reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

reklama
Dla chłopaków mamy w tej chwili Julian, Wiktor lub Kacper, ewentualnie Kasper. Dla dziewuszki było ich sporo, ale została nam tylko Iga, będę musiała jeszcze poszukać. Mi podoba się dużo damskich imion, ale mężowi juz nie i weź się tu dogadaj z chłopem :p

Szaj prawda, że ładne? i mi z nazwiskiem pasuje bo mam troche dluższe :-)

Pat wiesz, wcale nie głupie hehehe :D syn o imieniu byłego???hmmm... ;-) nieeeeeee ;-)

Myla Marcelina jest fajne :-) Marcysia..... :-) dla mnie zbyt długie, ale ładne :-) miałam fazę na Malwine i Karinę kiedyś ;D

Tabasia oryginalnie :-)

jak rodziłam syna, to była babka obok, urodziła druga córkę, starsza wybrała jej imię.. PAMELA, ale rodzinka ostro się sprzeciwiła ehehhe i została Weronika ;-)
Karina,córka mojej szefowej,zachowującą się jak moja szefowa...masakra ;)
Pamela!!!!ratunku :-D
Mi sie osobiscie nie podobaja te wszystkie Dzastiny, Dzesiki i Anastazje... jakbym zyla w Polsce to na pewno bym wybrala polskie imie :) a tak to probuje pogodzic takimi w miare uniwersalnymi ;)
Co ma wspólnego bez rzuca z Anastazja??tez nie lubię dzesic,kevinow itd ale Anastazja to zupełnie inna bajka przecież

Myla no niby tak ale mi sie tak kojarzy z tymi wszystkimi "nowymi" imionami i nic na to nie poradze :)) choc tak nie jest.

MYla haha co zrobić :-D

ja to już wiem, że jak powiem, że Iga będzie to oczywiście strona moja ( rodzina ) wyrazi wielkie obrzydzenie, odraze i zaraz będzie mi chciała to obrzydzić, ale w dupie to mam :-) Imię syna trzymałam w tajemnicy, jak zdradziłam rodzicom to zamiast usłyszeć - ładne, albo cos to było " jeszcze się zmieni " nosz kuźwa jakoś sie nie zmieniło
znowu mnie zaczynaja wkurzać...ale trzymam się :-D

Mój mąz chcial kiedyś uwaga KORNELIA. imię ładne, ale takie pretensjonalne chyba i trudne w wymowie.. ja to jeszcze o Grzegorzu myślałam, ale mojemu nie podoba sie -_-
Tabasia a Bruno? :-)

Doliores musi byc uniwersalne :)) czyli nie bedzie problemu z wymowa i pisaniem w obu krajach ;)
Mi sie podoba Alicja ale to wstepnie :)

Ja dla dziewczynki mam kilka typów: Agnieszka, Aleksandra, Hanna, Joanna, Natalia... może Basia...
A dla chłopaka to problem, też nic mi się nie podoba albo już są w rodzinie/u bliskich znajomych, ostatnio wymyśliłam, że Marcin lub Bartek.
Tylko muszę to jeszcze przedyskutować z mężem :-D

reklama
O widzisz o Basi zapomnialam :) podoba mi sie rowniez Maria (u nas by 'Marija' wymawiali tak po hiszpansku hihi).

Do góry