reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

reklama
Aestima ja podobnie !! Hahahha, tylko u mnie jakby Ola była chłopaczkiem to Leon KOZAK !! (W usta usta tak nazwali synalka swego i meeeeega mi się spodobało :) )

Ja znam jednego Leosia i super pasuje maluchowi- rozrabiace takie imię:) Ale jak wybieraliśmy zapomniałam ,ze istnieje. No i w sumie Mieszko od razu został Mieszkiem- długo się nie zastanawialiśmy. Większy problem mieliśmy z wyborem dziewczęcego imienia ( podobało nam się kilkanaście;)

Łucja - polska litera jako pierwsza... :eek:No ale Larvunia, przecież Alicja miała być....:tak:
Leon - mi lepiej brzmi Leo ( zawodowiec, z lwem się kojarzy ), to oddzielne imię.
Doggi - Olcia Aleksandra czy Olga ?

reklama
kurde od paru dni siedzi w glowie mi imie wlasnie Łucja.. to imie dla znaku blizniat, fajnie o nim pisza... i ladnie brzmi.
myslalam ze zdrobnien nie ma ale patrzcie co znalazlam ;-)

"Zdrobnienia imienia Łucja
Lu, Lucek, Lucia, Lucka, Lucy, Lucylda, Luczija, Lulka, Lusi, Lusia, Lusiek, Lusieńka, Lusil, Luszyn, Lutka, Luśka, Ucho, Ucia, Usia, Łuc, Łucia, Łuciątko, Łucjanna, Łucjena, Łucjusz, Łucjuszek, Łucka, Łucunia, Łucusia, Łucuś, Łucyjka, Łucysia, Łucyś, Łunia, Łusia, Łuska, Łuta, Łuśka, Łućka, Łysa"

hhmm.... mam delemat z nowu :-D

Do góry