reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię Kornel. Czy jest dziwne?

Leonów teraz pełno . To ma być Twoja decyzja nie wszystkich. Ja tez dałam córce imię rzadko spotykane bo nie chciałabym jak zawołam po imieniu na placu zabaw i odwróci się kilka dziewczynek o tym imieniu :o😀 Kornel jest bardzo ładne 👍

reklama
Ja mam córkę Kornelie więc dla mnie dziwne nie jest. Na córkę też nigdy nikt nie reagował dziwnie. Ja mam na imię Klaudyna, i tu akurat był kłopot. Często się spotykałam się śmiechem, pytaniami "ale tak serio to jak masz na imię" i jako dziecko nienawidziłam tego imienia. Teraz już właśnie jest odwrotnie, cieszę się że , jest rzadkie i dzięki temu też ludzie szybciej mnie zapamiętują. A Kornela co prawda żadnego nie znam, ale to może być plus, ale też nie jest to jakieś obce/dziwaczne imię. Serio nie rozumiem skąd ten problem.

Dzięki dziewczyny. Pomimo Wkurzajace reakcji rodziny zdecydowaliśmy się z rana żeby będzie tak właśnie miał.na imię. Chcoiaz nie raz mega mnie wkurzaja głupie komentarze. To już przestałam się tym przejmować [emoji4]

Na mojej liście imion dla chłopca Kornel się nie znalazł, ale to ładne imię. W ogóle nie zdziwiłoby mnie gdyby ktoś znajomy czy z rodziny powiedział, że taki padł wybór. Normalne imię. Leonów całe mnóstwo, ale jeżeli rodzic tak chce. Dzieci w przedszkolach/ szkołach w obecnych czasach są przyzwyczajone do dużo, dużo większej „egzotyki” jeżeli chodzi o imiona, tak więc myślę, że Kornel nie będzie się tu specjalnie wyróżniać. Najważniejsze żebyście to Wam się to imię podobało. A synek jak będzie widział Waszą pewność co do tego, że to piękne imię, na pewno podzieli tę opinię. U mnie w rodzinie była nawet mini-wojna o Szymona, ostatecznie stanęło na Jakubie. Ale to inna historia. Tak więc tym razem dobrze się zastanowię zanim powiem jaki jest mój faworyt.

Dzięki dziewczyny. Pomimo Wkurzajace reakcji rodziny zdecydowaliśmy się z rana żeby będzie tak właśnie miał.na imię. Chcoiaz nie raz mega mnie wkurzaja głupie komentarze. To już przestałam się tym przejmować [emoji4]

Najgorsze są te wojny rodzinne i wpierdzielanie się osób trzecich. To już jest trochę wkurzajace jak widzę minę szwagra dlaczego wybraliśmy imię które nie jest polskie?! Nie wiem dlaczego tak sądzi? Bo nie kończy się na -sław. [emoji2368][emoji2368] Chore dla mnie! Ja już nic nie zmieniam. Mega podoba mi się imię. Już przywyklam mówić do brzuszka Kornel lub Kornelcio[emoji7]
Na mojej liście imion dla chłopca Kornel się nie znalazł, ale to ładne imię. W ogóle nie zdziwiłoby mnie gdyby ktoś znajomy czy z rodziny powiedział, że taki padł wybór. Normalne imię. Leonów całe mnóstwo, ale jeżeli rodzic tak chce. Dzieci w przedszkolach/ szkołach w obecnych czasach są przyzwyczajone do dużo, dużo większej „egzotyki” jeżeli chodzi o imiona, tak więc myślę, że Kornel nie będzie się tu specjalnie wyróżniać. Najważniejsze żebyście to Wam się to imię podobało. A synek jak będzie widział Waszą pewność co do tego, że to piękne imię, na pewno podzieli tę opinię. U mnie w rodzinie była nawet mini-wojna o Szymona, ostatecznie stanęło na Jakubie. Ale to inna historia. Tak więc tym razem dobrze się zastanowię zanim powiem jaki jest mój faworyt.

Najgorsze są te wojny rodzinne i wpierdzielanie się osób trzecich. To już jest trochę wkurzajace jak widzę minę szwagra dlaczego wybraliśmy imię które nie jest polskie?! Nie wiem dlaczego tak sądzi? Bo nie kończy się na -sław. [emoji2368][emoji2368] Chore dla mnie! Ja już nic nie zmieniam. Mega podoba mi się imię. Już przywyklam mówić do brzuszka Kornel lub Kornelcio[emoji7]
U nas jest Korneluś albo Kornelo😁. Ja zawsze odpowiadałam takim bezpośrednim ludziom że ich imię tez słabe a tyle lat z nim żyją 🤷. niech każdy pilnuje siebie😁

Serio... Czasami brak słów na ludzi jacy potrafią być bezczelnie i podli [emoji2356] Załamuje mnie to. Mąż też mówi Kornelo [emoji23]
U nas jest Korneluś albo Kornelo[emoji16]. Ja zawsze odpowiadałam takim bezpośrednim ludziom że ich imię tez słabe a tyle lat z nim żyją [emoji1745]. niech każdy pilnuje siebie[emoji16]

W szkole miałam kolegę Kornela, bardzo inteligentny chłopak. Ja za swoje imię na rodziców byłam za dzieciaka trochę zła. Mówiłam że zmienię jak tylko skończę 18 lat i wiecie co ? Nie zmieniłam bo stwierdziłam że jest bardzo oryginalne i mi się podoba.

reklama
I fajnie jest być kimś wyjątkowym. A nie jednym z kilku [emoji4] Ja mam dość popularne imię. Ale DUŻO Weronik nie znam w moim wieku [emoji4]
W szkole miałam kolegę Kornela, bardzo inteligentny chłopak. Ja za swoje imię na rodziców byłam za dzieciaka trochę zła. Mówiłam że zmienię jak tylko skończę 18 lat i wiecie co ? Nie zmieniłam bo stwierdziłam że jest bardzo oryginalne i mi się podoba.

Do góry