reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Lumia ja tez Cie tule mocno:-*:-*:-*
Wiesz musimy sobie mowic ze nie ma tego zlego... przynajmniej bedzie krok do przodu i mam nadzieje ze diagnostyka da odpowiedz na wiele pytan mimo ze to wszystko to bol dla serca... mam nadzieje ze teraz juz wszystko u Was pojdzie w dobrym kierunku bo limit zlych rzeczy jyz dawno przekroczyliscie!!!!!

Pyreczko - zaciskam &&&&&&

Emi melduj sie!

Lumia...ja do końca wierzyłam...cały dzień miałam Was w głowie ;(
Teraz dopiero jak piszecie o tej genetyce, to skojarzyłam, że w mojej rodzinnej miejscowości jedna dziewczyna 3 razy nie donosiła i za każdym razem to byli chłopcy. Dopiero jak była w ciąży z dziewczynkami, to wszystko było ok, jej starsza córka to już pewnie pełnoletnia... Ale co, siostra tej dziewczyny wyszła za mąż jakieś 7 lat temu i też poroniła chłopca!!! A w tamtym roku urodziła dziewczynkę! Kurczę, dopiero teraz to skojarzyłam... I pamiętam jak ta druga była już "na wylocie" i tak coś zagadałam, że ja to chyba się nie doczekam, a ona mi wtedy powiedziała "nawet nie będziesz wiedzieć kiedy, ale się doczekasz..." Te jej słowa jakoś mnie tak podniosły wtedy. To mogło być może w kwietniu? A w lipcu taka beta...
Kochana, Tobie też tego życzę...
Muszę oczy wytrzeć...:zawstydzona/y:

Stacy, fajnie, że wszystko na wizycie było ok. Zdjęcie to pamiątka na całe życie. Ja jeszcze nie mam takiego w "d". Kompletuj wyprawkę, bo mi tu dziewczyny pisały, że różnie bywa i to już czas. Ja też zaczęłam ;)
Wczoraj robiłam badanie "odczyn Coombsa" i o dziwo nawet nie poczułam ukłucia :)

Pyreczko, &&&&&.

STYCZEŃ

08 - Kredka - wyniki badań emka
08 - Pyreczka - drugie podejście do IUI
11 - Kredka - przylot do PL, zmiana kliniki, diagnostyka emka
11 - marzen88 - podglądanko
12 - Anika - transfer śnieżynki
13 - M26 - wizyta u gina
15 - zuzik - wizyta kontrolna u gina
15 - Beti - podglądanko
27 - stacy - 3 badanie genetyczne

+/- 13 - Emenems - przywitanie z córeczką

LUTY

+/- 28 - Niebajka - przywitanie z maleńką

Jestem dziewczynki :-)

Ale tu wesoło :-)

Madzia ta teoria dziewczyn ma sens, nie wiem czy pamiętasz ale na początku pisałam że lekarz oprócz 1 pęcherzyka widzi coś jeszcze. Czekaliśmy na rozwój sytuacji, ale się nie doczekałam bo trafiłam do szpitala z krwawieniem. Lekarz po USG stwierdził że macica się oczyszcza. Drugi bąbel nie chciał zostać.

Kredko - ja jem przed wylotem, w samolocie czytam książki :-)

Byłam dziś na wizycie. Wszystko ok :-) dostałam piękne zdjęcie w 4d. Ale to już wszystko widać! Coś niesamowitego.

No i dziś rodzice m kupili nam wózek który wybraliśmy :-)
Stacy, kiedy następna wizyta?

Magdo, rozważania dziewczyn o Twej becie nie są pozbawione logiki. Ja też myślę, że mogło tak być. tymczasem trzzeba czekać, wbijać sobie do głowy pozytywne myśli i odliczać dni do wizyty ;) ja zaciskam kciuki! i wierzę w dobre zakończenie! jakieś leki dostałas? jak się czujesz fizycznie? (o psychikę nie pytam, bo pewnie kołomyja...). ściskam Cię :**

Lumio, jednak... TY wiesz, że bardzo mi przykro i bardzo chciałam, by to miało pozytywny finał :( jesteś niesamowicie dzielna i silna, co nie umniejsza Twojego bólu i żalu do świata. przykro mi, że życie tak Cię doświadcza. mam nadzieję, że z tej całej sytuacji choć jakieś konstruktywne wieści będą po badaniach.
Gdybym mogła coś dla Ciebie zrobić, pisz! :**

Kamisia, o Tobie tez pamietam :*

Pyreczka, niech ta iui okaże się owocna i obyś się doczekałą drugiego dzieciątka :)

Emi, widzę, że nadal w dwupaku jesteś :D

Kredka, "problem" opanowany?

Beti, Marzen,M26, przyszły tydzień obfitował będzie w podglądanie ;)

Zuzik, Stacy rośnijcie dalej zdrowo :)

a ja od wczoraj winduję mój progesteron. nie wiem, czy pamietacie, ale ostatnio był niski. tym razem jestem obastawiona lekami jak na wojnę. biorę duphaston i zastryzki prolutex. oprócz tego estrofem, a od poniedziałku także encorton i fraxiparine.
wczoraj w aptece zostawiłąm 500zł :/ 14 fiolek prolutexu= 398,99 zł :/// jak się do tego doda pozostałe leki, to wychodzi około 250zł na tydzien :/ pójdę z torbami :D byle w tej jednej torbie dziecię me było :D

STYCZEŃ

08 - Kredka - wyniki badań emka
08 - Pyreczka - drugie podejście do IUI
11 - Kredka - przylot do PL, zmiana kliniki, diagnostyka emka
11 - marzen88 - podglądanko
12 - Anika - transfer śnieżynki
+/- 13 - Emenems - przywitanie z córeczką
13 - M26
- wizyta u gina
15 - zuzik - wizyta kontrolna u gina
15 - Beti - podglądanko
27 - stacy - 3 badanie genetyczne
28 - stacy - wizyta kontrolna u gina

LUTY

+/- 28 - Niebajka - przywitanie z maleńką

reklama
Dziewczyny ja na sekunde bo jade ale wlasnie odebralam wyniki m i nie kumam
ALT 89 ( 4-50 norma) ze niby co to znaczy?
I trygliceride 2.2 (0.15-1.80) ????
Pomoze ktoras? I przy cholesterol nie ma granic podanych ale jest tak:

Do góry