reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja krzywej cukrowej

To strasznie niskie cukry miałaś. A stosujesz jakąś dietę ?
dostałam glukometr i mierzyłam prawie miesiąc na czczo i po 60 i 120 minutach w domu i wychodziło super bo ponad 100. Co 3 tygodnie robię na czczo w laboratorium i mam 84-86. Więc nie dostałam żadnej diety ale zalecenia o regularności posiłków co max 2-3h

reklama
dostałam glukometr i mierzyłam prawie miesiąc na czczo i po 60 i 120 minutach w domu i wychodziło super bo ponad 100. Co 3 tygodnie robię na czczo w laboratorium i mam 84-86. Więc nie dostałam żadnej diety ale zalecenia o regularności posiłków co max 2-3h
To tak jak ja. Ty z tego co kojarzę to też jesteś już w końcówce ciąży ?

Jak robiłam krzywa cukrowa i insulinowa przez ciąża to miałam takie wyniki :
Glukoza
87-75-74
Insulina
11,17- 36,11- 31,07
Na tej podstawie lekarz stwierdził IO (wskaźnik homa 2.38)

To tak jak ja. Ty z tego co kojarzę to też jesteś już w końcówce ciąży ?

Jak robiłam krzywa cukrowa i insulinowa przez ciąża to miałam takie wyniki :
Glukoza
87-75-74
Insulina
11,17- 36,11- 31,07
Na tej podstawie lekarz stwierdził IO (wskaźnik homa 2.38)
tak, 35tc.☺️
Ja przed ciążą nie robiłam takich badań, wtedy miałabym czarno na białym, że w trakcie ciąży coś nie gra tylko. Kiedy byłam w laboratorium i spadł mi do 45 to nie odczuwałam żadnej różnicy 😱 nikt mi nie wierzył, że nie zemdlałam i trochę uważałam, że to jakiś błąd te moje wyniki a powtórzyć wiadomo nie można w ciąży tym bardziej. W marcu czy kwietniu zrobię i jedną i drugą krzywą.

tak, 35tc.☺️
Ja przed ciążą nie robiłam takich badań, wtedy miałabym czarno na białym, że w trakcie ciąży coś nie gra tylko. Kiedy byłam w laboratorium i spadł mi do 45 to nie odczuwałam żadnej różnicy 😱 nikt mi nie wierzył, że nie zemdlałam i trochę uważałam, że to jakiś błąd te moje wyniki a powtórzyć wiadomo nie można w ciąży tym bardziej. W marcu czy kwietniu zrobię i jedną i drugą krzywą.
Tak u Ciebie to bardzo nisko. U mnie było ponad 50 i tez lekarz się dziwił a ja w sumie nie czułam nic i to jest najgorsze.
Trzymam kciuki za nasze szczęśliwe rozwiązania ✊💙

Jestem po e-wizycie, powiedział, że to, że rośnie nie ma znaczenia grunt, żeby nie przekraczało granicy 156 jednostek po 2h, więc na razie jest ok... I mam powtórzyć krzywą po 24 tc...

Hej, Dziękuję za info
Ja byłam dzisiaj u ginekologa. Mój wynik po 2h to 155,55 i stwierdził, że to cukrzyca. Dostałam glukometr, mam mierzyć na czczo i godzine po kolacji. Wizyta u diabetologa 8 grudnia..
Mój Gin powiedział, że musi być poniżej 140 [emoji848] Już sama nie wiem co myślec
Jestem po e-wizycie, powiedział, że to, że rośnie nie ma znaczenia grunt, żeby nie przekraczało granicy 156 jednostek po 2h, więc na razie jest ok... I mam powtórzyć krzywą po 24 tc...

Hej, Dziękuję za info
Ja byłam dzisiaj u ginekologa. Mój wynik po 2h to 155,55 i stwierdził, że to cukrzyca. Dostałam glukometr, mam mierzyć na czczo i godzine po kolacji. Wizyta u diabetologa 8 grudnia..
Mój Gin powiedział, że musi być poniżej 140 [emoji848] Już sama nie wiem co myślec
Mi diabetolog powiedział że normalnie jest 140 po 2h, a w ciąży 156...
Widać są różne szkoły 🤣

reklama
Do góry