Witam serdecznie! Kochane mamy potrzebuje porady odnośnie stosowania syropu hydroxyzyna. Mój synek ma 16 miesięcy, od połowy października bardzo kiepsko śpi( od czasu szczepienia 3 w 1 + ospa). Budzi sie kilka razy w ciągu nocy z płaczem, oprócz tego dwa razy pije mleko, mimo że na noc wypija 230 ml. Wcześniej budził sie raz nad ranem, wypijał 150 ml i spał do 9. Zrobiłam badania krwi i moczu- wszystko w normie, nie ma też żadnej infekcji. Dzisiaj byliśmy u pediatry, który po zbadaniu synka stwierdził że jest zdrowy jak ryba. Powiedział, że prawdopodobnie szczepionka na ospę tak na niego zadziałała.
Przepisał nam syrop hydroksyzyna w dawcę 4 ml na noc, do tego magnez i melisę. Pojechałam do apteki, a pani farmaceutyka powiedziała mi, że ten syrop stosuje sie u dzieci powyżej 3 roku życia, i że ona raczej by go nie dawała. Zgłupiałam, lekarz u którego byliśmy opiekuje się Kayem od początku, raczej wie co robi. No ale sama nie wiem. Dzwonię do niego, ale ma dziś popołudniu dyżur w szpitalu i nie odbiera.
Czy któraś z Was, drogie mamy, stosowała taki lek u dziecka młodszego niż 3 latka???
Pozdrawiam
Przepisał nam syrop hydroksyzyna w dawcę 4 ml na noc, do tego magnez i melisę. Pojechałam do apteki, a pani farmaceutyka powiedziała mi, że ten syrop stosuje sie u dzieci powyżej 3 roku życia, i że ona raczej by go nie dawała. Zgłupiałam, lekarz u którego byliśmy opiekuje się Kayem od początku, raczej wie co robi. No ale sama nie wiem. Dzwonię do niego, ale ma dziś popołudniu dyżur w szpitalu i nie odbiera.
Czy któraś z Was, drogie mamy, stosowała taki lek u dziecka młodszego niż 3 latka???
Pozdrawiam