reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

II trymestr

Angela_Andzia

Fanka BB :)
Cześć, jestem aktualnie w jeszcze w 17 tygodniu, od około tygodnia czuję jakby drgania w podbrzuszu, najpierw raz na jakiś czas lekkie,a dziś poczułam mocniejsze i kilka razy na dzień. Chciałam zapytać czy to mogą być pierwsze ruchy? To moja pierwsza ciąża i jeszcze nic o tym nie wiem, dlatego chciałabym usłyszeć wasze historie :)

reklama
Rozwiązanie
Właśnie umówiłam się na wizytę wcześniej z tego powodu. Tak wiem,że sutki w ciąży bolą, bo miałam tak na samym początku, tylko martwi mnie to,że to nie jest ten ból i boli mnie tylko w jednym. Dokładnie kłuje i to bardzo mocno.
Ja nigdy nie patrzę i nie patrzyłam na to co jem, ale hormony w ciąży potrafią mocno obrzydzić jedzenie, stad ten spadek wagi. Tak wiec nie ma reguły. Na szczęście po ciąży szybko( bo w 2,3 miesiące) nadrobiłam zaległości i wrócił mi apetyt. Na szczęście żadne z dzieci z powodu mojego braku apetytu nie ucierpiały. Pierwszy syn urodził się mając 4010g, a drugi 3900g. Tak czy siak dziewczyny nie liczcie kalorii będąc w ciąży, jedzcie zdrowo i uzupełniajcie dietę witaminkami ( jeśli nie ma przeciwwskazań). Po ciąży ogarniecie swoj wygląd [emoji41].

reklama
Właśnie miałam pytać czy że względu na wagę z dzieckiem było wszystko dobrze. Ja nie liczę kalorii, cieszę się,że rosnę bo to nieuniknione, oczywiście pilnuję wagi, bo za dużo lub za mało też nie zdrowo,ale nie odmawiam sobie. Jem 5 razy dziennie, mniej, zdrowo, przyjmuje witaminy, ruszam się.
Ja nigdy nie patrzę i nie patrzyłam na to co jem, ale hormony w ciąży potrafią mocno obrzydzić jedzenie, stad ten spadek wagi. Tak wiec nie ma reguły. Na szczęście po ciąży szybko( bo w 2,3 miesiące) nadrobiłam zaległości i wrócił mi apetyt. Na szczęście żadne z dzieci z powodu mojego braku apetytu nie ucierpiały. Pierwszy syn urodził się mając 4010g, a drugi 3900g. Tak czy siak dziewczyny nie liczcie kalorii będąc w ciąży, jedzcie zdrowo i uzupełniajcie dietę witaminkami ( jeśli nie ma przeciwwskazań). Po ciąży ogarniecie swoj wygląd [emoji41].

Nie, dzieci były pulchne i zdrowe, 10 w skali Apgar[emoji6]. Ale tak jak pisałam, nie ma co stresować się wagą, ważne żeby czuć się dobrze. Najważniejsze są dzieciaczki żeby były zdrowe, a wagą będziecie się przejmować po porodzie. Dla wszystkich przyszłych mam dużo zdrowia dla was i maluszkow

Dla Was również :)
Nie, dzieci były pulchne i zdrowe, 10 w skali Apgar[emoji6]. Ale tak jak pisałam, nie ma co stresować się wagą, ważne żeby czuć się dobrze. Najważniejsze są dzieciaczki żeby były zdrowe, a wagą będziecie się przejmować po porodzie. Dla wszystkich przyszłych mam dużo zdrowia dla was i maluszkow

Chciałam was zapytać czy może którąś z was miała taki problem: A mianowicie od wczoraj odczuwam kłujący ból w sitku, nie boli mnie jak na początku ciazy. Gdy przycisnę sutka z brodawką również boli, jednak nie cała pierś. Boli mnie tylko prawy sutek. Nic się wokół niego nie dzieje,ani nic mi z niego nie wycieka. Strasznie się martwię,że może być to coś poważnego,A wizytę mam dopiero na poniedziałek. :/

reklama
Właśnie umówiłam się na wizytę wcześniej z tego powodu. Tak wiem,że sutki w ciąży bolą, bo miałam tak na samym początku, tylko martwi mnie to,że to nie jest ten ból i boli mnie tylko w jednym. Dokładnie kłuje i to bardzo mocno.

Rozwiązanie
Do góry