reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Płakać mi się chce....objawy typowo okresowe...typowy pms....i tak muszę czekać bo co mi pozostało tylko czekanie.....jestem w pracy ale myślami ciągle w brzuchu w macicy cieplej spokojnej pełnej zakamarków gdzie mógł się zatrzymać dzidzius i on tam jest już osiadł wczoraj jak poczułam przy szybkim wshtabiu pociągnięcie jakby jajnik zawinął się dookoła nogi lub jakby jajeczko trzymało ostatkiem sil jajowod. ..nagle puściło jak proce i mówi " zostaje tutaj tu jest ciepło u mojej mamy: -) mam jakieś takie....

" kto nie walczy ten nie niańczy "
nie ma co płakać a objawy takie same są wczesnookresowe i wczesnociążowe więc głowa do góry!

reklama
Ja pojawiłam się tu stosunkowo niedawno. Ostatnio chwaliłam się Wam, że 3 próba iui zakończyła się powodzeniem. Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza i okazuje się, że pęcherzyk jest mały jak na 6 tygodni i 3 dni bo osiągnął jedyne 3,3 mm, nie słychać echa zarodka...:( poza tym odkleja się kosmówka, co bardzo grozi poronieniem, a to odklejenie jest spore... Gin powiedziała, żebym się raczej nie nastawiała, że będzie dobrze.... :( Mam kontynuować duphaston 2x dziennie i następna wizyta za tydzień... Strasznie się boję :( i chyba nic z tego nie będzie.... Życie bywa okrutne :( :( ;(
powoli, cierpliwości i wiary! jeszcze wszystko może się okazać ok! trzymamy kciuki za kropeczka!

Dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę, że czujecie ovu. Jestem na końcówce stymulacji do ivf (jutro decyzja czy w piątek pobieramy). Po za lekkim uczuciem napięcia nie czuję ilości pęcherzyków, które widziałam na usg w poniedziałek.
ja tam zawsze czuje wyraźnie ukucie i ucisk przez kilka minut potem już nic...

Niestety z moja praca lipa, szukam dalej. Chyba muszę sobie odpuścić w tym miesiącu starania o dzidziusia bo jak los będzie taki zabawny i zaciaze na bezrobociu to kiepsko to widzę [emoji23]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
a to tak często jak się nie chce to się zachodzi... życzymy szybkiego znalezienia pracki

a to tak często jak się nie chce to się zachodzi... życzymy szybkiego znalezienia pracki
No wiadomo gdzieś tam w serduchu chce, ale zdrowy rozsądek podpowiada za najpierw praca - umowa, a później dzidzia. Aleeeee co ma być to będzie :)

No wiadomo gdzieś tam w serduchu chce, ale zdrowy rozsądek podpowiada za najpierw praca - umowa, a później dzidzia. Aleeeee co ma być to będzie :)

powiem, że czasem trzeba kichać na zdrowy rozsądek i cieszyć się dniem! - chociaż to co powiem jest nierozsadne :)

Wiem o co chodzi :) w życiu roznie bywa, Ale my kobitki zawsze damy radę, nawet z najgorszym złem :)

Reqiem, mnie szef wywalił na pol etatu od lutego... wiec wiem jak jest... plus jest taki ze oprócz tego próbuje coś kręcić na boku i mam własna firmę. Ale nie szukam na razie nowej pracy ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem o co chodzi :) w życiu roznie bywa, Ale my kobitki zawsze damy radę, nawet z najgorszym złem :)

powiem Ci, że wszystkie najlepsze decyzje w życiu przed ich podjęciem oceniałam jako nierozsądne, ale zaryzykowałam w imię zasady "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana" - i dzięki temu w różnych kwestiach jest pięknie!

Do góry