reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Rurka- jakbym sie do doktora wyrobiła kilka dni wcześniej też bym tak miała. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego- trzymam kciukiza 1 i 2 powodzenie.
Kama- trzymam kciuki za czwartek&&&&&- piszesz ostatnia- to mam nadzieję, że chodzi o by udana!!!
Wg mojego cyklu to owu powinna być w niedzielę, także też nie wiem jak lekarz do tego podejdzie. I tak się na nic nie nastawiam, bo znając moje szczęście to wyjdzie, ale na opak!!!!

Cześć, dziś rano obudziłam się bez bólu głowy. Dzwoniłam do anestezjologa i powiedział, że będzie już przechodzić, więc nie byłam w klinice. Mam leżeć jeszcze 2 dni. Już mam dość leżenia, ale trochę boli mnie głowa i staram się odpoczywać.
Ala, cieszę się, że mogłam Ci służyć informacjami z własnego doświadczenia.
Jeszcze ta wstrętna pogoda, kolejny rok się nie opalę, na urlop jedziemy dopiero 5.09 więc znowu zostanę blada:wściekła/y:

Może wiecie co mi zrobili jak mam napisane na wypisie:,,wykonano elektrokauteryzację jajnika prawego i resekcję częściową jajnika lewego''.

już trochę znalazłam w necie. Ponakłuwali mi jajnik prawy aby podleczyć PCO i usunięto część lewego jajnika, tylko nie wiem w jakim stopniu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agusiapela- więc to wygląda tak, że po pierwszej wizycie w Provicie dostała do zrobienia cały panel, tzn.: USG piersi, IGM i IGG CMV, awidność p/ciał IGG CMV, Toxoplasmoza IGG i IGM,USR a koniecznie w 2 do 6 d.c. takie badania: FSH, LH, E2, Prolaktyna, Testosteron, DURA-S, 17-OH-Progresyeron, TSH, FT3, FT4, anty-TPO, androstendion, insulina na czczo. Potem miałam robione w Provicie AMH, wymaz w kierunku Chlamydia trachomatis i w kierunku Ureoplasma. Miałam też badanie Sono-HSG (sprawdzenie drożności jajowodów).
Do inseminacji miałam zrobić HIV, HCV, HBS, VDRL. Cytologię i posiewy z pochwy miałam już robione u innych lekarzy, wiec sobie teraz znów zrobiłam świeże. Ostatnio miałam zapalenie pęcherza wiec posiew z moczu też sobie zrobię. To chyba wszystko.

Hej Atyde85- a miałaś coś na tym lewym jajniku, że ci go w jakiejś części wycieli?? Zobacz czy ci pobrali coś do badania Histopatologicznego?
Tymonka- trzymam mocno, mocno. Brakuje tych dobrych wiadomości.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej Sony, w wypisie napisali,że mam na lewym jajniku ognisko endometriozy, a lekarz mówił mi,że dokładnie tego nie wie i okaże się po badaniu histopatologicznym więc muszę czekać jeszcze 9 dni.

9ltfxzdvp510usc7.png

ueshxgdsmgo2hy89.png
[/url][/IMG]

Ostatnia edycja:
Z tego co czytałam to po zabiegu laparoscopii gdzie wykryto endometriozę, to wskazane jest zajście w ciąże w najbliższym czasie. Oby teraz ci się udało. Postawienie dobrej diagnozy to jest połowa sukcesu, a nawet bym powiedziała że bardzo duża połowa. U mnie to nie wiadomo dlaczego nie możemy mieć dzieci. Niby ze względu na parametry nasienia, ale jakoś mnie to nie przekonuje.

reklama
Witajcie dziewczyny, jak u Was z pogodą?
Bo u nas szaro, buro i ponuro!!!!!!Dziękuję za takie lato- deprechy można dostać.
Dzisiaj mam o 17 1USG- ciekawe co wyniknie

Do góry