reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Strawbelka na prawde??? Ja nic w tym temacie nie slyszalam??? Szok!

Aniko :-* nic tylko Cie moge wirtualnie wysciskac:-* pozdrow kropka od cioci kredki;-)

M26 no niezly wynik:-D wiec teraz kciuki skierowane w Twoja i Beti strone!!! Anika odczarowala forum wiec teraz jak grzyby po deszczu;-)

reklama
Strawbelka na prawde??? Ja nic w tym temacie nie slyszalam??? Szok!

Aniko :-* nic tylko Cie moge wirtualnie wysciskac:-* pozdrow kropka od cioci kredki;-)

M26 no niezly wynik:-D wiec teraz kciuki skierowane w Twoja i Beti strone!!! Anika odczarowala forum wiec teraz jak grzyby po deszczu;-)
Naprawde!!! Poczytajcie o szczepionce HPV. Nie szczepcie nigdy w zyciu na to corek jak je kochacie!!!

Anniko
Moja Ty :* Pięknie:)&&&&&&&&&&&&&&&

Zuzik
podpisuję się pod tym co napisałaś ręcami i nogami:p

M26
Do boju:) &&&&&&&&&&&

Kamisiu
:*

Madziu
HALLLLO!

Dziewczynki,
A ja dziś wyniki genetycznych badań z poronienia odebrałam.
Mieliśmy chłopca.
Szczęście / nieszczęście? okazało się,że wada która się nam przydarzyła byla przypadkowa;/ mianowicie wyszła triploidia. Czyli normalnie dzieciątko ma 46 chromosomów (23 matki i 23 ojca) okazao się,że poprostu dwa plemniory zapłodniły komórkę i wyszło tych chromosomów 69! Tego dowiedziałam się od genetyczki, u której byliśmy w tamtym tygodniu i o tym mówiła. Tylko jedno jest dla mnie nie do zrozumienia bo myślałam, że jak dwa plemniki zapładniają komórkę to są bliźniaki:baffled:. Może też być tak,że komórka zawiera za dużo chromosomów - w naszym przypadku był ten pierwszy opisany czynnik - czyli pemniory nadpobudliwe:p
Ehhhh i tak z jednej strony trochę mi lżej ,że nie wyszły jakieś wady, które się powtarzają, a z drugiej to znów mi się przypomina moje "szczęście " które w życiu mam :/

Lumia zawsze 1plemnik zapladnia 1 komorke jajowa. Potem moze sie to podzielic i powstana 2 zarodki i dlatego sa blizniaki jednojajowe takie same bo maja ten sam material genetyczny.
Jak sa 2 jajowe to wiadomo 2 jajka zaplodnione przez 2 rozne plemniki.

Lumia zawsze 1plemnik zapladnia 1 komorke jajowa. Potem moze sie to podzielic i powstana 2 zarodki i dlatego sa blizniaki jednojajowe takie same bo maja ten sam material genetyczny.
Jak sa 2 jajowe to wiadomo 2 jajka zaplodnione przez 2 rozne plemniki.

Dzięki Strawbelko:*
Już teraz wszystko jasne:)

Anika piękne wieści ;)
No i w środę punkcja a w pt możliwe ze transfer. Jest ok 16 jajeczek po ok 13-14 mm. Endo ok 10. Puregon zmniejszył mi to 150.

M26, bardzo dobrze to rokuje!!! Pęcherzyki ładnie dorosna, endo juz jest fajne, a bedzie jeszce lepiej. Kiedy bierzesz zastrzyk na pekanie? Progesteron jaki masz?? Estradiol?

Dziękuję za ciepłe myśli. Kciuków nie puszczajcie. Bardzo chce wierzyć, ze tym razem będzie sukces :)

Lumio... z jednej strony kamień z serca, ze to nic genetycznego, z drugiej żal, ze akurat na Was padło...
Ściskam Cię :**

Magda, wyjdź..

reklama
Madzia ja tez w dolku ale nie moge sie poddac... i wiem ze siedzenie w krzaczorach jest dobre tylko na chwile ..
wiem ze jest Ci ciezko, wiem ze masz poczucie niesprawiedliwosci, wiem ze nie zasluzylas na taki los ale pomysl sobie ze sa ludzie ktorzy sa w jeszcze gorszej sytuacji:-( i oni sie nie poddaja! Musimy jakos dawac rade az do celu mimo ze ten cel jest tak odlegly i niewiarygodny.
Ja tez mam zalamanie i poczucie beznadzieji ale jeszcze jest iskierka.. mala bo mala ale jest. Tule:-*

Do góry