reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

interpretacja wyniku BETA HCG

Hej dziewczyny. postanowiłam zasięgnąć Waszej rady na forum ponieważ wizytę u ginekologa mam za 2 tyg i do tego czasu nie wytrzymam z wynikiem. Okres miałam ostatnio 19 lutego, do lekarza chodzę na NFZ jak do tej pory pierwsze usg bede miala dopiero za 2 tyg , bardzo mnie to stresuje bo niektorzy mieli juz po 3-4 razy a ja wcale.
Slyszalam ze beta hcg w ciazy rosnie pomyslalam wiec ze zrobie i zobacze jaki tydzien pokarze.
jestem w ok 9-10 tyg , beta hcg wyszło 87847,00 ale na tej kartce z wynikiem nie bardzo umialam rozszyfrowac , pomyslalam wiec ze zadzwonie tam gdzie robilam badanie i zapytam wiec Pani powiedziala ze to prawdopodobnie 5-6 tydzien no i zdebialam , nie chce sie stresowac zeby nie poronic , ale ciezko mi to wychodzi.co sadzicie o tym wyniku?

reklama
na wyniku na pewno masz normy podane, każde laboratorium ma swoje normy. Ja w 6 tyg miałam ponad 6 tys a Ty masz prawie 90tys więc pewnie to odpowiada właśnie 10 tygodniowi. Bądź spokojna i nie martw się, ciesz się ciążą :-)

Powinnaś mieć podane normy obok ;) ja tak miałam :) bo tak jw beata26 piszę każde laboratorium ma własne normy . To może przyśpiesz lekarza jak masz taką możliwość to będziesz spokojniejsza :)

albo jak możesz to zrób zdjęcie jak będzie widoczne to może ci pomożemy rozszyfrować ;)

Hej dziewczyny. postanowiłam zasięgnąć Waszej rady na forum ponieważ wizytę u ginekologa mam za 2 tyg i do tego czasu nie wytrzymam z wynikiem. Okres miałam ostatnio 19 lutego, do lekarza chodzę na NFZ jak do tej pory pierwsze usg bede miala dopiero za 2 tyg , bardzo mnie to stresuje bo niektorzy mieli juz po 3-4 razy a ja wcale.
Slyszalam ze beta hcg w ciazy rosnie pomyslalam wiec ze zrobie i zobacze jaki tydzien pokarze.
jestem w ok 9-10 tyg , beta hcg wyszło 87847,00 ale na tej kartce z wynikiem nie bardzo umialam rozszyfrowac , pomyslalam wiec ze zadzwonie tam gdzie robilam badanie i zapytam wiec Pani powiedziala ze to prawdopodobnie 5-6 tydzien no i zdebialam , nie chce sie stresowac zeby nie poronic , ale ciezko mi to wychodzi.co sadzicie o tym wyniku?

Radziłabym Ci zaliczyć 1 wizytę u ginekologa teraz, bo jak nie będziesz miała w pierwszym trymestrze, to nie dostaniesz becikowego

dla swojego spokoju zrób bete np w poniedziałek a potem w środę i jeśli będzie przyrastać to wszystko jest oki. np u mnie powinien być 5-6 tydzień ale obraz usg był nie wyraźny i lekarka stwierdziła że może miałam opóźnioną owulacje i faktycznie jestem we wcześniejszej ciąży niż sugeruje to ostatnia miesiączka lub doszło do poronienia (plamiłam) więc lekarka kazała zrobić bete i zobaczyć czy przyrasta dziś po 18 odbieram drugi wynik i będę mieć jasność

Hej dziewczyny.

Pomózcie mi bo ja juz sama nie daje rady.
W niedziele 28go.04.2013 robilam beta hcg wyszło mi 900 (dodam tez ze ostatnia miesiaczke mialam 3.04) 30.04 ponowne badanie bety wynik 400 na usg slabo widoczne ciałko ciazowe krwotoczne i dodatkowo plyn za macica... kolejne badanie krwi 2.05 wynik 505 nastepne 3.05 i wynik 570 jutro znowu beda pobierac mi krew i robic usg.
dolegliwosci jakie mialam to plamienia i bol podbrzusza...
co mam myslec o tym wszystkim??
nie powinnam juz miec zadnej nadzieji ze jeszcze moze byc dobrze...

Do góry