reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hyperprolaktynemia czynnościowa - dostinex

Daraa_94

Fanka BB :)
Dziewczyny tak jak tytule cierpię na hyperprolaktynemiae czynnościowa, zazwyczaj skacze - zależy od natężenia stresu. Najniższą miałam 18 a najwięcej 47
Endokrynolog przepisała mi dostinex moje pytanie do Was czy któraś z Was brała ten lek? Skutki uboczne? Zaszłyscie w ciążę?

reklama
Hej, ja mam hiperprolaktynemię czynnościową, wyniki były różne od 44 do nawet 77. Biorę dostinex, ale nawet z tak wysoką prolaktyną - 77 - miałam owulację, co potwierdzał monitoring u mojego ginekologa. Jednak i tak biorę dostibex, on ładnie zbija prolaktynę i dość szybko, ja zaszłam w ciążę na dostinexie, masa moich koleżanek również, niektóre nawet w pierwszym miesiącu brania leku. Ja brałam dostinex od roku, dopiero po toku zaczęliśmy się starać o dziecko, żeby mi się wszystko zgrało z planami zawodowymi, a zaszłam w ciąże w 3 cyklu starań. U mnie nie ma żadnych skutków ubocznych brania, zero, ale wiem, ze tutaj dziewczyny różnie reagują i maja skutki uboczne. Nie mniej jednak ja pewnie zaszłabym w ciąże nawet bez brania leku, gdyż o dziwo prolaktyna nie blokowała mi owulacji, ale warto brać i tego pilnować żeby była w normie. Pozdrawiam!

Ja brałam😊 skutków ubocznym nie odczułam. Jestem obecnie w ciąży😉
Dziewczyny tak jak tytule cierpię na hyperprolaktynemiae czynnościowa, zazwyczaj skacze - zależy od natężenia stresu. Najniższą miałam 18 a najwięcej 47
Endokrynolog przepisała mi dostinex moje pytanie do Was czy któraś z Was brała ten lek? Skutki uboczne? Zaszłyscie w ciążę?

Właśnie u mnie też dochodzi do owulacji, mam jeszcze euthyrox na tarczyce :) także może akurat
Hej, ja mam hiperprolaktynemię czynnościową, wyniki były różne od 44 do nawet 77. Biorę dostinex, ale nawet z tak wysoką prolaktyną - 77 - miałam owulację, co potwierdzał monitoring u mojego ginekologa. Jednak i tak biorę dostibex, on ładnie zbija prolaktynę i dość szybko, ja zaszłam w ciążę na dostinexie, masa moich koleżanek również, niektóre nawet w pierwszym miesiącu brania leku. Ja brałam dostinex od roku, dopiero po toku zaczęliśmy się starać o dziecko, żeby mi się wszystko zgrało z planami zawodowymi, a zaszłam w ciąże w 3 cyklu starań. U mnie nie ma żadnych skutków ubocznych brania, zero, ale wiem, ze tutaj dziewczyny różnie reagują i maja skutki uboczne. Nie mniej jednak ja pewnie zaszłabym w ciąże nawet bez brania leku, gdyż o dziwo prolaktyna nie blokowała mi owulacji, ale warto brać i tego pilnować żeby była w normie. Pozdrawiam!

Tak, endokrynolog kazał mi od razu odstawić i tak zrobiłam, jednak słyszałam od ginekologa że niby do 12 tc można brać..więc nie wiem.. wolałam nie brać.
Nie rozumiem: prolaktyna problemem? Jeśli chodzi Ci czy miałam problem z zajsciem w ciaze to nie. Za wysoki poziom prolaktyny wyszedł mi przez przypadek, kiedy nie planowałam akurat powiekszania rodziny:) może tak miało być, przynajmniej jak zdecydowałam sie po jakims czasie na dziecko nie miałam problemu z zajsciem w ciaże, bo pewnie on by sie pojawił.

I jak się zorientowałaś że jesteś do odstawiłaś? Prolaktyna okazała się problemem?

reklama
Hej, gdyby któraś potrzebowała mam 6,5 tabletki Dostinex ważne do 06/2021 do sprzedaży -100zl +kw. Gdyby ktoś był zainteresowany proszę o wiadomość na priv.

Do góry