reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
I na pewno nie wolno się załamywać:tak: A Ty miałaś Dzoannna może badanie laparoskopie? Podczas tego zabiegu potwierdza się lub wyklucza ostatecznie endometrioze. Do tego sprawdzają dodatkowo czy są drożne jajowody , ja miałam ten zabieg 6 lat temu, on naprawdę dużo wnosi
Dokładnie tak, podbijam pytanie?! Przy laparo sprawdzaja jajowody,budowe narzadow rodnych od srodka i przedewszystkim moga za jednym zamachem uporac sie np z niedroznoscia albo ogniskami endo.

reklama
Dokładnie tak, podbijam pytanie?! Przy laparo sprawdzaja jajowody,budowe narzadow rodnych od srodka i przedewszystkim moga za jednym zamachem uporac sie np z niedroznoscia albo ogniskami endo.

Miałam robione badanie HSG które potwierdziło że jajowody są drożne oraz że macica jest bardzo ładna tak mówił mój lekarz, natomiast nie robił mi takiego badania pod kątem bólu i trochę zignorował to że powiedziałam że czasem odczuwam ból podczas stosunku + nie widział nic w usg.

Mam zresztą wynik tego badania z opisem w dokumentacji. Bez niego nie zrobiliby mi Inseminacji.

Kochana nie mów tak! Wiem, że ciężkie chwile teraz przezywasz, ale myśl pozytywnie! Mozliwe, że znaleziono zrodlo Waszych niepowodzen! To da sie leczyc i kobiety zachodza w ciaze z ta choroba. Czasami lepiej jest zdiagnozowac niz starac sie po omacku. Zobacz u mnie 5 lat nic nie mogli znalezc, wiesz, ze ja modliłam sie zeby znalezli u mnie jakas chorobe zebym wiedziala z tym walcze? Na prawde głowa do góry, bedzie dobrze. Kobiety zmagaja sie z wieloma chorobami ktorych nie mozna leczyc i moga liczyc tylko na invitro i to z komorkami dawczyni lub/i nasieniem dawcy a u Ciebie jest duża szansa na powodzenie! Bedzie dobrze, uwierz mi!

Zgadzam się z tobą i masz rację. Jak już emocje opadną to faktycznie można znaleźć w tym jakiś pozytyw.
Nie wiem tylko już któremu lekarzowi mam ufać bo kiedyś jeden powiedział mi że mam policystyczne jajniki i widział to w usg, drugi powiedział że zupełnie nic nie widzi. Dlatego poszlam do kliniki... teraz okazuje się jeszcze zupełnie coś innego więc tak naprawdę loteria na jakiego lekarza trafisz i co ci powie...

Zgadzam się z tobą i masz rację. Jak już emocje opadną to faktycznie można znaleźć w tym jakiś pozytyw.
Nie wiem tylko już któremu lekarzowi mam ufać bo kiedyś jeden powiedział mi że mam policystyczne jajniki i widział to w usg, drugi powiedział że zupełnie nic nie widzi. Dlatego poszlam do kliniki... teraz okazuje się jeszcze zupełnie coś innego więc tak naprawdę loteria na jakiego lekarza trafisz i co ci powie...
Powiem Ci ze PCO i endometrioza to dwie najtrudniejsze do zdiagnozowania choroby i czasami trzeba własnie podczas miesiaczki isc do lekarza czego zwykle sie nie praktykuje i zrobic szereg badań, ktore tylko razem moga dac jakis obraz sytuacji, a osobno wydaja sie ok. Mialas robione AMH i FSH?

Nawet tak nie myśl:no: wszystko będzie dobrze, jak jest jakiś stan zapalny to myślę że pro forma badanie Ca, żeby wykluczyć to świństwo, jeśli podejrzewa endomeriozę to ok, trzeba diagnozowac żeby wykluczyć A nawet jeśli odpukac by się potwierdziło to ta chorobę też się leczy i też można zajść w ciążę, ale to był inny lekarz i jego spojrzenie na ust, więc myślę że koniecznie musisz się skonsultować ze swoim i na spokojnie wysłuchać co on o tym wszystkim mysli

Tak dokładnie też zgadzam się z tobą...
Tak się składa że ten dzisiejszy lekarz jest akurat szefem tej kliniki więc i szefem mojego lekarza / teoretycznie więc można by przyjąć że ma większą wiedzę /jest też podobnie jak ten do którego chodzę lekarzem Endokrynologii na czym zależało mi najbardziej żeby nie był to zwykły ginekolog ... myślę więc że się zna na tym co robi i co mówi. Z kolei zawsze lepiej jak zobaczy mnie dwóch specjalistów i podzieli się spostrzeżeniami niż jeden który może czegoś nie zauważyć[emoji21][emoji17][emoji17]

Tak dokładnie też zgadzam się z tobą...
Tak się składa że ten dzisiejszy lekarz jest akurat szefem tej kliniki więc i szefem mojego lekarza / teoretycznie więc można by przyjąć że ma większą wiedzę /jest też podobnie jak ten do którego chodzę lekarzem Endokrynologii na czym zależało mi najbardziej żeby nie był to zwykły ginekolog ... myślę więc że się zna na tym co robi i co mówi. Z kolei zawsze lepiej jak zobaczy mnie dwóch specjalistów i podzieli się spostrzeżeniami niż jeden który może czegoś nie zauważyć[emoji21][emoji17][emoji17]
Dokładnie, endometrozia lubi sie chować [emoji4] masz typowe objawy PCOS? Problemy z waga, nadmierne owłosienie, brak swoich cykli?

reklama
Do góry