reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile śpią wasze maleństwa w ciągu dnia

moja Pola ma 2 drzemki jedna o 11 do 12:30 a druga o 15:30 do 16:30 chodzi spać o 20 i śpi do 7 rano czasami do 7:30.
są dzieci które nie potrzebują tyle snu może Twoja córeczka do takich należy :)

reklama
Redan w dzien spi dwa razy, 8-9, czasami do 10, pozniej 1.30,2 - 3, 3.30, na noc idzie spac ok 7 i spi z duzymi przerwami do 5, 6 rano....
Mysle, ze i tak Twoja Mala spi ok, bo w nocy spi duzo....a krzyki sa b. rzadko, najczesciej marudzenie, gdzie jest mama...

moj coś jak Twoja - dzis np. jedna drzemka 12-13 i koniec i przed chwila usnal , mysle ze max do 8 rano pośpi oczywiscie z przerwami na cysia ;), a nieraz jak widze że nie wyspał się to też płacze i przez 15 min maruda ale juz usnac nie chce , a tak zazwyczaj dwie drzemki 0,5 - 2 h ale zazwyczaj krocej ;) Max w dzien przesypia 3 h ale to rzadkość

Moja Ola chodzi spać około 22-23 i śpi do 8, za dnia ma dwie drzemki ok 11 i potem o 15 po pół godzinki czasami zdaża się dłużej :tak: ale to wyjątek.
Myśle że nie masz się czym martwić widocznie twoja dzidzia tak ma, moja mała też często wstaje z płaczem, jak się obudzi i widzi że do niej nie ide to płacze :tak:

moja spi 2x po pół godziny: 11-11:30 i 14:30-15. orientacyjnie oczywiście. spac na noc chodzi około 20 i spi z jedną przerwą na mleko (wersja optymistyczna) do 8-8:30.

ja rozumiem, że poradniki sa po to, żeby je czytać, ale az tak strasznie nie nalezy się nimi sugerować ;-)

Już jestem spokojna :-D Dziękuję za wasze odpowiedzi.teraz wiem, że nie ma powodów do niepokoju, bo przecież najważniejsze, by dzieci były szczęśliwe i uśmiechnięte a to że niektóre śpią krócej i budzą się z marudzeniem nie powoduje żadnych zmian w ich psychice :-) przyznam szczerze że jeszcze tydzień temu przez ostatnie 4 miesiące zuzia przebudzała mi się co godzinę dwie i kiedy mnie przy niej nie było to nie usnęła.Wprowadziłam więc metodę Tracy Hogg i mała od 3 dni śpi mi nieprzerwanie po 6-7 h, potem na 5 minut marudzi i dalej zasypia do 7.30 - 8 .00 . no i zasypia sama w łóżeczku a ja mogę spokojnie pospać w drugim pokoju:tak:

moja Natalka odkąd skończyła 1,5 roczku w dzień nie śpi w ogóle:no:no chyba że chora:baffled:za to idzie spać ok.19.30 i śpi bez przerwy do 7-7.30:tak:

reklama
U nas na szczęście problemów ze spaniem w dzień nie ma. Kuba kładzie się od 14 i wstaje ok 16. Potem ok 21 idzie spać i do 7 wytrzymuje.
Uwielbiam go w ogóle za to, że już od bardzo długiego czasu zasypia sam. Kładzie się, trochę pogada i zaraz go nie ma;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry