reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
u nas jest roznie.
Ale nawet szkoda pisac.
Kochana ciesz sie, ze przesypia noc.
Moj syn ma 9m i 3 tyg i noce to porazka.
Ale nawet szkoda pisac.
Kochana ciesz sie, ze przesypia noc.
Moj syn ma 9m i 3 tyg i noce to porazka.
Redan w dzien spi dwa razy, 8-9, czasami do 10, pozniej 1.30,2 - 3, 3.30, na noc idzie spac ok 7 i spi z duzymi przerwami do 5, 6 rano....
Mysle, ze i tak Twoja Mala spi ok, bo w nocy spi duzo....a krzyki sa b. rzadko, najczesciej marudzenie, gdzie jest mama...
Mysle, ze i tak Twoja Mala spi ok, bo w nocy spi duzo....a krzyki sa b. rzadko, najczesciej marudzenie, gdzie jest mama...
marela
Podwójna marcóweczka ;)
moj coś jak Twoja - dzis np. jedna drzemka 12-13 i koniec i przed chwila usnal , mysle ze max do 8 rano pośpi oczywiscie z przerwami na cysia , a nieraz jak widze że nie wyspał się to też płacze i przez 15 min maruda ale juz usnac nie chce , a tak zazwyczaj dwie drzemki 0,5 - 2 h ale zazwyczaj krocej Max w dzien przesypia 3 h ale to rzadkość
Moni27
Monika
Moja Ola chodzi spać około 22-23 i śpi do 8, za dnia ma dwie drzemki ok 11 i potem o 15 po pół godzinki czasami zdaża się dłużej ale to wyjątek.
Myśle że nie masz się czym martwić widocznie twoja dzidzia tak ma, moja mała też często wstaje z płaczem, jak się obudzi i widzi że do niej nie ide to płacze
Myśle że nie masz się czym martwić widocznie twoja dzidzia tak ma, moja mała też często wstaje z płaczem, jak się obudzi i widzi że do niej nie ide to płacze
ionka
Fanka BB :)
moja spi 2x po pół godziny: 11-11:30 i 14:30-15. orientacyjnie oczywiście. spac na noc chodzi około 20 i spi z jedną przerwą na mleko (wersja optymistyczna) do 8-8:30.
ja rozumiem, że poradniki sa po to, żeby je czytać, ale az tak strasznie nie nalezy się nimi sugerować ;-)
ja rozumiem, że poradniki sa po to, żeby je czytać, ale az tak strasznie nie nalezy się nimi sugerować ;-)
Emiosiempiec
Zaangażowana w BB
Już jestem spokojna Dziękuję za wasze odpowiedzi.teraz wiem, że nie ma powodów do niepokoju, bo przecież najważniejsze, by dzieci były szczęśliwe i uśmiechnięte a to że niektóre śpią krócej i budzą się z marudzeniem nie powoduje żadnych zmian w ich psychice :-) przyznam szczerze że jeszcze tydzień temu przez ostatnie 4 miesiące zuzia przebudzała mi się co godzinę dwie i kiedy mnie przy niej nie było to nie usnęła.Wprowadziłam więc metodę Tracy Hogg i mała od 3 dni śpi mi nieprzerwanie po 6-7 h, potem na 5 minut marudzi i dalej zasypia do 7.30 - 8 .00 . no i zasypia sama w łóżeczku a ja mogę spokojnie pospać w drugim pokoju
reklama
U nas na szczęście problemów ze spaniem w dzień nie ma. Kuba kładzie się od 14 i wstaje ok 16. Potem ok 21 idzie spać i do 7 wytrzymuje.
Uwielbiam go w ogóle za to, że już od bardzo długiego czasu zasypia sam. Kładzie się, trochę pogada i zaraz go nie ma;-)
Uwielbiam go w ogóle za to, że już od bardzo długiego czasu zasypia sam. Kładzie się, trochę pogada i zaraz go nie ma;-)
Podziel się: