reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nanusia- gratki kochana :)) myślcie nad imieniem :)) my mamy imię ale synka(czy córki) brak ...ale walczymy póki sił starczy :))

pewnie,ze teraz juz z górki :)

myślę często o Sylkabeci ...:( przykro,ze u Niej tak sie stało......
ale wierzę ,ze bedzie jeszcze mamusią!!!

my zmykamy do znajomych :)
miłej reszty niedzieli życzę :)

Imię wybrane już było przed ciążą i cały czas góruje na liście.
Też mi bardzo przykro,że u Sylkabeci tak się stało.

Powodzenia w staraniach! Wkońcu się uda!

reklama
Witam!A powiedzcie mi kochane czy badanie na toxoplasme,progesteron oraz Surowice(czyli FSH,Estradiol,Prolaktyna,TSH,AMH,FT4,ANTI-TPO)czy to wszystko robi się razem czy muszą być do tego jakieś osobne cykle?

Agusiapela - mam wrazenie, ze za szybko decydujesz sie na IUI. Nie znasz wlasnego cyklu, nie wiesz kiedy sie zaczyna, kiedy jest owulacja, to moze na razie zacznij od obserwacji wlasnego ciala i to wystarczy do zaplodnienia. Monitoring u ginekologa, czy rosnie pecherzyk, czy peka. Podstawowe badania krwi i hormonow, droznosc jajowodow i dopiero wtedy mozna myslec o inseminacji. Hormony wykonuje sie w roznych dniach cyklu, najlepiej jest to opisane przez Elżbietkę w temacie: o badaniach hormonalnych dla starajacych sie...

Tak wiem kochana,lekarz mi powiedział o tym:)USG na obecność pęcherzyka już miałam dzisiaj mam kolejną wizytę i będę miała kolejne USG na sprawdzenie czy te pęcherzyki pękły.A zadaje wam te pytania gdyż sama sądzę że ten lekarz trochę za szybko chce mi zrobić tą inseminację bo w przyszłym miesiącu mam już mieć robioną.Przede mną są jeszcze badania krwi,badanie na drożność jajowodów itd.Marwię się:)

A ja dziewczyny jednak musiałam zrezygnować z drugiego podejścia do IUI w tym cyklu bo dni płodne wypadają mi pod koniec maja a wtedy wyjeżdzam na kilka dni do Londynu. Trochę mi przykro że ten miesiąc będę musiała sobie odpuścić ale trudno, takie życie... może tak miało być i w następnym cyklu się uda.

Bombelek trzymam za Ciebie kciuki &&&&
Agusiapela proponuję Ci poczytać na tym forum bądź na innych stronach informacji o inseminacji, jak się przygotować, jakie badanie zrobić i jak je interpretować, każda z nas Ci odpowie jak pytasz, ale wiem z własnego doświadczenia że jak tylko padła jakaś diagnoza w moim przypadku to zaraz wertowałam internet w poszukiwaniu informacji a jak znalazłam info to od razu było mi łatwej bo rozumiałm wiele rzeczy. Teraz może nie jestem specjalistką ale wiele już wiem na temat inseminacji a lekarza pytam o same konkrety. Jak Ci się uda zrobić wszystkie badania to będziemy w tym samym cyklu IUI :)

Gisa jest takie powiedzenie: co się odwlecze to nie uciecze- i wiesz jednak w dużej mierze sie ono sprawdza
wiesz że ja miałam IUI przesunięte o 6 miesięcy i też przeżyłam:)
powodzenia w Londynie:) ... może samo wpadnie :)

reklama
Witam!Dziękuję Gizas za odpowiedź:)Już przeszukałam internet wcześniej na temat IUI i masz rację dużo można się dowiedzieć.Zostały mi tylko badanie hormonów między 25-26dc oraz HSG,bardzo się boję tego badania ale dam radę wszystko przetrwam aby mieć tylko ukochanego dzidziusia:)Z tego co mi lekarz mówił to pęcherzyki miałam jeszcze 11.05 a wczoraj byłam u lekarza i już prawidłowo pękły także moja owulacja następuje między 16 a 21dc:)powiedział że z tym jest wszystko w porządku.A powiedz mi Gizas kiedy będziesz miała IUI i który raz już podchodzisz?Pozdrawiam

Do góry