reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Invimed Poznań

Kociara10996

Zaciekawiona BB
Hej

Przychodzę do was z pytaniem jak wygląda pierwsza wizyta niepłodności w klinice jak wyżej ? Jak się przygotować ?

Staramy się od lipca24, dodam że ja mam od niedawna potwierdzone PCOS, hipoglikemie reaktywna, tarczycę na granicy normy. Od tygodnia jestem na diecie z niskim Ig biorę letrox na obniżenie tsh i stosuje worek supli, a mimo to owulacji brak. Partner ma 1% morfologii plemników i zbyt duża lepkość i bierze również masę supli.

reklama
Zabierz ze sobą całą dokumentację medyczną jaką masz. Najlepiej jeśli będziecie na wizycie razem z partnerem. Ogólnie na pierwszej wizycie zbierany jest wywiad, ustalany wstępny plan działania.
Jakiego lekarza wybrałaś?
Ja ostatecznie po 6 miesiącach w Invimedzie zmieniłam klinikę, bo byłam niezadowolona. Dostałam kosmiczne dawki leków do stymulacji, które tylko pogorszyły moje wyniki badań (też mam pcos).

Hej

Przychodzę do was z pytaniem jak wygląda pierwsza wizyta niepłodności w klinice jak wyżej ? Jak się przygotować ?

Staramy się od lipca24, dodam że ja mam od niedawna potwierdzone PCOS, hipoglikemie reaktywna, tarczycę na granicy normy. Od tygodnia jestem na diecie z niskim Ig biorę letrox na obniżenie tsh i stosuje worek supli, a mimo to owulacji brak. Partner ma 1% morfologii plemników i zbyt duża lepkość i bierze również masę supli.
Pierwsza wizyta to w dużej mierze po prostu rozmowa z lekarzem :) Jeśli macie jakiś wyniki badań to oczywiście weźcie je ze sobą, lekarz będzie miał wtedy lepszy obraz waszej sytuacji. Do którego gina jesteście umówieni?

Akurat o nim słyszałam bardzo dobre opinie, wiec trzymam kciuki zeby wizyta przebiegła konkretnie. Jesli chodzi o to, jak sie przygotować, to zgadzam sie z tym, co dziewczyny wyżej pisały - najlepiej wziać wszystkie badania, jakie macie wykonane do tej pory i partnera również ze sobą. Wtedy lekarz oceni, co jeszcze trzeba zbadać i zaproponuje ewentualne rozwiązania. Badałaś AMH? Też dobrze byłoby zbadać. I kiedy partner robił ostatnie badanie nasienia?

Amh mam 16,90 parter ma wyniki ze stycznia i już był na kontroli andrologicznej również u doktora Lewandowskiego on zalecił żebyśmy przyszli razem

reklama
Do góry