reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Statystycznie znacznie większe szanse na niepękniętym - wg nowych badań komórka żyje 12h, zdolna do zapłodnienia jest przez 6. A 6h potrzebują plemniki od znalezienia się w macicy do uzyskania zdolności do zapłodnienia. No i żyją 48-72h. Więc mogą chwilę poczekać. Oczywiście to tylko statystyki, więc są udane ciąże na pękniętych.

Aaaa to ja tez tak mialam. Mialas jakieś objawy przed.???
Ja musiałam chodzić na monitoring codziennie, więc mogłam bez problemu wyłapać ten ostatni wzrost przed owulacją (w 25h pęcherzyk urósł uśredniając 4mm), tuż przed zastrzykiem na pęknięcie wyszedł mi tez dodatni test owulacyjny. Inseminację miałam rowno 24h po zastrzyku, a kilka godzin później miałam taki chwilowy dość ostry ból w jajniku.

reklama
Ja musiałam chodzić na monitoring codziennie, więc mogłam bez problemu wyłapać ten ostatni wzrost przed owulacją (w 25h pęcherzyk urósł uśredniając 4mm), tuż przed zastrzykiem na pęknięcie wyszedł mi tez dodatni test owulacyjny. Inseminację miałam rowno 24h po zastrzyku, a kilka godzin później miałam taki chwilowy dość ostry ból w jajniku.
Ja jeździłam od 9dc na minitoring bo cykle mam 25,26dni. I 11dc miałam iui dzień przed wzięłam ovitrelle. Potem 2 dni bol podbrzusza i dwa razy ból właśnie okolice jajnika az mnie skręcało. Dzis jyz dobrze nic nie czuje

Do góry