reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Mnie najbardziej motywuje pozytywnie lista z terminami porodów dziewczyn[emoji7]
Wszystko jest możliwe i każda z nas znajdzie się na niej[emoji1303][emoji1303][emoji1303][emoji1303]
Jak najbardziej! I każdy termin tutejszych porodów to wynik zwykle bardzo długiej walki! ALe na końcu czeka nagroda za cierpliwość i wytrwałość ;*

A to faktycznie maleńskie. Ja mam 0.66, ale to jeszcze mieści się w normie. Bierzesz ten erytrox tak? czy nie wiem jak to się nazywa. Pewnie zmniejszy dawkę.
no biorę ech... jak nie urok to... jeszcze jutro muszę odebrać cytologię a ostatnio była jakaś bakterioza w wymazie którą nie mogłam niszczyć dług więc mam stres czy nie wróciła... :(

Ja przy podobnym wyniku mialam całkiem odstawić euthyrox.

My juz po wizycie. Wszystko ok. Dzieciaki ładnie przybrały - 1400g i 1540g.
Szybka zamknięta, długa jak u żyrafy. Wyniki badań też ok.

Następna wizyta 12 września.

Zuzik85 super! Gratuluję dzieciaczków!
Twoje bliźniaki są z której IUI?
Ile miałaś jajeczek podczas zabiegu?
Jaką miałaś stymulację - czym?
Jestem nowa tutaj i jeszcze Waszych historii nie znam do końca[emoji5] jeśli to nie kłopot to będę wdzięczna za info [emoji5]

Zuzik85 super! Gratuluję dzieciaczków!
Twoje bliźniaki są z której IUI?
Ile miałaś jajeczek podczas zabiegu?
Jaką miałaś stymulację - czym?
Jestem nowa tutaj i jeszcze Waszych historii nie znam do końca[emoji5] jeśli to nie kłopot to będę wdzięczna za info [emoji5]
Witaj!
Mam 2 letniego synka z drugiej IUI. Stymulacja clo, ovitrelle, IUI w 14d.c.

Teraz jestem w ciąży bliźniaczej. Również drugie podejście. Z tym, że stymulacja Aromkiem, euthyrox na zbicie tsh, acard na lepsze ukrwienie macicy, koenzym q10 na lepsze jajka i inofem. Do tego domowe sposoby, typu papka z banana, awokado i nasion chia. Plaster ananasa przed i dwa dni po IUI. Ovitrelle na pęknięcie. Po clo zawsze jeden pęcherzyk dominujący, po Aromku było dwa.
I tak leci 31 tydzień ciąży (na poczatku Plamiłam, potem 5 tygodni wymiotowalam po wszystkim, wyszły mi żylaki na nogach od ciężaru, a teraz walczę z cukrzycą ciążowa). Wszystko jest do przeżycia ;)

Walka warta jest nagrody :) choć nie raz brakuje sił :)

reklama
Do góry