reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Płakać mi się chce....objawy typowo okresowe...typowy pms....i tak muszę czekać bo co mi pozostało tylko czekanie.....jestem w pracy ale myślami ciągle w brzuchu w macicy cieplej spokojnej pełnej zakamarków gdzie mógł się zatrzymać dzidzius i on tam jest już osiadł wczoraj jak poczułam przy szybkim wshtabiu pociągnięcie jakby jajnik zawinął się dookoła nogi lub jakby jajeczko trzymało ostatkiem sil jajowod. ..nagle puściło jak proce i mówi " zostaje tutaj tu jest ciepło u mojej mamy: -) mam jakieś takie....

" kto nie walczy ten nie niańczy "
nie ma co płakać a objawy takie same są wczesnookresowe i wczesnociążowe więc głowa do góry!

reklama
Ja pojawiłam się tu stosunkowo niedawno. Ostatnio chwaliłam się Wam, że 3 próba iui zakończyła się powodzeniem. Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza i okazuje się, że pęcherzyk jest mały jak na 6 tygodni i 3 dni bo osiągnął jedyne 3,3 mm, nie słychać echa zarodka...:( poza tym odkleja się kosmówka, co bardzo grozi poronieniem, a to odklejenie jest spore... Gin powiedziała, żebym się raczej nie nastawiała, że będzie dobrze.... :( Mam kontynuować duphaston 2x dziennie i następna wizyta za tydzień... Strasznie się boję :( i chyba nic z tego nie będzie.... Życie bywa okrutne :( :( ;(
powoli, cierpliwości i wiary! jeszcze wszystko może się okazać ok! trzymamy kciuki za kropeczka!

Dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę, że czujecie ovu. Jestem na końcówce stymulacji do ivf (jutro decyzja czy w piątek pobieramy). Po za lekkim uczuciem napięcia nie czuję ilości pęcherzyków, które widziałam na usg w poniedziałek.
ja tam zawsze czuje wyraźnie ukucie i ucisk przez kilka minut potem już nic...

Niestety z moja praca lipa, szukam dalej. Chyba muszę sobie odpuścić w tym miesiącu starania o dzidziusia bo jak los będzie taki zabawny i zaciaze na bezrobociu to kiepsko to widzę [emoji23]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
a to tak często jak się nie chce to się zachodzi... życzymy szybkiego znalezienia pracki

a to tak często jak się nie chce to się zachodzi... życzymy szybkiego znalezienia pracki
No wiadomo gdzieś tam w serduchu chce, ale zdrowy rozsądek podpowiada za najpierw praca - umowa, a później dzidzia. Aleeeee co ma być to będzie :)

No wiadomo gdzieś tam w serduchu chce, ale zdrowy rozsądek podpowiada za najpierw praca - umowa, a później dzidzia. Aleeeee co ma być to będzie :)

powiem, że czasem trzeba kichać na zdrowy rozsądek i cieszyć się dniem! - chociaż to co powiem jest nierozsadne :)

Wiem o co chodzi :) w życiu roznie bywa, Ale my kobitki zawsze damy radę, nawet z najgorszym złem :)

Reqiem, mnie szef wywalił na pol etatu od lutego... wiec wiem jak jest... plus jest taki ze oprócz tego próbuje coś kręcić na boku i mam własna firmę. Ale nie szukam na razie nowej pracy ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem o co chodzi :) w życiu roznie bywa, Ale my kobitki zawsze damy radę, nawet z najgorszym złem :)

powiem Ci, że wszystkie najlepsze decyzje w życiu przed ich podjęciem oceniałam jako nierozsądne, ale zaryzykowałam w imię zasady "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana" - i dzięki temu w różnych kwestiach jest pięknie!

Do góry