reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Witam [emoji6] jestem na watku dla staraczek i na poronieniach nawykowych [emoji20] podczytuje Was, bo chyba tez mnie czeka iui.
W skrocie o mnie: jestem z 3-miasta, po 3 poronieniach,wszystkie 5-6 tydz., mam pcos,w zeszlym tyg wyszla mi dodatnia ureaplasma, do tego kom nk 16%, ktore zbilam encortonem i po 3 mies. mam 10%. Ponoc to glowna przyczyna poronien.
Tydzien temu wybralam sie do Gamety w gdyni do dr Wójcika z nadzieja ze wkoncu ktos mi pomoze donosic ciaze. Zrobil wymaz z szyjki i dal skierowanie na histero. Z wynikami mam juz przyjsc z mezem. Wydaje mi sie ze dr bedzie chcial nam zaproponowac iui, bo do omowienia moich wynikow przeciez maz nam nie jest potrzebny....
Czy ktoras z Was leczy sie tam? Jakie sa koszty przed iui? Mam sporo badan porobionych, tylko czy beda je honorowac z innego labo? Zachodzic zachodze, raz sama , 2 razy na clo, tylko wszystko zatrzymuje sie na etapie pecherzyka.
Dziekuje za wszelkie odp. [emoji5]
Milego wieczoru

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Witam [emoji6] ja Gameta Łódź. Badania sa wazne pol roku. My nie musieliśmy konkretnie u nich robic mogliśmy miec z innych labo. A badania jakie byly potrzebne to
Droznosc HSG, AMH, anty-Hbc, antygen Hbs, anty-HCV, anty-HIV 1-2, chlamydia, VDRL, ,toksoplazamoza igg i igm, różyczka igg i igm, cytomegalovirus igg i igm ,biocenoza pochwy,wazna cytologia, dodatkowo my z M kariotypy musieliśmy zrobic.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Wyczekiwany dzień 14 po IUI, zaczął się pięknie, jadąc do pracy wpatrywałam się we wschodzące słońce, oczywiście jechałam dzisiaj jako pasażer, i tak się rozmarzyłam słońce,światło-życie,nowe życie, w sercu od razu cieplej...marzenia o których się śni, które są tak blisko, tak realne, a jednak nieuchwytne dla wszystkich...Krew oddałam do badania,teraz tylko cierpliwie czekać, czy mam przeczucia?hm...żadnych...ogromną nadzieję mam i wiarę w sercu:) Poza tym fizycznie czuje się bardzo dobrze, brzuch nie boli, objawów @ brak, sama nie wiem czy dobrze czy źle, co będzie to będzie
Swietnie ze humor pozytywny i oby taki pozostal. Czekam z niecierpliowscia [emoji6]
Niech wysoka beta bedzie z Toba [emoji16][emoji16]
O ktorej masz wynik?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Po wczorajszej iui nadal boli mnie brzuch. Może przez to, że lekarz naciskał na ten drugi pecherzyk żeby pękł. Nie mogę normalnie usiąść, tylko kombinuję jak będzie najmniej boleśnie. Miałyscie tak?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Po wczorajszej iui nadal boli mnie brzuch. Może przez to, że lekarz naciskał na ten drugi pecherzyk żeby pękł. Nie mogę normalnie usiąść, tylko kombinuję jak będzie najmniej boleśnie. Miałyscie tak?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Oska to normalne, że boli. W końcu była to jakaś ingerencja. Weź coś przeciwbólowego.
Emilianka6966 życzę powodzenia!

Nic jeszcze nie brałam lekow dopiero po badaniu jak juz. Nie wiem jak to wszystko bedzie strasznie podminowana jestem. Lekarz mowi ze nawet do in vitro przydatna histero.

Agnies, w znieczuleniu ogólnym histero to naprawdę nic strasznego. Miałam już nie raz i przed takimi kosztownymi krokami jak in vitro szczerze polecam. Jak mi się nie uda iui ptu ptu ptu to w marcu będę miała kontrolną histeroskopię przed in vitro w maju. Chcę być pewna że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Agnies, w znieczuleniu ogólnym histero to naprawdę nic strasznego. Miałam już nie raz i przed takimi kosztownymi krokami jak in vitro szczerze polecam. Jak mi się nie uda iui ptu ptu ptu to w marcu będę miała kontrolną histeroskopię przed in vitro w maju. Chcę być pewna że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
No właśnie tak też lekarz mi tłmaczył, że przed in vitro to bardzo cenne badanie. Już pogodzłam się z myślą, że musze to zrobić tylko mam poczucie straconego czasu. Kolejny miesiac bez iui.

reklama
ja mam wizyte w przyszlym tyg i lekarz wyznaczy mi termin histero. dam Wam znac jak bede po, wiem tylko ze na wynik bede czekac 2 tyg. :(

Do góry