reklama
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
To wcale nie jest za dużo- mój mały już w 4 dobie pił tyle,a mając 2 tyg. pił 60-90ml co 3-4 godzinki ;-)
Na pewno nie jest to za duzo. Jak pisała Takhisis na kazdym opakowaniu mleka napisane jest jakie ilosci nalezy podawać dziecku. Mój Synek np. pije enfamil gdzie na nim jest napisane 0-2 tyg, szesc razy dziennie po 90ml wody..
kakakarolina
Fanka BB :)
na początku podajesz o 10ml więcej niz ma dni czyli jak ma 3 dni to 40 ml aż dojdziesz do 90 ml czyli tyle ile na opakowaniu. A potem pzrestajesz się tym przejmować ) Mój jadł zawsze połowę tego co na opakowaniu a znam dzieci co jedzą dwa razy tyle
To wcale nie jest za dużo- mój mały już w 4 dobie pił tyle,a mając 2 tyg. pił 60-90ml co 3-4 godzinki ;-)
u mnie bylo tak samo, teraz mala wypija 120ml co 3 godz.
skrzat910
żyje dla nowego życia
Mojej lekarz na neonatologii zaraz po urodzeniu zapisał dawke 40-50ml mleczka. Nie ma co słuchać innych bo czasem tak pieprzą jak potłuczeni. Jest dobrze i nie masz czym sie martwić.
reklama
Mój mały jak miał 2 tyg. to pił po 30-40 ml. po 13 razy na dobę i jeszcze z tego ulewał. ALe dobrze przybierał. A nie ma się co trzymać tego co na opakowaniu kazde dziecko ma swoje potrzeby a lekarz oceni jak przybiera na wadze.