reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Informowanie ojca

amdzia93

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny😘
Czy jeśli urodze dziecko i nie mam ślubu z ojcem dziecka to czy muszę go informować o porodzie i pozwalać mu na odwiedziny, jeśli sam stwierdził że sprawy formalne on chce załatwiać przez sąd A to tylko dlatego że nie chce z nim być, dlatego próbuje mnie zastraszyć i się go boję. Wylądowałam tez przez niego na patologii ciazy, sprawe tez zglaszalam na policję.
Poradźcie mi coś proszę

reklama
Rozwiązanie
A ja Ci powiem, że jeżeli nie chcesz wiązać z nim swojego życia to olej go. Podaj w akcie urodzeń a ojca nn i problem z głowy. A tak będzie mógł robić Ci pod górę. Pobyt w szpitalu potrzebna zgoda ojca, wyjazd za granicę zgoda ojca, zmiana szkoły zgoda ojca. Ja żałuję, że naciskałam na uznanie syna. Alimentów tatuś i tak nie płaci, jak przyjedzie raz na kilka miesięcy to tylko dziecku wodę z mózgu robi.
Przemyśl jaką przyszłość chcesz dla swojego dziecka i podejmij właściwą dla Twojego sumienia decyzję. Powodzenia
A on chce mieć kontakt z dzieckiem? Jeśli tak, wyrażał chęć by być w życiu dziecka i w nim uczestniczyć to uważam, że owszem. Powinnaś poinformować to o narodzinach jego dziecka- jest ojcem więc ma prawo czy tego chcesz czy nie.

Oczywiście formalnie i tak trzeba sprawę uważam uregulować jak najszybciej. Szczególnie, że między Wami nie dzieje się chyba najlepiej.

Według mnie powinnaś poinformować go o porodzie i pozwolic na odwiedziny. Jest ojcem i ma do tego prawo. A co zrobi, czy będzie chciał widywać się z dzieckiem to już jego wybór.... Ty będziesz miała czyste sumienie. Poza tym pomimo złych relacji miedzy rodzicami nie powinno odbierać się dziecku możliwości widywania z ojcem. To dla niego bardzo ważne

A ja Ci powiem, że jeżeli nie chcesz wiązać z nim swojego życia to olej go. Podaj w akcie urodzeń a ojca nn i problem z głowy. A tak będzie mógł robić Ci pod górę. Pobyt w szpitalu potrzebna zgoda ojca, wyjazd za granicę zgoda ojca, zmiana szkoły zgoda ojca. Ja żałuję, że naciskałam na uznanie syna. Alimentów tatuś i tak nie płaci, jak przyjedzie raz na kilka miesięcy to tylko dziecku wodę z mózgu robi.
Przemyśl jaką przyszłość chcesz dla swojego dziecka i podejmij właściwą dla Twojego sumienia decyzję. Powodzenia

Rozwiązanie
Do góry