reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja miałam ospe jako dziecko. Podobno to jest następstwo po ospie.

Zuzik - przeczytałam ten wątek trochę mnie uspokoił. Ale zastanawiam się bo ja mam czerwone kropki ale niczym nie wypełnione i jakoś straszenie mnie to nie swedzi. Nie przeszkadza mi to bo nie mam odruchu drapania czy coś takiego. Narazie nie biorę heviranu, wiem że ten lek jest nie ciekawy więc dlatego dzwoniłam do gina, no i on kazał się wstrzymać.

reklama
Ja miałam ospe jako dziecko. Podobno to jest następstwo po ospie.

Zuzik - przeczytałam ten wątek trochę mnie uspokoił. Ale zastanawiam się bo ja mam czerwone kropki ale niczym nie wypełnione i jakoś straszenie mnie to nie swedzi. Nie przeszkadza mi to bo nie mam odruchu drapania czy coś takiego. Narazie nie biorę heviranu, wiem że ten lek jest nie ciekawy więc dlatego dzwoniłam do gina, no i on kazał się wstrzymać.
No widzisz, a ja znowu słyszałam, że jak się miało ospę to już ma się przeciwciała i półpaśca się nie złapie...
A moja kierowniczka, dostała półpaśca ze stresu przed komunia syna. Bo jej szef kazał przyjść w sobotę przed komunia do pracy...to przyniosła L4.

Zuzik, no oczywiscie, ze nie! Polpasiec mocno boli podobno i to nie jest taka zwykła wysypka, więc myślę, ze tym razem to błędna diagnoza! Tego się Stacy trzymamy :)
Pewnie są różne odmiany, ale mój tato miał takie bąble jakby go ktoś wrzątkiem oblał....Po jednej stronie - od kręgosłupa po pępek. Po drugiej stronie zero krosteczek :eek:

No ja mam nadzieję, że to nie to. Chociaż już sama nie wiem. Ja to mam po prawej stronie, tak koło siebie. Nie boli mnie to, wg mnie to krostki, bo z bąblami nie ma nic wspólnego.

Witajcie dziewczyny ja cały czas podczytuje wasze forum. Półpasiec wywołuje ten sam wirus co ospę tylko u tych osób, które ją już przechodziły z tym że wirus umiejscawia się w nerach dlatego wysypka występuje po jednej stronie ciała nie przekraczając osi środkowej tułowia lub twarzy. Wysypka to czerwone krostki wypełnione płynem i białymi końcówkami. Z powodu iż wirus umiejscowiony jest z nerwach dlatego występuje ból. Wysyp następuje przez ok 4 dni od pojawienia się pierwszych krostek a później one zasychają. Ostatnio sama interesowałam się ta chorobą i konsultowałam się z lekarzem gdyż przygotowywałam się do in vitro a jestem nauczycielem w przedszkolu i w styczniu i lutym była u nas epidemia ospy.

A ja z kolei wiem jak się nie przechodziło ospy jako dziecko to w dorosłym życiu wirus ospy to półpasiec. Dorosły nie choruje na ospę tylko na półpasiec. I zgadzam się z tym ze to bardzo boli, bo to zapełnienie zakończeń nerwowych.

reklama
Witajcie dziewczyny ja cały czas podczytuje wasze forum. Półpasiec wywołuje ten sam wirus co ospę tylko u tych osób, które ją już przechodziły z tym że wirus umiejscawia się w nerach dlatego wysypka występuje po jednej stronie ciała nie przekraczając osi środkowej tułowia lub twarzy. Wysypka to czerwone krostki wypełnione płynem i białymi końcówkami. Z powodu iż wirus umiejscowiony jest z nerwach dlatego występuje ból. Wysyp następuje przez ok 4 dni od pojawienia się pierwszych krostek a później one zasychają. Ostatnio sama interesowałam się ta chorobą i konsultowałam się z lekarzem gdyż przygotowywałam się do in vitro a jestem nauczycielem w przedszkolu i w styczniu i lutym była u nas epidemia ospy.
O! o wlasnie :)

Do góry