reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
A wy z jakiego powodu podjeliście decyzję o inseminacji?
Decyzję podjął właściwie mój lekarz. Pół roku, rok, półtora starań... badania... i właściwie wszystko w porządku. Usunęłam polip, obniżyłam TSH, i nadal nic. Zgłosiliśmy się do kliniki niepłodności, badania - i decyzja była bardzo szybka: niepłodność idiopatyczna, nie będziemy tracić czasu w pani wieku (38), będzie in vitro. Ale że czeka się na to pół roku, mój "codzienny" ginekolog zaproponował mi kilka cykli inseminacji w międzyczasie, żeby nie był to okres stracony.

Dziewczyny z 14.02 . Od 2dni boli mnie brzuch; bóle jak przed menstruacja ;( cały czas mam w głowie że lada moment dostanę okresu ;(

Cześć wszystkim!
Bardzo proszę o kciuki w najbliższy piątek... pomiędzy jedną pracą a drugą wpadnę na kolejną inseminację ;-) - niemal dosłownie, bo ginekolog jest przy tej samej ulicy.
Na razie widać 2 całkiem zacne pęcherzyki jak na ten moment...
Jedno, co mnie niepokoi, to moje zawroty głowy. Gin twierdzi, że nie mają nic wspólnego ze stymulacją. A zaczęły się dokładnie od momentu, gdy po poprzedniej zaczęłam brać progesteron... Czy Wy jakoś reagowałyście na leki?

Dziewczyny z 14.02 . Od 2dni boli mnie brzuch; bóle jak przed menstruacja ;( cały czas mam w głowie że lada moment dostanę okresu ;(
Głowa do góry ✊ lepiej zająć czymś głowę i nie myśleć pesymistycznie. Mnie też pobolewa brzuch czasami ale nie zwracam na to uwagi i jakoś do soboty dociągne 🙂 może ból brzucha świadczy i czymś optymistycznym ✊😊 a nie złym 🙂 także głowa do góry i pozostaję czekanie. Choć ja też już doczekać się nie mogę 🤭🤭🙄

Cześć wszystkim!
Bardzo proszę o kciuki w najbliższy piątek... pomiędzy jedną pracą a drugą wpadnę na kolejną inseminację ;-) - niemal dosłownie, bo ginekolog jest przy tej samej ulicy.
Na razie widać 2 całkiem zacne pęcherzyki jak na ten moment...
Jedno, co mnie niepokoi, to moje zawroty głowy. Gin twierdzi, że nie mają nic wspólnego ze stymulacją. A zaczęły się dokładnie od momentu, gdy po poprzedniej zaczęłam brać progesteron... Czy Wy jakoś reagowałyście na leki?
Trzymam kciuki :)
Ja jestem po wizycie w klinice lekarza powiedział że wyniki są lepsze niż ostatnio mimo że morfologia wyniosła 0% i żeby nie zwracać na to szczególnej uwagi :)
Za to cos mojej jajeczka rośnie zbyt wolno e tym cyklu :(
Dostałam listę badań przed inseminacji, jeżeli który wyniki wyjdzie zły to nie dopuszczą nas do inseminacji?
Proszę o odpowiedź chyba wszystkim zlecają te badania z krwi

Trzymam kciuki :)
Ja jestem po wizycie w klinice lekarza powiedział że wyniki są lepsze niż ostatnio mimo że morfologia wyniosła 0% i żeby nie zwracać na to szczególnej uwagi :)
Za to cos mojej jajeczka rośnie zbyt wolno e tym cyklu :(
Dostałam listę badań przed inseminacji, jeżeli który wyniki wyjdzie zły to nie dopuszczą nas do inseminacji?
Proszę o odpowiedź chyba wszystkim zlecają te badania z krwi
Dzięki! :-)
To dobre wieści!!!
A jakie dokładnie badania? Oczywiście też miałam badanie krwi, tzn. trzeba było przynieść to, co już mam i powtórzyć nieaktualne + HSG i wymaz.

reklama
Do góry