reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Infekcja dróg moczowych czy grzybica pochwy?

wiktoriasleczka

Fanka BB :)
Cześć, dziś rano po oddaniu moczu poczułam pieczenie pochwy, teraz też jak oddałam mocz to mnie piekła pochwa. Nie mam żadnych innych objawów typu upławy, czy świąd, tylko chodzę często siku ale jestem w ciąży więc ciężko stwierdzić. Myślicie że to będzie bardziej od pęcherza czy od infekcji pochwy?

reklama
Jak często oddajesz mocz to bardziej zapalenie pęcherza moczowego lub nerek. Warto złapać próbkę moczu do badania jeśli nie zarzuwalas jeszcze leku typu furargina. Jak tak to nie ma co już badać, bo władanie wyjdzie zafałszowane.

Jak często oddajesz mocz to bardziej zapalenie pęcherza moczowego lub nerek. Warto złapać próbkę moczu do badania jeśli nie zarzuwalas jeszcze leku typu furargina. Jak tak to nie ma co już badać, bo władanie wyjdzie zafałszowane.
Nic takiego nie zażywałam, bo jestem w ciąży.
To pieczenie pochwy może być od zapalenia pęcherza? bo tak jak mówię nie mam żadnych upławów ani świądu.

Miałam hormonalna suchość sromu w III trymestrze ciąży i piekł mnie przedsionek pochwy w kontakcie z moczem, nawet pojawialo się różowe plamienie przy cewce. Robiłam wtedy wszelkie wymazy i posiewy i jednak winna była suchość. Utrzymywała się jeszcze długo podczas karmienia piersią. Może jest tak też u Ciebie, ale w pierwszej kolejności powinnaś zbadać mocz oraz pójść na wizytę na fotel ginekologiczny.

Miałam hormonalna suchość sromu w III trymestrze ciąży i piekł mnie przedsionek pochwy w kontakcie z moczem, nawet pojawialo się różowe plamienie przy cewce. Robiłam wtedy wszelkie wymazy i posiewy i jednak winna była suchość. Utrzymywała się jeszcze długo podczas karmienia piersią. Może jest tak też u Ciebie, ale w pierwszej kolejności powinnaś zbadać mocz oraz pójść na wizytę na fotel ginekologiczny.
najbardziej mnie piecze gdy po oddaniu moczu się podcieram. I sama nie wiem czy to pęcherz czy intymna.

Nic takiego nie zażywałam, bo jestem w ciąży.
To pieczenie pochwy może być od zapalenia pęcherza? bo tak jak mówię nie mam żadnych upławów ani świądu.
A umkneła mi informacja o ciąży stąd pytanie o lek. Na szybkiego przeczytałam w ciąży nie jestem.
W ciąży przy takich dolegliwościach ginekolog zalecił mi urosept i Wit c

reklama
A umkneła mi informacja o ciąży stąd pytanie o lek. Na szybkiego przeczytałam w ciąży nie jestem.
W ciąży przy takich dolegliwościach ginekolog zalecił mi urosept i Wit c
Lekarz mi odpisał że mam wziąć symural przez 3 dni do picia na pęcherz i pimafucin zapobiegawczo dopochwowo

Do góry