reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Aniko - jak oddałaś???

Pyreczko - u mnie koszt in vitro zamknął się jakoś w 10 tyś, ale w tym mam wliczony pobyt w Białymstoku, transport i jedzenie :-) ja miałam refundowany puregon, i jeszcze jakiś jeden. Koszt nie był duży, gorzej było po transferze bo leki już droższe.

reklama
Stacy, wykupiony lek został mi po stymulacji i oddałam komuś, kto nie miał refundacji... ja też wcześniej dostałam od koleżanki...

Stacy, z receptami to raczej nie przejdzie, bo one wszystkie rejestrowane są w NFZ i jak się doszkuja, ze ktoś skorzystał z więc niż 3 refundacji, to mogą sie doczepic... :/

Aniko - jak oddałaś???

Pyreczko - u mnie koszt in vitro zamknął się jakoś w 10 tyś, ale w tym mam wliczony pobyt w Białymstoku, transport i jedzenie :-) ja miałam refundowany puregon, i jeszcze jakiś jeden. Koszt nie był duży, gorzej było po transferze bo leki już droższe.
Stacy tak malo??? Jak to zrobilas??? Bo przeciez jeszcze za dawce musialas placic dodatkowo? Mi lekarz mowil ze minimum 15tys do 20tys nie mowiac o przelotach hotelach wypozyczeniu auta itd...

Jak to? Refundacja lekow sie tez skonczy?! O matko....:/

Ja podobnie jak Anika za stymulacje niewiele placilam. Orgalutran 70pln, puregon albo 3 albo 30 pln w zakeznosci od ilości jednostek (300jednostek byl drozszy niz 600), ovitrelle. Ciezej bylo z lekami po transferze lub przy crio. Drogo.

Zuzik poszłam w klasykę. O zadnym plastikowym, plytkim, galeriowym wozku ni e bylo mowy. Stelaz stalowy, gleboka duża gondola. Bez skretnej osi, duże kola. Emmaljunga;) mam 2 w 1 bo wczesniej kupiliśmy juz fotelik.

Pyreczko wyliczylam ze razem z potrzebnymi badaniami i lekami refundowanymi powinno nas wynieść ok 11 -12 tys. Mam nadzieje ze dużo się nie pomyle ;)

nas w invicie całość z dodatkową opłatą za separację plemników wyniosła 12.300 All Inclusive, do tego leki i dojazdy to ok 14 tys liczę. choć nie spisywaliśmy jak ostatnim razem. nie ma to znaczenia jak się zacznie trzeba dokończyć bez względu na koszty. a teraz crio też w programie All Inclusive 4300 + leki.

M26, na stronie MZ publikowane są wykazy leków refundowanych i kwoty refundacji. Jest to aktualizowane. Acha,to jest taka ogólna nazwa wszystkich leków refundowanych,więc najlepiej wyszukiwać po nazwie leku

co daw miesiące zmienia się lista leków refundowanych więc trzeba to śledzić , a z tego co widzę co smerfeta zamieściła to szok. co za stado baranów, niech ich...

reklama
Do góry