reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Infekcje intymne w ciąży martwie się

Mnie swędzi skóra w okolicy odbytu. Dziś będę stosować Tantum Rosa.
Dziękuję za rady :*
Jak myślicie, clotrimazolum nie jest takie straszne jak pisze w ulotce? Mam 13tc +3 lekarz przepisał, ale boję się stosować.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobrze poczytać te pozytywne odpowiedzi ;)
Ja tez praktycznie od początku borykam się z grzybicą. Co ja podlecze i wydaje się, że jest okej to ciągle wraca. Teraz byłam przekonana, że to już koniec a dziś badalam mocz i wyszły mi drożdże. No super :)

O jeny, jak mnie grzybica dopadła w ciąży tak nie mogę z niej wyjść :( niby mam jeszcze trochę czasu (koniec marca), ale już nie mam nadziei nawet.
+ po tym badaniu moczu z drozdzami, robiłam jeszcze raz i swiezutkie badanie moczu i oczywiście bakterie 🙄

Podmywaj się szarym mydłem. Wcinają tri.vagin i kiszonki. Rano na czczo pij pół szklanki ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny. Nos tylko bawełniana bieliznę, w praniu ja gotuj i pierz w lo.veli. Powinno pomóc. Polecam jeszcze nasiadowki z vago.sanu.
O jeny, jak mnie grzybica dopadła w ciąży tak nie mogę z niej wyjść :( niby mam jeszcze trochę czasu (koniec marca), ale już nie mam nadziei nawet.
+ po tym badaniu moczu z drozdzami, robiłam jeszcze raz i swiezutkie badanie moczu i oczywiście bakterie [emoji849]

Mnie rowniez dopadło, ogólnie mam wydzielinę która ma żołty kolor i nieładnie pachnie. Ogólnie nie mam możlwosci zapisania sie do ginekologa bo jest na urlopie i wraca dopiero po kilku tygodniach a do innego nie chcę. Co mogę sobie kupić bezpiecznego w aptece na to?
A jesteś w ciąży? Jeżeli tak to ja mimo wszystko radziłabym Ci przemóc się i iść do innego ginekologa a nie szukać czegoś w ciemno w aptece.

Mnie rowniez dopadło, ogólnie mam wydzielinę która ma żołty kolor i nieładnie pachnie. Ogólnie nie mam możlwosci zapisania sie do ginekologa bo jest na urlopie i wraca dopiero po kilku tygodniach a do innego nie chcę. Co mogę sobie kupić bezpiecznego w aptece na to?
Jeśli jesteś w ciąży to bezwzględnie do jakiegokolwiek gina. Jeśli nie jesteś w ciąży idź do ginekologa. Nie bagatelizuj infekcji

Absolutnie nie stosuj nic sama - najlepsze co możesz teraz zrobić to zapisać się w laboratorium na pobranie posiewu z pochwy - kosztuje grosze coś koło 30 zł - i z wynikiem zapisz się do ginekologa na wizytę. Lekarz może trafić z leczeniem, ale nie musi i będziesz się leczyć miesiąc, aż trafi z lekami. Na powiewie masz wszystko wypisane - jaka bakteria lub grzyby i od razu antybiogram. Mój lekarz pracuje a Szpitalu Uniwersyteckim i w ciąży nie zapisuje nic bez posiewu - mega proste badanie i dokładne, i pozbędziesz się infekcji szybko.

reklama
Hej
Ja miałam dwie bakterie wykryte w 5tc klebsiella i faecalis w kanale szyjki oraz w pęcherzu moczowym klebsiella dostałam antybiotyk doustny augmentin. W 16 tyg wyszły mi bakterie e.Coli i faecalis lekarz przypisał antybiotyk doustny na podstawie antybiogramu -globulki dopochwowe nie zadziałały

Do góry