reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

HSG - drożność jajowodów

AniaAneczka

Początkująca w BB
Witam Kobietki 🌷
Co do drożności jajowodów, moje pytanie czy po zabiegu miałyście jakieś powikłania, boleści? Jestem kucharzem w restauracji dość ruchliwej, sporo dźwigam i nie wiem czy po prostu nie wziąć 2-3 dni wolnego wliczając dzień zabiegu.
Dziękuje z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam 🌺🌷

reklama
Czesc, ja mialam hcg 2 tygodnie temu, inne kolezanki mowily ze po badaniu nic im nie bylo. Ja dzien po nie poszlam do pracy bo mnie tak bolalo, kolejny tydzien bylam na antybiotykach i z rwącymi bolami. Ale tez u mnie badanie mialo komplikacje musieli uzyc bardzo duzo kontrastu i zaczynac kilka razy wiec ostrzegli mnie ze moze to wywolac stan zapalny - co sie stalo :) aczkolwiek mysle ze to nie jest norma wiec powinno byc ok! Ale chociaz 1 dzien wolnego bym wziela chyba skoro masz taka prace, ze duzo ruchu i dzwigania. Powodzenia! 😘

Witam Kobietki 🌷
Co do drożności jajowodów, moje pytanie czy po zabiegu miałyście jakieś powikłania, boleści? Jestem kucharzem w restauracji dość ruchliwej, sporo dźwigam i nie wiem czy po prostu nie wziąć 2-3 dni wolnego wliczając dzień zabiegu.
Dziękuje z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam 🌺🌷
To zależy jak to sonoHSG ma wyglądać. Ja miałam robione dwa razy. Pierwszy raz z użyciem kontrastu. Zabieg był bardzo bolesny - prawie zemdlałam. W Ren sam dzień nie nadawałam się do niczego. Na drugi dzień byłam w pracy, ale obolała. Natomiast w tym tygodniu miałam robiony drugi raz i zamiast kontrastu była użyta pianka. Zabieg był bezbolesny. Dwa dni plamilam, ale raczej z powodu wykonanej dodatkowo biopsji endometrium.

Kochane Kobiety, w ten poniedziałek miałam Hsg sono, prywatnie koszt (700zl). Miałam jedynie boleści jak na okres. ( każda ma okres i wie że jest to do przeżycia). Wzięłam przed badaniem nospe i ketonal. Nie jest to straszne badanie, moim zdaniem do przeżycia. Przygotowałam się do niego z takim nastawieniem - może wyjaśnić wiele odnośnie Twojej płodności, poród będzie bardziej bolesny, tyle kobiet robiło to ja też przeżyję. Dodatkowo polecam seks, bardzo rozluźnia, oprócz tego ważne jest oddychanie przeponowo powoli. W momentach mocnego bólu, śpiewałam sobie w myślach piosenkę. Czytam wiele komentarzy na temat przygotowań hsg, zastosowałam się praktycznie do wszystkich. Hsg sono, nie takie straszne 😀 Mam nadzieję że pierwszy cykl będzie tym szczęśliwym. Obydwoje zdrowi. Mam jedynie niedoczynność i hasimoto, ale w normie. Staramy się od 1,5 roku. Pani Doktor kazała do siebie nie przychodzić tylko działać 😀😍

reklama
Kochane Kobiety, w ten poniedziałek miałam Hsg sono, prywatnie koszt (700zl). Miałam jedynie boleści jak na okres. ( każda ma okres i wie że jest to do przeżycia). Wzięłam przed badaniem nospe i ketonal. Nie jest to straszne badanie, moim zdaniem do przeżycia. Przygotowałam się do niego z takim nastawieniem - może wyjaśnić wiele odnośnie Twojej płodności, poród będzie bardziej bolesny, tyle kobiet robiło to ja też przeżyję. Dodatkowo polecam seks, bardzo rozluźnia, oprócz tego ważne jest oddychanie przeponowo powoli. W momentach mocnego bólu, śpiewałam sobie w myślach piosenkę. Czytam wiele komentarzy na temat przygotowań hsg, zastosowałam się praktycznie do wszystkich. Hsg sono, nie takie straszne 😀 Mam nadzieję że pierwszy cykl będzie tym szczęśliwym. Obydwoje zdrowi. Mam jedynie niedoczynność i hasimoto, ale w normie. Staramy się od 1,5 roku. Pani Doktor kazała do siebie nie przychodzić tylko działać 😀😍
U mnie taki przypadek, że ciąża może się pojawić wyłącznie po zastrzykach. ( ovitrelle) wcześniej miałam podawane ale bez skutku, dlatego teraz HSG. Co do nastawienia, chyba nastawię się tak samo 😊

Do góry