reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Lucy ogromne kciuki!!!

Ja juz powoli nie mam siły na cokolwiek...Lekarka mi wczoraj powiedział, ze z 2 cykle przerwy po in vitro na crio...oczywiście nie mam na razie nawet czego mrozic i z moim pechem moge nie mieć...

Do tego punkcja miała być na sobotę, ale ze znowu są dawki minimalne to pecherzyki rosną trochę jak na normalnym cyklu, więc to sie przesunie na poniedziałek. No na poniedziałek, w ktory mam zawieźć męża na operacje...chyba lepszej logistyki nie mozna wymyslec:(

Moze by ktoś znalazł światełko w tunelu, ze nie muszę brać dużych dawek leków i koszty są niższe...ale ale ...musiałam zapłacić za wszystkie badania zwiazane z mężem z kieszeni własnej a nie NFZ, bo ta chciała sie otworzyć w październiku...Tak więc wychodzi na to, ze i tak mam najdroższa stymulacje swiata...

reklama
Lucy bombastyczna wiadomość :) dajesz nadzieje tym co lekarze mówią że nie ma sensu robić więcej niż 3 IUI i koniec :) może rzeczywiście w tej innej klinice jakoś inaczej podeszli do tej inseminacji

Pole, spokojnie może to znak...... ehhhh ale Ty silna babka jesteś wiem że się tak łatwo nie poddasz, pogadaj z chomikiem czy jakoś by swojego pana nie zawióżł do szpitala, nich też na coś się wkońcu przyda a nie tylko orzeszki mu w głowie :-p

Powiem Wam dziewczyny że miałam tak długą przerwe od Clo , że zapomniałam już jak on na mnie działą.........senna ciągle, zasnęłabym nawet na stojąco, a nawet jak prowadze samochód no i te huśtawki nastrojów, nad którymi nie panuje, nawet M mnie denerwuje że jest miły :p na szczęscie weekend idzie więc zasnę jak ten niedźwiedź na zimę :laugh2:
dziewczynki życzę miłego i owocnego weekendu :-)
Pole 3mam kciuki!!!!

Lucy wielkie gratulacje, kolejna IUI się udała !!! Brawo !!! To teraz kciuki za betę
Blue powodzenia na bardzo dłuuugim dyżurze
Pole ale gdzie twój optymizm? Ej kobito, będzie dobrze !!!! Zaraz na dupsko dostaniesz, Im gorzej na początku, tym lepiej później :tak: Z tych twoich komóreczek to będziesz jeszcze miała tyle dzieciaczków że ich nie ogarniesz ;-)

Hej laski siostra juz dzis wychodzi ale ja odwiedze ja dopiero w przyszły weekend predzej nie dam rady bo mam duzo wyjazdów w tym tyg a po 2 w koncu niech sie naciesza soba no i dojda do siebie ja tez bym nie chciala odwiedzin od razu

genna mi właśnie lekarz powiedział, że proponuje max 3 razy podchodzić do IUI ale myślę, że miał na myśli mój przypadek a nie ogół więc u każdego może być inaczej. A jak widać po pełnej_nadziei83 nawet cuda się zdarzają i po 2 nieudanych IUI i przygotowywaniu do IVF bocian ją odwiedził. A wiosna za oknem pełną parą więc bocianów będzie coraz więcej a na moim terenie to już w ogóle mnóstwo ;-)

kwiatuszekq20 ja też zawsze się dziwię jak ludzie chodzą odwiedzić matkę z dzieckiem od pierwszych dni po przyjściu do domu. Przecież oni się muszą zadomowić, przyzwyczaić do nowych obowiązków, są zmęczeni, niewyspani i ostatnią rzeczą jakiej pragną to odwiedziny. Ale oczywiście co innego bliska rodzina a co innego znajomi.

Pole zacytuję Ci mój ulubiony utwór z musicalu "Metro": "... gdy jest źle to dobry znak bo może znów lepiej być ...", "... lecz chcę dalej iść pod prąd i wciąż szukać trudnych tras, czas już otrzeć łzy, nie będzie źle, musi lepiej być ..."
http://www.youtube.com/watch?v=DFAVBbAQVjw

jane i smerfeta mój lekarz też należy do tych co nie wyciąga ze mnie kasy. Co się da robi mi na nfz. Pracuje w szpitalu, przyjmuje też raz w tygodniu wieczorami w Centrum zdrowia kobiety na nfz i raz w tygodniu w Invikcie. Kiedyś nawet był zły na siebie, że nie dał mi recepty w szpitalu na Luteinę bo w Invikcie musiał mi wypisać na 100% a to tylko 20 zł. różnicy na 2 opakowaniach więc widać, że się facet stara. Na HSG też dał mi skierowanie do szpitala na nfz i tak ustalił termin, że sam mi je wykonał. Jak zobaczył mojego męża na korytarzu podszedł i sam mu wszystko wyjaśnił po HSG. Jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda jest młody, nie ma nawet jeszcze specjalizacji i może dlatego tak się do wszystkiego przykłada. Ma opinię, że każdy "przypadek" traktuje jak wyzwanie i stanie na głowie, żeby pomóc i osiągnąć cel :-)

Ostatnia edycja:
GizaS i Pole z malutką juz jest okej. Zdrowko jej dopisuje:)Ja sie dobrze czuje, tylko mam duzo lezec(skracanie szyjki) ale ciezko mi to idzie. tak po za tym to typowe doleg.ciazowe.
Pole mysle nad Twoja sytuacja, a powiedz mi czy jest szansa na sama pukncje?Ja tez naznosiłam mase tych jajec, ale kroplowka i Dostinex(chyba dobrze pamietam nazwe)podzialaly i hiperka odeszla w nie pamiec. Kurcze mam nadzieje, ze chociaz bedziesz miala tą punkcje!postrasz je chomikiem tak nie mozna!

właśnie odebrałam wynik 300,3 mIU/ml :D:D:D:D:D:D:D niewiarygodne!!!!!!!!!!! powiedzcie mi czy to mało czy ok w terminie 29dc i 14 d po IUI ????

Genna znak mówisz....chomik mały jest, chyba nas oboje nie udźwignie...
Ale co do znaków Kasik36 dziękuje za piosenkę, Baske Melzer, a właściwie panią Barbare spotkałam w zeszłym tygodniu w sklepie...

Ysia jeszcze jakby i punkcji sie nie dało zrobić, bo nic by nie było do pobrania to chyba juz tylko sobie w łeb palnac...
Dobrze, ze u Małej wszystko w porządku. Widze, ze to tez taki nie kończący sie stres ta ciąża...
Ach i dziękuje za blog. Cudownie napisany i na koniec optymizmem zawialo:)

Kasik36, też bym chciała conieco na NFZ :zawstydzona/y: a ja cały czas wszystko prywatnie... normalnie majątek poszedł

Ysiu, ja Dostinex brałam na zbicie prolaktyny więc może jednak inny lek masz na myśli....

Blue, a masz gdzie położyć się i pospać? moja siora nie mogła pospać bo musiała nadzorować monitory. Spokojnego dyżuru życzę!!!!
a dziś jest dzień czekolady :-p:laugh2: wcinajcie zdrowo!!!!

reklama
lucy_82 SUPER!!! Na moje oko wynik jest ok. Jeszcze raz gratuluję. Cieszę się razem z Tobą:-)
W necie znalazłam taką tabelkę:
Tydzień ciąży
Poziom hCG
do 3
(7 dni po owulacji)
< 5 mIU/ml
3
5 – 50 mIU/ml
4
4 – 426 mIU/ml
5
19 - 7,340 mIU/ml
6
1,080 - 56,500 mIU/ml
7-8
7,650 - 229,000 mIU/ml
9-12
25,700 - 288,000 mIU/ml
13-16
13,300 - 254,000 mIU/ml
17-24
4,060 - 165,400 mIU/ml
25-40
3,640 - 117,000 mIU/ml
kilka dni po porodzie i u nieciężarnych
< 5 mIU/ml

smerfeta ja jak na razie to płaciłam tylko za usg prywatnie 2 razy po 50 zł., IUI 650 zł. no i badania krwi bo nie miałam skierowania a no i leki (2 x Bromergon po około 4 zł., 2 zastrzyki na pęknięcie pęcherzyków po około 45 zł., Luteina 2 x po 15 zł. i Clostilbegyt nie pamiętam ile). Wszystkie wizyty w Centrum na nfz mimo, że raz nawet nie byłam zapisana (przyszłam po godz 20, czyli po wszystkich pacjentkach) bo czeka się na wizytę do niego 3 miesiące.
Dzień czekolady mówisz? Super jest okazja do zjedzenia czegoś słodkiego bez wyrzutów sumienia ;-) Moje ulubione Kinder bueno czeka w szufladzie :-D Wieczorem lecę na aerobic więc wyskaczę.

Ostatnia edycja:
Do góry