reklama
Aestima
Fanka BB :)
Ja znam jednego Leosia i super pasuje maluchowi- rozrabiace takie imię Ale jak wybieraliśmy zapomniałam ,ze istnieje. No i w sumie Mieszko od razu został Mieszkiem- długo się nie zastanawialiśmy. Większy problem mieliśmy z wyborem dziewczęcego imienia ( podobało nam się kilkanaście
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Łucja - polska litera jako pierwsza... No ale Larvunia, przecież Alicja miała być....
Leon - mi lepiej brzmi Leo ( zawodowiec, z lwem się kojarzy ), to oddzielne imię.
Doggi - Olcia Aleksandra czy Olga ?
Leon - mi lepiej brzmi Leo ( zawodowiec, z lwem się kojarzy ), to oddzielne imię.
Doggi - Olcia Aleksandra czy Olga ?
forever_young
Mi pasuje Leon a nie Leo (chociaz pewnie tak bede mowic zdrobniale) bo pierwsze ma byc świete. Drugie ma miec po dziadku Wiesłam a to juz swiete nie jest, a do chrztu to u nas taki wymog.
Mi pasuje Leon a nie Leo (chociaz pewnie tak bede mowic zdrobniale) bo pierwsze ma byc świete. Drugie ma miec po dziadku Wiesłam a to juz swiete nie jest, a do chrztu to u nas taki wymog.
reklama
kurde od paru dni siedzi w glowie mi imie wlasnie Łucja.. to imie dla znaku blizniat, fajnie o nim pisza... i ladnie brzmi.
myslalam ze zdrobnien nie ma ale patrzcie co znalazlam ;-)
"Zdrobnienia imienia Łucja
Lu, Lucek, Lucia, Lucka, Lucy, Lucylda, Luczija, Lulka, Lusi, Lusia, Lusiek, Lusieńka, Lusil, Luszyn, Lutka, Luśka, Ucho, Ucia, Usia, Łuc, Łucia, Łuciątko, Łucjanna, Łucjena, Łucjusz, Łucjuszek, Łucka, Łucunia, Łucusia, Łucuś, Łucyjka, Łucysia, Łucyś, Łunia, Łusia, Łuska, Łuta, Łuśka, Łućka, Łysa"
hhmm.... mam delemat z nowu
myslalam ze zdrobnien nie ma ale patrzcie co znalazlam ;-)
"Zdrobnienia imienia Łucja
Lu, Lucek, Lucia, Lucka, Lucy, Lucylda, Luczija, Lulka, Lusi, Lusia, Lusiek, Lusieńka, Lusil, Luszyn, Lutka, Luśka, Ucho, Ucia, Usia, Łuc, Łucia, Łuciątko, Łucjanna, Łucjena, Łucjusz, Łucjuszek, Łucka, Łucunia, Łucusia, Łucuś, Łucyjka, Łucysia, Łucyś, Łunia, Łusia, Łuska, Łuta, Łuśka, Łućka, Łysa"
hhmm.... mam delemat z nowu
Podziel się: