reklama
P
patu$ka
Gość
Anuszka a co zabieralas ze soba dos zpitala? Ja mam byc tam jeden dzien poznym popoludniem do domu.
P
patu$ka
Gość
Aha no to sumie nie wiele pizame juz kupilam,chcialam koszulke ale nic specjalnego nie bylo,wiec zostala dwuczesciowa, na szczescie badanei zrobi mi moj lekraz prowadzacy
mazenka
Fanka BB :)
Ja miałam badanie w Niemczech, w gabinecie zabiegowo-ginekologicznym. Nie dostałam nic przeciwbólowego, nie poinformowali mnie, że mogę wziąć jakąś tabletkę na własną rękę . Badania miałam zrobione chyba 2 dni wcześniej, więc w dniu zabiegu tylko weszłam do gabinetu, miałam mieć pełny pęcherz. Usiadłam na fotelu ginekologicznym, pogasili światła, ustawili lampy w miejsce strategiczne i się zaczęło. Założyli mi kulociąg, w tym czasie pielęgniarka przygotowywała sprzęt i kontrast. Doktor ułożyła mi głowicę usg na brzuchu i po założeniu cewnika powoli wpuszczała kontrast, założenie kulociągu i ten kontrast naprawdę bolało, miałam ochotę tam krzyknąć, kopnąć kogoś eeeh okropne wspomnienie. Pokazała mi na monitorze, że jajowody są drożne i wszystko jest okej. Po zejściu z fotela dali mi podpaskę i poszłam się ubrać. Po krótkiej rozmowie z panią doktor poszłam do domu, prawie na rozkraczonych nogach. Naprawdę bardzo źle to wspominam, bolało jak cholera aż do wieczora, a lekki ból czułam przez 2-3 dni. Wiem, że Wy miałyście robione zdjęcia rtg w trakcie, tutaj najpierw robią pod usg, dopiero jak coś jest nie tak to robią kolejne badania (podejrzewam, że laparoskopia).
Pozdrawiam i zazdroszczę środków przeciwbólowych.
Pozdrawiam i zazdroszczę środków przeciwbólowych.
Cześć z Waszego opisu wyczytałam, że robiłyście HSG na NFZ, czy długo czekałyście i musiałyście coś płacić? lekarz wyznaczył mi HSG+oglądnięcie jamy macicy prywatnie za kwotę 1500zł, która mnie przeraziła, ni nie mówił, że mogę to zrobić państwowo, czy faktycznie to tyle kosztuje? jak było u Was ?
anuszka
stara-czka
Ja robiłam na nfz
ale bez podglądu macicy bo to był kontrast i rtg
czekałam może miesiąc odkąd mój lekarz zdecydował że mi to zleci. Badania posiewu i skierowanie do szpitala.
może to tyle kosztować
czytałam na innym wątku
podgląd macicy też robia na nfz
miałam robione kilka dni temu
skąd jesteś?bo jak z wawy lub okolic to mogę dać namiary
ale bez podglądu macicy bo to był kontrast i rtg
czekałam może miesiąc odkąd mój lekarz zdecydował że mi to zleci. Badania posiewu i skierowanie do szpitala.
może to tyle kosztować
czytałam na innym wątku
podgląd macicy też robia na nfz
miałam robione kilka dni temu
skąd jesteś?bo jak z wawy lub okolic to mogę dać namiary
Emida - oczywiście, że możesz na NFZ. Czeka się do najbliższej miesiączki tylko. Ja jak zadzwoniłam, to czekałam może z 3 tygodnie, a moja kumpela tydzień. Robiłyśmy w Łodzi w Matce Polce. Uważam, że to jeden z tych zabiegów, które warto zrobić na NFZ i nie warto za nie dodatkowo płacić. W tym badaniu naprawdę nie wiele można skopać, więc nie musi to być nie wiadomo jaki specjalista.
reklama
P
patu$ka
Gość
Emida oczywiscie ze na NFZ mozna to badanie zrobic ie daj sie naciagnac bez potrzeby.
Obejrzenie jamy macicy to jedynie USG takie jak kazde inne.
Ja o zabiegu wiedzialm juz w lipcu ale lekarz sie urlopowal praktycznie caly sierpien wiec w sumie od decyzji do reali mija poltorej tygodnia. Czeka sie krotko bo badanie musi byc wykonane zaraz po @
Obejrzenie jamy macicy to jedynie USG takie jak kazde inne.
Ja o zabiegu wiedzialm juz w lipcu ale lekarz sie urlopowal praktycznie caly sierpien wiec w sumie od decyzji do reali mija poltorej tygodnia. Czeka sie krotko bo badanie musi byc wykonane zaraz po @