reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ilość wypijanego mleka

Paula2799

Zaciekawiona BB
Dziewczyny!
Moja córcia 26.12. Kończy 2 miesiące.
Od dwóch dni je mi po 60 ml. I weźmie kilka łykowi płacze. I tak przez karmienie całe aż wypije 60 ml. W nocy wypila mi 30ml. Już nie wiem co robić. Na początku była mowa o kółkach. Teraz nie ma napadów bólu brzuszka. Ale ciągle jest nerwowa płacze i jest marudna. W nocy budzi się co 4 godziny. Więc nie jest źle. Martwi mnie te jedzenie po 60ml. Wcześniej normalnie. Wypija raz 60 raz 90 a raz 120. Je co 3 godziny. Czasami co dwie ale rzadko się zdarzy.
Zauważyłam tez ze się czasami wygina ale rzadko, i czasami drży jej nóżka ale przez około kilka sekund. Już nie wiem co robić..

reklama
A powiedz mi czy podczas karmienia jest włączony tv ?? Moja miała tak samo, darla się całe karmienie, i okazało się że ma za dużo bodzcow, przez to jest placzliwa i tak się zachowuje ,odkąd jest tv wyłączony jest spokój, wyciąga cała butle bez marudzenia , 60 troszkę mało jak na jedzenie co 3 godz ,ale widocznie jej wystarcza ,albo mniej i nie smakuje

Mój się obraził na kilka dni na mm. Też nie wiedziałam o co chodzi, a okazało się że gdy raz podałam mu nieco chłodniejsze niż zazwyczaj to wypił je jednym duszkiem! Może chodzi o temperaturę, cieplejsze lub zimniejsze? Mojemu tak zostało, że gdyby mógł to by najchętniej mrożone pił :p

Ja swojego malucha karmię przy włączonym szumie suszarki na YouTube, to go bardzo uspakaja. Zapisuj ile Ci zje i zsumuj. Może w ciągu doby to w ogóle nie jest mało

Mój maluch z kolei nie wypije jak jest za chłodne, wygina się i ucieka, albo będzie trzymał w buzi i za chwilę wypluje. Czasem jak odmawia współpracy biorę go do odbicia i zazwyczaj za kilka minut dokończy butelkę. Je mniej więcej po 120, czasem zdarzy się 60, czasem 180 ale zazwyczaj jednak trzyma się tej ilości. 2 m-ce skończył 23.12 więc wiek podobny

Do góry