reklama
Joaszka
Fanka BB :)
Link do: To nieprawda, że w ciąży nie można pić herbaty z liści malin - Ciąża - m.mjakmama.plSok z malin mozna pic. Z lisci malin nie wolno
Takie ciekawostki[emoji6]
Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom
reqiem
Powiem Wam, że ja pilam zawsze rozpuszczalną z mlekiem i cukrem, tak z dwie dziennie i poszliśmy z emkiem do dietetyka kiedyś żeby nam pomógł wprowadzić dobre nawyki i powiedział że rozpuszczalna to największy syf i pić parzona bez cukru, wtedy poznamy smak kawy, która działa dobroczynne dla organizmu bo zawiera dużo cennych składników, a dwie filiżanki dziennie nie zaszkodza nawet w ciąży. I na początku ciezko mi było przestawic się na parzuche i to bez cukru, ale teraz nie wyobrażam sobie pić innej. Faktycznie miał racje. Czuję smak kawy i jej walory. A dodatkowo kupiliśmy młynek i codziennie mielimy na świeżo kawkę i jest jeszcze większa różnica. Także polecam. Emek nie potrafił zrezygnowac z cukru, ale słodzi jedna łyżeczkę trzcinowego, a to juz duża zmiana.
I jak czasami się napije rozpuszczalnej gdzieś u przyjaciółki to serio nie rozumiem jak mogłam wcześniej ja pochłaniać i jeszcze cukrowac.
Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
I jak czasami się napije rozpuszczalnej gdzieś u przyjaciółki to serio nie rozumiem jak mogłam wcześniej ja pochłaniać i jeszcze cukrowac.
Joaszka
Jem i piję wszystko na co mam ochotę. Oczywiście oprócz alkoholu, surowego mięsa i ryby oraz serów z niepasteryzowanego mleka (camebert typu Turek jem bo z pasteryzowanego). Kawa - owszem. Może nie 5 jak normalnie ale 1-2. Cola też - pomaga na zgage. W pierwszej ciąży też wszystko prawie...
Z liści malinsok z owoców, dodany do herbaty czy wody nie zaszkodzi
Podobnie w ciąży nie powinno się przesadzać z herbatą z mięty, bo wypłukuje żelazo z organizmu. Ale jedna np przy mdłściach, na pewno nie zaszkodzi![]()
Ja zaczęłam pic jedna szklankę herbaty miętowej dziennie i nie mam mdłości u mnie zdziałała cuda [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reqiem
Dziewczyny jak tak zupełnie z innej beczki. Macie może zmywarki w domu? I problem z nalotem na szklankach i ogólnie niwdimytymi naczyniami? Już próbowałam wszystkich chyba kaspulek (z tych popularnych) nablyszczacze, sole, kapsułki do czyszczenia, różne programy, ale nic z tego. Najgorsze są np wysokie szklanki do napojów, z pozoru czyste a jak przyjdzie ktoś w gości i podaje np wodę to aż wstyd, teraz już wszystko sprawdzam, albo kieliszki do wina... Tragedia.
Joaszka
Mam zmywarkę 8 lat. Nie użyta ani razu[emoji23]Dziewczyny jak tak zupełnie z innej beczki. Macie może zmywarki w domu? I problem z nalotem na szklankach i ogólnie niwdimytymi naczyniami? Już próbowałam wszystkich chyba kaspulek (z tych popularnych) nablyszczacze, sole, kapsułki do czyszczenia, różne programy, ale nic z tego. Najgorsze są np wysokie szklanki do napojów, z pozoru czyste a jak przyjdzie ktoś w gości i podaje np wodę to aż wstyd, teraz już wszystko sprawdzam, albo kieliszki do wina... Tragedia.
Dziewczyny jak tak zupełnie z innej beczki. Macie może zmywarki w domu? I problem z nalotem na szklankach i ogólnie niwdimytymi naczyniami? Już próbowałam wszystkich chyba kaspulek (z tych popularnych) nablyszczacze, sole, kapsułki do czyszczenia, różne programy, ale nic z tego. Najgorsze są np wysokie szklanki do napojów, z pozoru czyste a jak przyjdzie ktoś w gości i podaje np wodę to aż wstyd, teraz już wszystko sprawdzam, albo kieliszki do wina... Tragedia.
Podobno to czasem uroda zmywarki, nie tabletek. Ja tak czasem mam jak za dużo włożę lub wybiorę za krótki program, a mam dużo brudnych naczyń.
Ja dziś po monitoringu i wizycie. Dostałam bromka na prolaktynę. Boję się go, po pewnie będę się czuć tragicznie. Po aromku tylko 1 pęcherzyk 17,4 endo 7,8 dzień 10. Raczej będzie bez iui bo mój lekarz na urlopie. Chyba, że ten drugi mnie zechce w poniedziałek, ale wątpię. Zalecenia laparoskopia na 28.03. Potem mówi, że jeszcze ze 2 iui ale na gonadotropinach i jeśli nie wyjdzie to już nie ma dla mnie pomysłów poza ivf.
Candygirl600
Ja miałam taki problem, dopóki nie zmieniłam tabletek na Fairy Platinum ( brzmi jak lokowanie produktuDziewczyny jak tak zupełnie z innej beczki. Macie może zmywarki w domu? I problem z nalotem na szklankach i ogólnie niwdimytymi naczyniami? Już próbowałam wszystkich chyba kaspulek (z tych popularnych) nablyszczacze, sole, kapsułki do czyszczenia, różne programy, ale nic z tego. Najgorsze są np wysokie szklanki do napojów, z pozoru czyste a jak przyjdzie ktoś w gości i podaje np wodę to aż wstyd, teraz już wszystko sprawdzam, albo kieliszki do wina... Tragedia.
reklama
katharina203
Ja wlaczam znywarke na noc. Otwieram rano i wszystko wyglada super
Podziel się: