylko pierwsze 2 razy?

Wczoraj dzwoniłam do kliniki, maja termin na 20tego maja i chyba polecę na konsultacje. Zrobie wszystkie potrzebne badania i umówię się na inseminacje.
Dziś 13dc a testy owulacyjne pokazują tylko je się zbliża a już powinnam być po. Nie wiem o co chodzi. Martwię się czy wogole będzie owulacja czy może te 2x clo zaszkodziło i pecherzyki nie pękną :(

Do góry