reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych lutowych dzieciaków

Zawsze dla dziewczynki podobało mi się imię Alicja, ale szwagierka urodziła córkę i tak się złożyło że dała jej tak na imię;). Drugi typ to Julia, wiem że oklepane, ale jakoś od zawsze mi się podoba więc pewnie na tym stanie jeśli będzie dziewczynka :)
Co do chłopca to podoba mi się Kacper, Szymon, Bartosz :)

reklama
Mi się marzy Augusta albo Gustav (mieszkam w Austrii ale i tu są to nietypowe imiona). A mój mąż od kilku miesięcy ma fazę na imię Ylvie! Dla mnie zbyt obce, nie byłabym w stanie tak mówić do córeczki. A pochodzi ze Szwecji i oznacza "młoda wilczyca" :-p

Imię dla chłopca wybraliśmy jeszcze przed ślubem i wciąż jest aktualne - Brunon. Mamy już córcię Zosię. Z wyborem imienia dla dziewczynki poczekam do USG ;)

u nas będzie najprawdopodobniej Julek lub Bianka, choć ja bym chciała Zoję, ale myślę, że nie uda mi się męża przekonać.

My jeszcze długo przed ślubem mieliśmy wybrane imiona, syn Juliusz a córka Jadwiga. A po ślubie syn Aleksander a córka Helena, a teraz ja upieram się przy synu Leonardzie i córce Antoninie. Mąż trochę jeszcze wspomina o tym Aleksandrze ale tak się składa że dwie moje kuzynki urodziły swoje pociechy w lutym i obie mają córeczki Aleksandry właśnie więc kolejny Aleksander z lutego to chyba za dużo ;)

U mnie problem pojawia się z imieniem na chłopca, tutaj uparcie tatuś stroi przy Filipie ;) Ja natomiast wolała bym Kacpra albo Oscara :)
A jeśli będzie dziewczynka to może Zuza , albo Kornelka :) O ile jeszcze zdania nie zmienię :p

Myszona my z Mężem naszą Córeczkę którą straciliśmy w połowie ciąży nazwaliśmy Zuzia...wahałam się co do tego imienia ale jak poroniłam i organizowaliśmy akt urodzenia małej to nie miałam już najmniejszych wątpliwości że Zuzia jest imieniem idealnym ;-) z każdym kolejnym razem jak je wymawiam brzmi cudowniej :tak:

Jeśli będzie chłopiec to myśleliśmy z Mężem o imieniu Jaś, jeśli dziewczynka być może Lili, Gabrysia albo Maja ;-)

My dla córki mamy Julia , wiem oklepane, ale naszej trójce podoba się to imię ( jedyne imię z którym się zgadzamy ) , kłopot jest duży dla chłopaka, nie mam pojęcia. Ja i tak myślę ( intuicja) , że to druga córka będzie :)

Imiona wybraliśmy zaraz na samym początku, o dziwo byliśmy zgodni ;) Mamy nawet już drugie imiona wybrane, tacy szybcy jesteśmy :p Dla chłopca Aleksander Fryderyk, a dla dziewczynki Helena Zofia ;) Widziałam, że Joasia+ktosiek również wybrała Aleksandra i Helenę, ależ zbieg okoliczności!

reklama
My wybraliśmy dla dziewczynki imię Lilli, a dla chłopca Kornel :) Lilka od zawsze mi się podoba, a Kornel mi się przyśnił :)

Do góry