reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hubert czy Jakub?

margaret33

Początkująca w BB
Witam drogie mamy (te aktualne i przyszłe :)). Spodziewamy się syna i w związku z tym mam do Was pytanie - które z imion - Hubert czy Jakub - podoba Wam się bardziej? Co w ogóle o nich myślicie? Wiem, że to nasza decyzja, że to nam ma się podobać... jednak i tak jestem ciekawa Waszych opinii na ich temat :) Chętnie poczytam, przyjmę każdą opinię i nie będę się gniewać, jeśli będą negatywne :)

reklama
reklama
Kubusiów niestety "jak psów", bardzo popularne imię i chociaż mi się podoba, to nie dałabym tak dziecku (a chciałam mieć synka Kubusia :D ), po prostu nie lubię tłoku i szczerze mnie bawi, jak w szkole pani mówi "a Lenka/Maja dzisiaj" i 6 głów się obraca, bo nie wie, czy to o ich dziecku mowa :D

Hubert też mi się podoba, chociaż mniej niż Kubuś, ale wybierając między tymi dwoma imionami - wybrałabym Huberta :)

A właśnie tu się nie zgodzę. Zależy jak sobie od początku człowiek narzuci. Kuzyn męża jest Jakub. Od małego Jakub i teraz ponad 30 letni mężczyzna , nigdy nikt nie zmiekczał jego imienia. Inaczej jak Jakub do niego nie pasuje.
To wymaga pewnie dużo zaparcia. U nas w rodzinie rok temu urodził się Kubuś i jak narazie jest tylko Kubuś. My dajemy imię, które jest krótkie i raczej używa się właśnie tej formy bez zdrobnień. Z resztą sami mamy takie imiona. Nie rozumiem tego niestety, "Mi się podoba Jasio, więc dam tak na imię" tylko, że nie ma takiego imienia jak Jasio, jest Jan... No i tu się zaczynają schody. My dajemy Iga i po kłopocie :) a jak chłopak to miał być Mikołaj.

To wymaga pewnie dużo zaparcia. U nas w rodzinie rok temu urodził się Kubuś i jak narazie jest tylko Kubuś. My dajemy imię, które jest krótkie i raczej używa się właśnie tej formy bez zdrobnień. Z resztą sami mamy takie imiona. Nie rozumiem tego niestety, "Mi się podoba Jasio, więc dam tak na imię" tylko, że nie ma takiego imienia jak Jasio, jest Jan... No i tu się zaczynają schody. My dajemy Iga i po kłopocie :) a jak chłopak to miał być Mikołaj.
My osobiście tak samo jak wy , daliśmy Olga :) sama mam Iwona a maz Marek i nikt nie kombinuje :)

JAkby była u mnie córeczka to właśnie Iga, piękne imię :)

Mi podobnie jak którejś z dziewczyn podoba się bardziej Kuba ale z tych 2 wybrałabym Hubert bo jest zdecydowanie mniej popularne.
A i nigdy nie rozumiałam potrzeby nadawania imienia którego nie da się zrobnić [emoji14] tak naprawdę nadając imię nie koniecznie mamy wpływ jak ludzie będą kiedyś nazywać dziecko szczególnie w szkole są różne ksywki

reklama
Do góry