reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Jasne, te testu owu to często lipa jest, zalezy na jaki trafisz. mi kiedys pokazywały owu dzien przed @. A druga sprawa, że powinny by robione wieczorem o stałej porze przez kilka dni i wczesnkej kilka godzin (min dwie) nic nie pić. Na temperaturze sie nie znam, ale mysle ze lekarz jest najbardziej wiarygodny i to jemu zaufaj [emoji4][emoji4]
Dziękuję za odpowiedź. A czy sytuacja odwrotna jest możliwa ? Może nie być w ogóle pęcherzyka dominującego w cyklu a LH wskazywać na owulację ? (wiem, że LH nie gwarantuje owu, ale chodzi mi czy jego wzrost jest powiązany jakoś z pęcherzykiem dominującym)

Dziękuję za odpowiedź. A czy sytuacja odwrotna jest możliwa ? Może nie być w ogóle pęcherzyka dominującego w cyklu a LH wskazywać na owulację ? (wiem, że LH nie gwarantuje owu, ale chodzi mi czy jego wzrost jest powiązany jakoś z pęcherzykiem dominującym)
Wiesz co z tego co kojarzę to jej poziom głównie wynika z własnie ze wzrostu jajeczka, ale może też wynikać z chorób jajników, jakiś chorób tarczycy itp. Ale raczej jak LH rośnie to oznacza owulacje. Ale jak sugerujesz się testami to tak jak mówię ja kiedyś zrobiłam sobie w przypadkowym dniu cyklu, kiedy na bank nie było owulacji, a test wyszedł pozytywny, więc je trzeba tak traktować jako pomoc i brać pod uwagę, że mogą się mylić.

Edit. A nie mam ani PCO ani problemów z tarczycą ;)

Ostatnia edycja:

Osoby które np maja wysokie lh związane z pcos przez cały cykl mogą robić testy owu a one mogą być pozytywne bo wyjściowe lh jest bardzo wysokie bez związku czy pecherzyki rosną czy nie.
Wartosc lh jest związana z obecnością pęcherzyków im ich więcej tym większe lh. Kobiety zdrowe kiedy normalnie owuluja organizm pozwala pojawić się tylko jednemu pecherzykowi i łatwo wykryć ten pik lh podczas wzrostu pęcherzyka, szczyt lh to już kumulacja i sygnał ze zaraz pęknie.

Osoby które np maja wysokie lh związane z pcos przez cały cykl mogą robić testy owu a one mogą być pozytywne bo wyjściowe lh jest bardzo wysokie bez związku czy pecherzyki rosną czy nie.
Wartosc lh jest związana z obecnością pęcherzyków im ich więcej tym większe lh. Kobiety zdrowe kiedy normalnie owuluja organizm pozwala pojawić się tylko jednemu pecherzykowi i łatwo wykryć ten pik lh podczas wzrostu pęcherzyka, szczyt lh to już kumulacja i sygnał ze zaraz pęknie.
U mnie w piątek (12 dc) na usg widać było ok 3 pęcherzyki na lewym jajniku, największy 11mm. Na prawym radiolog stwierdził, że jest świeżo po owulacji, bo zobaczył płyn przy jajniku, ale w tym jajniku mam torbiel i raczej jest on nieczynny, chociaż często w okolicy owu pobolewa, poza tym wcześniej testy owu był negatywne. Za to wczoraj wieczorem, w 14 dc wyszły mi 2 mega ciemne kreski na teście owu, dziś już ta testowa jest lekko jaśniejsza i zastanawiam się czy mogą mi w ogóle pęcherzyki nie dojrzewać jak mam ten pik LH.

reklama
Do góry