reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
było to dwa lata temu, dojezdzałam z Poznaia wtedy.. i szczerze Ci powiem ze nie pamietam.. za każdym razem był inny lekarz.. chyba za pierwszym razem była to dr Dobrowolska..nie wiem czy dobrze pamietam
A co do skuteczności.. to mnie tak na chłopski rozum wydaje się,że robienie IUI na niepęknietym jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto.. bo jak nie pęknie to zero szans..poza tym po pęknięciu jeszce 6 h jajeczko płynie sobie przez jajowód więc bezpośrednio po jest najlepszym rozwiazaniem..
A rozumiem, nie miałas swojego lekarza.
To nie do konca tak, ze to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jeżeli pecherzyk nie pęka to cos jest nie tak.
Sa dwie szkoły zależne od jakości plemników. Albo plemniki czeka na jajeczko albo jajeczko na plemniki. Taki artykuł medyczny leżał, kiedyś w Novum ( nie wiem czy ktoś zostawił czy dla pacjentów....). Rozne tam były rozważania i trudne;) słowa, ale meritum tak mniej wiecej brzmiało.

reklama
Polepowinnam była dodać/w moim przypadku/ ponieważ u mnie problem leży w żywotności plemników a jajeczko jest OK :) jutro już 7 d po Iui więc połowa za mną Dobrej nocki wszystkim i dziękuję za tak miłe przyjęcie

Cześć dziewczyny :-)

Eevlee dziękuję Ci bardzo :tak: dziadkowie byli by w siódmym niebie mając 2 prawnuczków :-):-) ale na pewno obserwują gdzieś tam z góry i są szczęśliwi :tak: też wierzę, że jest to jakaś opatrzność :tak:

Witaj sunshine :-)

sunshine, lucy kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&& :-):-)

Miłego dnia :-)

Kobitki u mnie to druga IUI jak pisałam wcześniej pierwszą miałam na niepęknietych później usg wszystko pękło elegancko, nasienie bardzo dobrej jakości jak to dr powiedziala, u mnie jeden pęcherzyk dominujący brałam menopur+ovitrelle wszystko super i dupa...... :( teraz miałam na pękniętych znów tylko jeden pęcherzyk ale tym razem bez zastrzyków brałam tylko clo, nie byłam wczesniej u dr po stymulację bo chciałam odpocząć...ale tak sobie brałam clo i pomyślałam a pójdę i zobaczę jak rosną :) a dr do mnie że jest piękny pęcherzyk za dwa dni pędzie pękał i szkoda by zmarnować taką szansę spojrzała w kartę i powiedziała ze skoro pierwszym razem było na niepękniętych to teraz zrobimy na pękniętym i tak też było jeździłam dwa razy bo byliśmy umówieni rano na 8 po czym okazało się że jeszcze nie pękł i dr powiedziala zeby przyjechac koło 13 i wtedy się okazało że już po... :) teraz czekam na efekty z niecierpliwością.... I oczywiście trzymam &&&&&&&& za Was wszystkie :)

Cześć dziewczynki, witaj Sunshine:-)
Wizytę mam dopiero we wtorek na 15, jak @ się rozkręci to zminie datę po skończonej @ ale póki co to wredotki nie mam... a może to już menopauza.... uderzenia gorąca tez mam:baffled: wiem głupia jestem:sorry:ale mam wnerwa na swój organizm. Zawsze coś nie tak:confused2:
Miłego dnia.:-):-D:-)
Ewela życze żeby @ sie nie rokręciła;-)
Sunshine i Lucy kciuki za sukcses IUI

Witajcie dziewczynki z rana :-)
Witam nasza nową koleżankę Sunshine :-)
Widzę że u was podobny problem jak u nas był.....
Jak jest problem plemnikowy to IUI powinna byc na pekniętym pęcherzyku, bo plemniki są słabe, jest ich mało i lepiej jak to jajko czeka na plemniki. Trzymam kciuki za wysoką betę :-)
Lucy - za twoją IUI równiez trzymam kciuki :tak:

eevlee- a ile brałaś tej witaminy, mi lekarz nic nie mówił że mam brac, a mówiłam mu o moich problemach...
Gizas- jestem ciekawa co ci doktorek powie na wizycie
Hope- ja olej z wiesiołka kiedys brałam, ale chyba tylko 2 cykle, mi akurat nie pomógł :-) Olej z wiesiołka to jest chyba tylko na dobry sluz...czy się mylę?

A ja Wam powiem że wczoraj po raz pierwszy nie miałam mdłości i nie wymiotowałam, więc albo to przypadek albo brak pracy tak pozytywnie na mnie wpłynął :-) Emek jak wrócił z pracy to stwierdził że mu żonę podmienili bo taka piękna i rześka jestem :-D
A może to przez to że się porządnie wyspałam i wypoczęłam...

hello!

witam nową koleżanke sunshine! Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Lucy. Niech w koncu bedzie jakas szczesliwa IUI!
GizaS nie zle Cię robi Twoja 2 w konia.a probowalas ja przywolac?
Pełna widzisz tylko odpoczynku Ci brakowało i od razu lepiej;-)

Wieczorami to mam mdłości i spie juz od 20:) no i od paru dni punkt 12 i walcze z sobą żeby nie haftować.muszę często cos przegryzać to mnie ratuje.tak po za tym to okej.tylko czekam na kolejna wizyte
tak w ogole to mam lekko odstający brzuch.przeciez to za wczesnie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry