reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Podsumowanie... stuknęła mi pierwsza rocznica ślubu, fajnie sie dotarliśmy z m przez ten rok, przełamałam sie zeby jeździć rowerem do pracy, oczywiście nie w zimę (jestem leniuch kanapowiec wiec rower to dla mnie duże osiągniecie ;)), zmieniłam stanowisko w firmie na takie jak chciałam, i skończyłam 35 lat - czyli przekroczyłam magiczna granice gdzie juz bliżej 40-tki niz dalej.

Przyszłoroczne postanowienia i marzenia.. musze jeszcze pomyśleć. Ale na pewno - Zajść w ciąże i urodzić pięknego bobaska, rozpocząć projekt wymarzonego domu, kupić auto, w końcu zrobić album ślubny, schudnąć 5kg (choc skoro bede w ciąży to raczej nierealne ;)). Jeszcze pomyśle co wiecej. :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama
jeśli mogę to się przyłączam... mam nadzieje ze urośnie w góre. i bedzie tylko wielka radość:):) ... ja dzisiaj dostałam okres i 4.01 mam HSG... mam nadzieje ze okres mi sie skonczy..... bo u mnie to różnie ....;/ a miejsc na inne terminy nie ma ..... ;/;/ a jak sie nie uda to będę szukac w innym szpitalu ..... :) Trzymam za Was wszystkie kciuki.....
Czy wpisać Cię do naszego kalendarza?

Joko - a Ty jakie plany? Nie ma Cię w kalendarzu. Ty dopiero w lutym działąsz?
Jolancik - dziękuję za wpis do kalendarza.
Bertha - trzymam kciuki juz za 8 stycznia:)
Evelevel -suuuper! no chociaz jedna!!
Vadera - już niedługo!!!! :)
Ogląda któraś zaraz Pretty woman na tvp2 ? :) ja po raz enty ale ogladam obowiązkowo :)
Kochana my w styczniu dopiero będziemy działali bo plany mi pogmatwala grypsko. Dziś 15 dc czyli za 2 tyg malpiszon (chyba że naturals nas zaskoczy) ..... Czyli na IUI koło 25 stycznia się będę szykowała. To chyba będzie II i ostatnia IUI bo będę próbowała mojego M namówić na ivf.... Cały czas jestem z wami i trzymam za was mocno kciuki dziewczyny :) Dobrze że chociaż jednej z nas się w grudniu udało.... Nadzieja odżywa w takich momentach....

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny proponuję zrobić podsumowanie roku. U mnie działo się bardzo dużo:
Ja dostałam nerwicy po 10 latach pracy w korpo....
Zaszłam w ciążę i poroniłam..
Wyszłam za mąż :)
Straciłam pracę po 10 latach - ale zważając na stres chyba lepiej ze tak sie stało :)
Wzięłam się w końcu za naukę anglika :)
Przytyłam ok 6 kg :):)
I bardzo wypoczął mój organizm przez ten rok :)
I skończyłam 38 lat!! aaaaaaaa

Jak u Was? :)
Mi w tym mijającym roku:
1. stuknęła 30:)
2. minęło 7 lat małżeństwa,
3. w pracy niewiele się zmieniło - moi ludzie są fantastyczni
4. miałam pierwszą IUI - nieudaną
5. z moim M jest cudownie
6. jedyne czego mi zabrakło w tym roku to dziecko... ale to zadanie na 2017 rok
7. zaczęłam biegać i biegam nadal
8. schudłam 10 kg i cały czas się trzymam

Mi w tym mijającym roku:
1. stuknęła 30:)
2. minęło 7 lat małżeństwa,
3. w pracy niewiele się zmieniło - moi ludzie są fantastyczni
4. miałam pierwszą IUI - nieudaną
5. z moim M jest cudownie
6. jedyne czego mi zabrakło w tym roku to dziecko... ale to zadanie na 2017 rok
7. zaczęłam biegać i biegam nadal
8. schudłam 10 kg i cały czas się trzymam

10 kg wow!! motywujesz Dziewczyno :)

Kochana my w styczniu dopiero będziemy działali bo plany mi pogmatwala grypsko. Dziś 15 dc czyli za 2 tyg malpiszon (chyba że naturals nas zaskoczy) ..... Czyli na IUI koło 25 stycznia się będę szykowała. To chyba będzie II i ostatnia IUI bo będę próbowała mojego M namówić na ivf.... Cały czas jestem z wami i trzymam za was mocno kciuki dziewczyny :) Dobrze że chociaż jednej z nas się w grudniu udało.... Nadzieja odżywa w takich momentach....

No i niech będzie ostatnia iui i skuteczna :) No mam nadzieje ze jestes z nami :) Ja sie juz do Was przyzwyczaiłam, szkoda Ze Cassiah ucichła jakos ostatnio..

Podsumowanie... Skończyłam 30 lat. Ten rok uważam za niezbyt udany... Początek roku: starania naturalne bo byłam po laparoskopii i byłam pełna nadzieji (bo 2 koleżankom udało się krótko po operacji) a ja po 5 mies. dowiedziałam się że moje i męża wyniki słabe. Kłótnie w rodzinie które bardzo mnie dotknęły. Do tego zmiana lekarza. Jedyny plus mijającego roku to ten że w końcu doczekałam się ślubu siostry ;);) No i mam za sobą dwie inseminacje.

No i niech będzie ostatnia iui i skuteczna :) No mam nadzieje ze jestes z nami :) Ja sie juz do Was przyzwyczaiłam, szkoda Ze Cassiah ucichła jakos ostatnio..
Wiesz, takie forum to jednak wsparcie i mimo iż się nie znamy w realu to dobrze pogadać z kimś kto przechodzi przez to co my... Ktoś kto tego nie przeżył nigdy się zrozumie...
Może przypadkiem kiedyś się spotkamy na korytarzu w klinice to pogadamy na żywo....
Trzymam kciuki za twoją wizytę i oby IUI się odbyła i była udana...

reklama
Wiesz, takie forum to jednak wsparcie i mimo iż się nie znamy w realu to dobrze pogadać z kimś kto przechodzi przez to co my... Ktoś kto tego nie przeżył nigdy się zrozumie...
Może przypadkiem kiedyś się spotkamy na korytarzu w klinice to pogadamy na żywo....
Trzymam kciuki za twoją wizytę i oby IUI się odbyła i była udana...

Joko gdybys zaczela podpytywac w ferti o in vitro to dawaj znaka. Koszt ciekawe jaki jest, niby jest na www ale nie wiadomo ktore pozycje wchodza w sklad całkowitej ceny..

Do góry