reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy któraś z was brała może olej z wiesiołka i zioła ojca sroki nr 3? I jeśli tak to jakie macie zdanie na ten temat. Czytam dużo i sama nie wiem bo biore już letrox, bromergon, kwas foliowy. Mam PCOS. W listopadzie miałam inseminacje z lametta 3x1 i urósł jeden pęcherzyk przy czym endometrium nie zdążyło i dostałam estrofem a następnie progesteron. Cylke mam zazwyczaj 30-32 a przy tej potrójnej lamettcie już w 14 dniu miałam inseminacje na peknietym pęcherzyku i niestety nic z tego. I tak właśnie pomyślałam czy trosze się nie wspomóc jakimiś ziołami. W grudniu odpuscilismy bo z urlopem słabo, święta więc klinika zamknięta. Ale poszłam do mojego ginekologa w przychodni będąc w 15 dniu cylku bez wspomagaczy. I sprawa wygląda źle bo jajniki drobno pęcherzykówe bez dominującego, endometrium 4,5 mm i zero szans na owu. Porażka 🤦‍♀️ z tego wszystkiego nie zapytałam lekarza o zdanie na temat tych ziół.

reklama
Majeczko nie myśl negatywnie, grunt to pozytywne myślenie. Moja koleżanka tez ma IO a fasoleczka rośnie zdrowo juz 5 miesiąc. Wierzę, że i do Ciebie uśmiechnie sie szczęście. Tego Ci życzę 😊😊😊
Niestety mam koronkę od 4 dni potwierdzona więc mam dola bo jestem 7 dni po iui a tu koronką mnie złapała. Nic nie czuje jeśli chodzi o ciążę żeby coś się zadziało. Zero objawow. Jedynie objawy chorubska covida.
To twoja pierwsza IUI? Gratuluję że się udało

Niestety mam koronkę od 4 dni potwierdzona więc mam dola bo jestem 7 dni po iui a tu koronką mnie złapała. Nic nie czuje jeśli chodzi o ciążę żeby coś się zadziało. Zero objawow. Jedynie objawy chorubska covida.
To twoja pierwsza IUI? Gratuluję że się udało
Kontaktowałaś się z lekarzem czy możesz jakieś leki przyjmować? Jak się czujesz?
Ja najprawdopodobniej 21.12 we wtorek będę miała IUI - 5 podejście.... A 27.12 będę miała druga dawkę szczepionki na Covid I zastanawiam się właśnie czy nie przełożyć szczepienia...

Kontaktowałaś się z lekarzem czy możesz jakieś leki przyjmować? Jak się czujesz?
Ja najprawdopodobniej 21.12 we wtorek będę miała IUI - 5 podejście.... A 27.12 będę miała druga dawkę szczepionki na Covid I zastanawiam się właśnie czy nie przełożyć szczepienia...
Biorę wszystkie leki aby pozbyć się covida. Niestety nie patrzymy na ciążę bo muszę się wykurować. Bo ciężko przechodzę.

Cześć dziewczyny . Obserwuje was tutaj już pare tygodni ale dopiero teraz jakoś tak stwierdziłam , że potrzebuje się tu wygadać i może coś mi podpowiecie . Mam 27 lat i jestem po 3 nie udanej IUI …. Na inseminacje zdecydowaliśmy się ze względu na kiepskie nasienie męża . O dziecko staramy się 2 lata a pod opieka mojego lekarza jestem już rok , wcześniej chodziłam przez rok do ginekolog która nie zlecała żadnych badań ….. miałam robione HSG i wyszło wszystko Ok . Doktor powiedział mi , ze 4 inseminacja raczej nie ma sensu i radziłby nam się zastanowić nad invitro a tego na razie pod uwagę nie bierzemy . Czy 4 inseminacja ma sens ? Czy idzie poprawić jakos nasienie ? Mąż brał przez 3 Msc profertil aby można było do inseminacji w ogóle przystąpić ….

Cześć dziewczyny . Obserwuje was tutaj już pare tygodni ale dopiero teraz jakoś tak stwierdziłam , że potrzebuje się tu wygadać i może coś mi podpowiecie . Mam 27 lat i jestem po 3 nie udanej IUI …. Na inseminacje zdecydowaliśmy się ze względu na kiepskie nasienie męża . O dziecko staramy się 2 lata a pod opieka mojego lekarza jestem już rok , wcześniej chodziłam przez rok do ginekolog która nie zlecała żadnych badań ….. miałam robione HSG i wyszło wszystko Ok . Doktor powiedział mi , ze 4 inseminacja raczej nie ma sensu i radziłby nam się zastanowić nad invitro a tego na razie pod uwagę nie bierzemy . Czy 4 inseminacja ma sens ? Czy idzie poprawić jakos nasienie ? Mąż brał przez 3 Msc profertil aby można było do inseminacji w ogóle przystąpić ….
Hej. Mj jesteśmy w takiej samej sytuacji. 3 iui nieudane. Mąż te bierze profertil i jest pod kontrolą endokrynologa.lekarz mi powiedział że skoro 3 nie wyszły to bez sensu wydawać pieniądze na 4 bo zapewne nie wyjdzie. Grudzień odpoczywamy a od stycznia działały z in vitro. To jedyna opcja. Teraz dla nas

U mnie podobna sytuacja. Lekarz powiedział że 4 IUI nie ma sensu...szykujemy się do in vitro 🙄

reklama
Do góry