reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja tez pilam kawe a ze jestem niskocisnieniowcem to nie musialam sobie jej odmawiac. Fakt ze z dwoch zeszlam na jedna:)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem Wam, że ja pilam zawsze rozpuszczalną z mlekiem i cukrem, tak z dwie dziennie i poszliśmy z emkiem do dietetyka kiedyś żeby nam pomógł wprowadzić dobre nawyki i powiedział że rozpuszczalna to największy syf i pić parzona bez cukru, wtedy poznamy smak kawy, która działa dobroczynne dla organizmu bo zawiera dużo cennych składników, a dwie filiżanki dziennie nie zaszkodza nawet w ciąży. I na początku ciezko mi było przestawic się na parzuche i to bez cukru, ale teraz nie wyobrażam sobie pić innej. Faktycznie miał racje. Czuję smak kawy i jej walory. A dodatkowo kupiliśmy młynek i codziennie mielimy na świeżo kawkę i jest jeszcze większa różnica. Także polecam. Emek nie potrafił zrezygnowac z cukru, ale słodzi jedna łyżeczkę trzcinowego, a to juz duża zmiana.
I jak czasami się napije rozpuszczalnej gdzieś u przyjaciółki to serio nie rozumiem jak mogłam wcześniej ja pochłaniać i jeszcze cukrowac.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Jem i piję wszystko na co mam ochotę. Oczywiście oprócz alkoholu, surowego mięsa i ryby oraz serów z niepasteryzowanego mleka (camebert typu Turek jem bo z pasteryzowanego). Kawa - owszem. Może nie 5 jak normalnie ale 1-2. Cola też - pomaga na zgage. W pierwszej ciąży też wszystko prawie...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Z liści malin :) sok z owoców, dodany do herbaty czy wody nie zaszkodzi ;)

Podobnie w ciąży nie powinno się przesadzać z herbatą z mięty, bo wypłukuje żelazo z organizmu. Ale jedna np przy mdłściach, na pewno nie zaszkodzi ;)

Ja zaczęłam pic jedna szklankę herbaty miętowej dziennie i nie mam mdłości u mnie zdziałała cuda [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak tak zupełnie z innej beczki. Macie może zmywarki w domu? I problem z nalotem na szklankach i ogólnie niwdimytymi naczyniami? Już próbowałam wszystkich chyba kaspulek (z tych popularnych) nablyszczacze, sole, kapsułki do czyszczenia, różne programy, ale nic z tego. Najgorsze są np wysokie szklanki do napojów, z pozoru czyste a jak przyjdzie ktoś w gości i podaje np wodę to aż wstyd, teraz już wszystko sprawdzam, albo kieliszki do wina... Tragedia.

Dziewczyny jak tak zupełnie z innej beczki. Macie może zmywarki w domu? I problem z nalotem na szklankach i ogólnie niwdimytymi naczyniami? Już próbowałam wszystkich chyba kaspulek (z tych popularnych) nablyszczacze, sole, kapsułki do czyszczenia, różne programy, ale nic z tego. Najgorsze są np wysokie szklanki do napojów, z pozoru czyste a jak przyjdzie ktoś w gości i podaje np wodę to aż wstyd, teraz już wszystko sprawdzam, albo kieliszki do wina... Tragedia.

Mam zmywarkę 8 lat. Nie użyta ani razu[emoji23]

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno to czasem uroda zmywarki, nie tabletek. Ja tak czasem mam jak za dużo włożę lub wybiorę za krótki program, a mam dużo brudnych naczyń.
Ja dziś po monitoringu i wizycie. Dostałam bromka na prolaktynę. Boję się go, po pewnie będę się czuć tragicznie. Po aromku tylko 1 pęcherzyk 17,4 endo 7,8 dzień 10. Raczej będzie bez iui bo mój lekarz na urlopie. Chyba, że ten drugi mnie zechce w poniedziałek, ale wątpię. Zalecenia laparoskopia na 28.03. Potem mówi, że jeszcze ze 2 iui ale na gonadotropinach i jeśli nie wyjdzie to już nie ma dla mnie pomysłów poza ivf.

Ja miałam taki problem, dopóki nie zmieniłam tabletek na Fairy Platinum ( brzmi jak lokowanie produktu :D) i zawsze jak zmywarka się umyje, to otwieram ją na jakieś 10 minut żeby naczynia ostrzygły i wykładam na taką matkę żeby ociekły do końca, brzegi kubków i szklanek zawsze dodatkowo wycieram ścierką. Ja akurat nie mam tego problemu, może dlatego że u mnie wszystkie szklanki i kubki stoją do góry nogami, jakoś tak zapożyczyłam od Niemców ten patent :p

reklama
Do góry