reklama
Lea2022
Moderator
Super! Trzymam kciuki! A robili Ci dziś usg? Jak pęcherzyk i endometrium?Wszystko poszło wzorowo, jutro jeszcze jadę na usg żeby sprawdzić czy przebiegła owulacja, a później czekanie na test
Lea2022
Moderator
Tak, ale szczerze mówiąc to mnie boli do tej pory... Najpierw po iui, potem od progesteronu, teraz cholera już wie od czego...Dziewczyny was tez pobolewało podbrzusze po iui mnie 2 dni. Byłam słaba.
Lea2022
Moderator
Nie robili mi usg bezpośrednio przed, więc na 100% nie wiem, ale wydaje mi się, że na kilka godzin przed pęknięciem (tak dosłownie 5-6).Lea miałaś iui na pęknięty czy na nie pęknięty pęcherzyk??
Lea2022
Moderator
Statystycznie znacznie większe szanse na niepękniętym - wg nowych badań komórka żyje 12h, zdolna do zapłodnienia jest przez 6. A 6h potrzebują plemniki od znalezienia się w macicy do uzyskania zdolności do zapłodnienia. No i żyją 48-72h. Więc mogą chwilę poczekać. Oczywiście to tylko statystyki, więc są udane ciąże na pękniętych.
iwona180
Zaciekawiona BB
Aaaa to ja tez tak mialam. Mialas jakieś objawy przed.???Nie robili mi usg bezpośrednio przed, więc na 100% nie wiem, ale wydaje mi się, że na kilka godzin przed pęknięciem (tak dosłownie 5-6).
Lea2022
Moderator
Ja musiałam chodzić na monitoring codziennie, więc mogłam bez problemu wyłapać ten ostatni wzrost przed owulacją (w 25h pęcherzyk urósł uśredniając 4mm), tuż przed zastrzykiem na pęknięcie wyszedł mi tez dodatni test owulacyjny. Inseminację miałam rowno 24h po zastrzyku, a kilka godzin później miałam taki chwilowy dość ostry ból w jajniku.Aaaa to ja tez tak mialam. Mialas jakieś objawy przed.???
reklama
iwona180
Zaciekawiona BB
Ja jeździłam od 9dc na minitoring bo cykle mam 25,26dni. I 11dc miałam iui dzień przed wzięłam ovitrelle. Potem 2 dni bol podbrzusza i dwa razy ból właśnie okolice jajnika az mnie skręcało. Dzis jyz dobrze nic nie czujeJa musiałam chodzić na monitoring codziennie, więc mogłam bez problemu wyłapać ten ostatni wzrost przed owulacją (w 25h pęcherzyk urósł uśredniając 4mm), tuż przed zastrzykiem na pęknięcie wyszedł mi tez dodatni test owulacyjny. Inseminację miałam rowno 24h po zastrzyku, a kilka godzin później miałam taki chwilowy dość ostry ból w jajniku.
Podziel się: