reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

ja tez czesto myślę ze nam sie nie uda :( mimo tego chce walczyc dalej nie wyobrazam sobie zycia bez dzieci
niby wyniki nie sa tragiczne a mimo tego nigdy nie udalo mi sie zajsc w ciaze :(
my dzisiaj mamy wizyte u genetyka i bardzo sie boje ze tam cos jest nie tak a genow chyba sie nie da poprawic...

co do in vitro to sama nie chce pchac sie w ta strone poniewaz boje sie wydania kupy kasy a tak naprawde ivf nie gwarantuje sukcesu a niestety worka z niekonczaca sie kasa nie mamy z drugiej strony denerwuje mnie moje zycie ze nic nie moge zaplanowac od dwoch lat nie latamy na wakacje zagranice bo moze sie uda a tu dupa w tym roku tez odmowilam wakacji ze wzgledu na to ze jak sie nie uda iui to bedziemy podchodzic do ivf wiec szkoda mi kasy no i moze do wakacji wkoncy nam sie uda.
Dla mnie najgorsze jest to, że w bliskiej rodzinie i wśród znajomych jest pełno małych dzieci i wszyscy mówią, że zbytnio nie musieli się starać żeby je mieć. Odsunęłam się od wszystkich, bo jest mi niewyobrażalnie przykro bawić się z innymi dziećmi, kiedy tak bardzo chciałabym mieć swoje, a nie mogę nawet zajść w ciążę. Próbuję się nie poddawać, ale ten brak dwóch kresek boli jak diabli i jeszcze ta świadomość, że naturalnie nawet nigdy nie spróbujemy.... Budujemy dom, zaplanowany jest pokój dzięcięcy i boje się tej strasznej pustki...

reklama
Dla mnie najgorsze jest to, że w bliskiej rodzinie i wśród znajomych jest pełno małych dzieci i wszyscy mówią, że zbytnio nie musieli się starać żeby je mieć. Odsunęłam się od wszystkich, bo jest mi niewyobrażalnie przykro bawić się z innymi dziećmi, kiedy tak bardzo chciałabym mieć swoje, a nie mogę nawet zajść w ciążę. Próbuję się nie poddawać, ale ten brak dwóch kresek boli jak diabli i jeszcze ta świadomość, że naturalnie nawet nigdy nie spróbujemy.... Budujemy dom, zaplanowany jest pokój dzięcięcy i boje się tej strasznej pustki...
w naszym towarzystwie akurat jest duzo par co maja problem ale wiekszosci juz sie udalo i maja dzieci i mam wrażenie ze tylko my zostaliśmy na tej liście.... i w wiekszosci przypadkach udalo sie naturalnie mimo długich starań.

w naszym towarzystwie akurat jest duzo par co maja problem ale wiekszosci juz sie udalo i maja dzieci i mam wrażenie ze tylko my zostaliśmy na tej liście.... i w wiekszosci przypadkach udalo sie naturalnie mimo długich starań.

U nas nikt z bliskich nie ma takiego problemu i nie rozumieją tego w ogóle. Także dodatkowy cios. Zero wsparcia i udawanie ze problemu nie ma.

A mogę wiedzieć ile masz lat i jakie AMH?
Ja mam prawie 27 i AMH na poziomie 2.31...żałuję że wcześniej nie myślałam o dziecku, mam wrażenie ze mam bardzo niskie jak na swój wiek.

U nas nikt z bliskich nie ma takiego problemu i nie rozumieją tego w ogóle. Także dodatkowy cios. Zero wsparcia i udawanie ze problemu nie ma.

Ja mam prawie 27 i AMH na poziomie 2.31...żałuję że wcześniej nie myślałam o dziecku, mam wrażenie ze mam bardzo niskie jak na swój wiek.
oby dwoje mamy po 28 lat
niestety nie pamiętam wyniku ale wiem ze nie jest wysoki i wiem ze w ciagu dwoch lat sporo spadło w dol, moj lekarz mowi ze nie wie co sie dzieje ale teraz bardzo dużo kobiet ma niskie AMH

Dziewczyny, musi nam się udać.
Blue, czytając opis waszej sytuacji, chciałam Ci powiedzieć, że jedziemy prawie na tym samym wózku. U nas też słowo naturalne nie istnieje. Ta diagnoza bardzo nas zaskoczyła.
Jak się nie uda teraz, to max jeszcze 1 próba i chyba in-vitro.

Ja mam AMH 1.62 i również Hashimoto 😔
U nas też pusty pokój stoi, a najgorsze są komentarze typu: możesz mieć swój pokój u wujka, ma jeden wolny.

A ja w głowie mam: on nie jest kurde wolny!

Jesteśmy już po wizycie u genetyka i na szczęście wszystko jest ok :) wynik to mała odskocznia która mieści się w normie i nie ma żadnego wpływu ❤️
hej :) super, ze pod tym kątem jest wszystko ok :) a kto zalecił Wam badania genetyczne? Czy to jest inicjatywa ginekologa czy bezpośrednio należy skontaktować się z genetykiem, aby doradził jakie zrobić badania pod kątem niepłodności?

hej :) super, ze pod tym kątem jest wszystko ok :) a kto zalecił Wam badania genetyczne? Czy to jest inicjatywa ginekologa czy bezpośrednio należy skontaktować się z genetykiem, aby doradził jakie zrobić badania pod kątem niepłodności?
Było to zalecenie z kliniki, robiliśmy badanie kariotypu i ja robiłam immunofenotyp.

reklama
Jesteśmy już po wizycie u genetyka i na szczęście wszystko jest ok :) wynik to mała odskocznia która mieści się w normie i nie ma żadnego wpływu ❤️
Bardzo się cieszę, ze wyniki w normie! 💕

@merlin750 czy mogłabym zapytać jak leczysz chorobę tarczycy? Ja biorę Letrox 75 i dwa razy w tygodniu 90. Oprócz tego suplementuję witaminę D i w sumie to tyle. Oprócz tego wykluczyłam laktoze z diety i staram sie dużo ruszać.

Czy możecie mi powiedzieć, czy Lametta wpływa Wam jakoś na długość cyklu? To był mój 1 cykl na tych lekach i jak na razie dzień spóźnienia,a zawsze mam równe cykle.

Do góry