madzienka031
Zaangażowana w BB
Dziewczyny bylam u lekarza i jest dobrze endometrium uroslo do 8.8 sa dwa jajca jedno 17 drugie 24 jutro o 21 dzialamy wasze rady dzialaja cuda
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Brawo!! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za jutro!!Dziewczyny bylam u lekarza i jest dobrze endometrium uroslo do 8.8 sa dwa jajca jedno 17 drugie 24 jutro o 21 dzialamy wasze rady dzialaja cuda
Brawo!! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za jutro!!
To jeszcze rada od @zuzik85 żeby partner przed oddaniem nasienia napił się espresso, to pobudzi wojowników
Super! To do dzieła! Ten 24 jest juz idealny Endo fajnie ruszyło. Trzymam kciuki :*Dziewczyny bylam u lekarza i jest dobrze endometrium uroslo do 8.8 sa dwa jajca jedno 17 drugie 24 jutro o 21 dzialamy wasze rady dzialaja cuda
Dziękuję za odpowiedź. A czy sytuacja odwrotna jest możliwa ? Może nie być w ogóle pęcherzyka dominującego w cyklu a LH wskazywać na owulację ? (wiem, że LH nie gwarantuje owu, ale chodzi mi czy jego wzrost jest powiązany jakoś z pęcherzykiem dominującym)Jasne, te testu owu to często lipa jest, zalezy na jaki trafisz. mi kiedys pokazywały owu dzien przed @. A druga sprawa, że powinny by robione wieczorem o stałej porze przez kilka dni i wczesnkej kilka godzin (min dwie) nic nie pić. Na temperaturze sie nie znam, ale mysle ze lekarz jest najbardziej wiarygodny i to jemu zaufaj [emoji4][emoji4]
Wiesz co z tego co kojarzę to jej poziom głównie wynika z własnie ze wzrostu jajeczka, ale może też wynikać z chorób jajników, jakiś chorób tarczycy itp. Ale raczej jak LH rośnie to oznacza owulacje. Ale jak sugerujesz się testami to tak jak mówię ja kiedyś zrobiłam sobie w przypadkowym dniu cyklu, kiedy na bank nie było owulacji, a test wyszedł pozytywny, więc je trzeba tak traktować jako pomoc i brać pod uwagę, że mogą się mylić.Dziękuję za odpowiedź. A czy sytuacja odwrotna jest możliwa ? Może nie być w ogóle pęcherzyka dominującego w cyklu a LH wskazywać na owulację ? (wiem, że LH nie gwarantuje owu, ale chodzi mi czy jego wzrost jest powiązany jakoś z pęcherzykiem dominującym)
Dziękuję za odpowiedź. A czy sytuacja odwrotna jest możliwa ? Może nie być w ogóle pęcherzyka dominującego w cyklu a LH wskazywać na owulację ? (wiem, że LH nie gwarantuje owu, ale chodzi mi czy jego wzrost jest powiązany jakoś z pęcherzykiem dominującym)
trzymamy nie puszczamyDziekuje Trzymajcie kciuki to bedzie 3 podejscie i miejmy nadzieje szczęśliwe
U mnie w piątek (12 dc) na usg widać było ok 3 pęcherzyki na lewym jajniku, największy 11mm. Na prawym radiolog stwierdził, że jest świeżo po owulacji, bo zobaczył płyn przy jajniku, ale w tym jajniku mam torbiel i raczej jest on nieczynny, chociaż często w okolicy owu pobolewa, poza tym wcześniej testy owu był negatywne. Za to wczoraj wieczorem, w 14 dc wyszły mi 2 mega ciemne kreski na teście owu, dziś już ta testowa jest lekko jaśniejsza i zastanawiam się czy mogą mi w ogóle pęcherzyki nie dojrzewać jak mam ten pik LH.Osoby które np maja wysokie lh związane z pcos przez cały cykl mogą robić testy owu a one mogą być pozytywne bo wyjściowe lh jest bardzo wysokie bez związku czy pecherzyki rosną czy nie.
Wartosc lh jest związana z obecnością pęcherzyków im ich więcej tym większe lh. Kobiety zdrowe kiedy normalnie owuluja organizm pozwala pojawić się tylko jednemu pecherzykowi i łatwo wykryć ten pik lh podczas wzrostu pęcherzyka, szczyt lh to już kumulacja i sygnał ze zaraz pęknie.