reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

Szaj

Fanka BB :)
Miasto
Południe
Odzew na wątku ogólnym był mały, więc pozwalam sobie uznać milczenie za zgodę i założyć wątek, w którym będziemy dzielić się pomysłami i rozważeniami na temat imion dla naszych kwietniowych maluchów :).

U nas wstępne wybory już zostały dokonane - mamy wybrane 4-5 imion zarówno dla chłopaka, jak i dla dziewuszki :). Wybierać już konkretnie będziemy pewnie w późniejszym czasie.

Macie już swoje typy? :)

reklama
Fajnie macie mozecie se wybrac,ja jak dziewczynka to jak tesciowa Olga bo w grecji tak jest, dla chlopca moge wybrac bo moj chop nie zyje ze swoim ojcem w zgodzie wiec nie chce po nim imienia, ja to jego ojca nawet nie znam, moze i lepiej:rofl2:

Widzę, że Zuzie mają u nas wzięcie :D. Mi się też to imię strasznie podoba, ale ze względu na jego popularność nie biorę go pod uwagę. Moim typem byłby Wojtek, gdyby nie to, że kilku już w rodzinie jest ;).

Też tak macie, że imiona kojarzą się Wam z konkretnymi osobami? U nas niestety tak, jest to nie do przeskoczenia :(.

może mnie zainspirujecie

ostatnio uwzięłam się na Igę :-) kurcze no podoba mi się :-)

dla chłopca chyba Piotr, chociaż ostatnio spotykam same Piotrki, które miałabym ochotę udusić za ich zachowanie - duże i małe takze mam opory hehehe

Kuklaki czy, że imie jest narzucane???? lol..

Szaj dokładnie tak mam i pare imion odpadło przez to :/

Doliores - piona, Iga to też mój typ, znajduje się wysoko na naszej liście i będę starała się męża urobić ;).

Neta - tak z ciekawości, imię Kosma można zarejestrować bez problemów w USC? Podoba mi się to imię, chociaż raczej nie jest w naszym typie :).

Mi też imiona się kojarzą i stwierdzam że nie chciałabym nazwać dziecka jak ktoś kogo nie toleruje :D za to tez myslalam że jakbym nazwała dziecko jak któryś z naszych byłych partnerów to jeszcze by pomysleli ze to dlatego ze o nich myślimy, haha :D takie głupie myśli :p

reklama
No to nie będę oryginalna: dla dziewczynki Zuzia, a dla chłopca póki co jest Igor.
Imię "Zuzia" chodzi za mną już od ładnych paru lat i nie odstrasza mnie jego popularność ;-)
Mam natomiast problem z imieniem dla chłopca, bo żadne mi się nie podoba, ale tutaj zostawiłam pole do popisu mojemu Adamowi :-)

Do góry