reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro - Czechy

Hej, jestem po dwóch nieudanych próbach w Polsce. Jestem w trakcie trzeciego podejścia w Brnie w klinice Reprogenesis. W moim odczuciu żałuję, że dopiero teraz. Pierwsza wizyta z lekarzem odbyła się online, towarzyszyła nam Polska koordynatorka, potem zabiegi i każde zalecenia, wątpliwości i kontakt z lekarzem odbywa się przez nią. USG robię we Wrocławiu w klinice, która z nimi współpracuje i przesyłam wyniki mailowo, doktor też wystawił mi bez problemu zwolnienie. W Polsce straciłam mnóstwo czasu i pieniędzy właśnie na wizytach😳Co do kosztów jest trochę taniej, napewno diagnostyka zarodków jest bardzo korzystna, 300 euro biopsja wszystkich zarodków, a badanie każdego 250 euro. Trzymajcie kciuki☺️

reklama
Ja tez wlasnie planuje in vitro w czeskiej klinice, polecono nam Repromede. Tez mają polskiego koordynatora, slyszalam ze stawiają na szczegolowe badania i maja ogromne doswiadczenie. Za tydzień mamy umówioną wstępną konsultacje

Natali32, sarkacecot - trzymam kciuki.
Kliniki czeskie są znane z bardzo dobrych wyników. Dobre kliniki też w Hiszpanii, tylko że droższe. No i jest kilka dobrych klinik w Polsce, Invicta między innymi, i możliwe że Invimed.

Cześć dziewczyny, ja mieszkam w Pradze i tu "robię " in vitro. Jakby co, mogę poradzić. Co mnie zdziwiło to fakt,że nie robią tu badań KIR, tzn w Pradze obie jedna klinika, ale tylko dla swoich pacjentow,akurat nie moja. Tak,że KIR w Polsce. Dobrego dnia 🙂

Cześć dziewczyny, ja mieszkam w Pradze i tu "robię " in vitro. Jakby co, mogę poradzić. Co mnie zdziwiło to fakt,że nie robią tu badań KIR, tzn w Pradze obie jedna klinika, ale tylko dla swoich pacjentow,akurat nie moja. Tak,że KIR w Polsce. Dobrego dnia 🙂
MagiM
Czy wiesz może jak prawnie uregulowana jest sprawa z niewykorzystanymi zarodkami? Czy decyzja o ich losie leży po stronie rodziców czy jednak prawo nakazuje przekazanie ich do adopcji czy to od razu czy też po 20 latach mrożenia jak to się ma w Polsce?

MagiM
Czy wiesz może jak prawnie uregulowana jest sprawa z niewykorzystanymi zarodkami? Czy decyzja o ich losie leży po stronie rodziców czy jednak prawo nakazuje przekazanie ich do adopcji czy to od razu czy też po 20 latach mrożenia jak to się ma w Polsce?
Nie wiem, ale jesli chcesz, to w poniedzialek bede znowu u mnie w klinice, to sie zapytam lekarza.

reklama
reklama
Do góry