reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
STYCZEŃ

28 - Beti - IUI
28 - stacy - wizyta kontrolna u gina
28 - niebajka - wizyta kontrolna u gina
29 - M26 - transfer

LUTY

03 - niebajka - przepływy i usg 4d
03 - kamisia - wizyta kontrolna i usg
04 - anika11 - wizyta o 7.00 ;)
11 - Beti - beta hcg
12 - zuzik - wizyta kontrolna u gina
15 - marzen - wizyta w Gamecie - działania czas start!
20 - Pyreczka - histeroskopia

+/- 28 - Niebajka - przywitanie z maleńką

Stacy, nic się nie martw kochana. Czasami wyniki nieznacznie odbiegają od normy, ale dzieciątko w różnych okresach róznie rośnie, nie u każdej tak samo.
Przypomina mi się, jak sąsiadka mi opowiadała, jak jej ginka robiła usg. Zmierzyła, popatrzyła w tabelkę i mówi" o coś większe niż powinno", wtedy znowu zmierzyła i mówi "o teraz będzie lepiej"... Tak więc kwestia podejścia, sprzętu i innych okoliczności. Głowa do góry! ;**

Dzięki dziewczyny ;-)

Beti - przyjemnego poprawiania ;-)

Kredko - ale jaja! Ja nie mam tam konta, ale jak dochodzi do takich rzeczy?

Niebajko, Zuzik - różnica pomiędzy nogami, rączkami a głową to ponad 3 tygodnie. Wszystko przez to że głowa jest właśnie starsza o 3 tygodnie w stosunku do wieku ciąży. Brzuszek jest tydzień za głową, czyli 2 tyg od reszty. Miałam wczoraj robione przepływy, w główce wszystko prawidłowo. Może akurat tak trafiłam, jak bym poszła później to byłoby inaczej? Dziś idę do lekarza prowadzącego, zobaczymy co jemu wyjdzie. W sumie bada mnie dwóch niezależnych lekarzy, jak by było coś nie tak to chyba by zauważyli?????

Mała waży nie całe 1,5 kg. ;-)

Stacy będzie dobrze :). Jeżeli w badaniach ok to nie ma się co martwic:)
Beti niech plemniczki dają radę :).
Ja po niedzieli jadę odebrac cytologie, oby było ok wszystko. Przynajmniej będzie już z głowy jedno badanie.
U nas niestety tak jest ze jak chce się coś załatwić to rano i w dni powszednie:/ zawsze trzeba kombinować w pracy .
Dziewczyny czuję wiosnę już bo u mnie 10 st. dziś :)
M26 jak się czujesz?
Kamisia spokojnej drogi :)
Dziewczyny czy wyprawki gotowe już ? :)
Katharina co u Ciebie?

Marzen, część naszej wyprawki utknęła gdzieś na drodze Bielsko Biała ------->>>> podkarpacie :) To co mamy, już poprane, poprasowane, czeka w komodzie. Ale kolejne ciuszki już zaoferowała koleżanka, ma przywieźć na dniach. Łóżeczko jeszcze nie złożone, bo mój bratanek chce pomagać wujkowi, więc pewnie do ferii się przeciągnie. Wózek nadal w sklepie, w sobotę jedziemy.Ale ogólnie to nie jestem w tyle :)

Marzeń czytam was namiętnie po cichutko. ..niektórym zazdroszczę :)
Ja od jutra biorę duphaston przez 10 dni...potem czekam na @...a potem stymulacja...a potem jak będzie dobrze to może iui...dupa będzie jak termin inseminacja wypadnie w tyg...to nie wiem jak ja ściągnę męża z poligonu pod Boleslawcem :)

reklama
A to ja pierwsze słyszę. ..muszę zapytać moja ginekolog...tylko to w sumie zadna mega klinika...bo jak mój M w maju wyjeżdża na 6miesiecy na misję to jego plemniki by mi się tu przydały. ..

Do góry